cau, chcem sa spytat mam 156 JTD 85 Kw... v poslednej dobe citim dost neprijemny smrad z vyfuku....nie je to ten taky normalny ako ma byt...nemate dakto s tym skusenosti??? zeby daka zla nafta na pumpe?? inac auto ide normalne ziadny dym nic....iba smrad...
20.06, 7. 1. 2009, odpovědětasi si jej dal kapky a teraz sa ti rozpada nejake tesnenie skontroluj olej chlad kvapalinu natankuj V pover diesel alebo benzin alebo oboje v pomere 20:1 alebo este don pridaj aditivum na cistenie trysiek to vsetko ked zmiesas tak to nevoňaj odjazi plnu nadrz a az potom voňaj smradik z vyfuku a ucitiš vôňu ako ked sa kolačiky vypekaju alfa pojde lepšie ____ a typujem z e net smrad citiš len ked ju naštartuješ pri - 10 -15 supnoch pod nulov v tedy je to normalne
20.36, 7. 1. 2009, odpovědětnoo davam aditivum ale nerobilo to....olej sa nestraca...voda tiez nie....no neviem...praveze je to citit stale aj po ohriati...
20.41, 7. 1. 2009, odpovědětPodle mých zkusšeností, pokud se ten smrad podobá jakoby něčemu zkaženému, např zkažené vejce, tak je v háji Lambda sonda
20.44, 7. 1. 2009, odpovědětnoo naozaj neviem....neviem identifikovat ten smrad...vyskusam asi vyjazdit tu nadrz a potom uvidim....volal som kamaratovi do fiatu a za posledny tyzden mali dve pokazene JTD-cka co natankovali na pumpe neaky bordel....je to inac sila...
20.48, 7. 1. 2009, odpovědětNooo, to by určitě mohlo být ono, ale jestli je bordel v naftě, tak to podle mne stejně bude lambda... Přesně to jsem měl já, akorát teda mně to vůbec nejelo jako normálně a odešla lambda
21.14, 7. 1. 2009, odpovědětnoo neviem najradsej by som to uz mal v poriadku....neviem ci mam ist na diagnostiku ked auto ide normalne a nic nesvieti...
21.22, 7. 1. 2009, odpovědětjtd a lambda?tak to som este fakt nikdy nevydel jtd labdu nemaju
21.39, 7. 1. 2009, odpověděta kde ten chlapik co tankoval a sa mu to pokazilo to si kde v ktorom meste tankoval
22.18, 7. 1. 2009, odpovědětMozno by som skusil este EGR. Nemusi uplne dovierat a tym sa zmeni cely proces. Uz ked nebudes vediet kam z kase von mrkni na to...potom napis co to bolo, mam tu istu motorizaciu, caff a vela zdaru.
0.31, 8. 1. 2009, odpovědětnoo neviem presne na ktorej pumpe ale v Trenčíne....ja som naposledy tankoval v Tn na Shell-ke....ale dnes som sa rozpraval z jednym mechanikom ze pred nedavnom mali na dielni passata a nieco robili z nadrzou....a ked vypustali benzin tak ze bol taky cierny jak......ten pan naposledy tankoval plnu na Shell-ke....je to sila co??
18.21, 8. 1. 2009, odpovědětMne sa smrad z výfuku zmenil po tom, čo som zaslepil EGR ventil...možno aj u teba bude mať na ten smrad vplyv recirkulácia plynov.
18.29, 8. 1. 2009, odpovědětno sak mozem sa pozrej aj na to EGR ale v lete som ho cistil tak neviem....
18.47, 8. 1. 2009, odpovědětJa mam ten samy problem, spise jen za studena, a cim je venku vetsi zima, tim bych rekl, ze je to horsi. A a jeste bych rekl, ze je to az od te doby, co jsem vyradil EGR. Ale na výkon to vliv asi nemá. A pokud tak jen nejaky minimalní (mnou nepostřehnutelný).
12.18, 13. 2. 2010, odpovědětChlapi ja som si tiez vsimol teraz tuto zimu ze po starte ide z vyfuku divny smrad neni to taky ako predtym a je to len po starte ked je motor zimny... tak PLZ dajte vediet ak niekto zisti cim to je dikes
14.55, 13. 2. 2010, odpovědět