mam 1.9 jtd , prokluzuje spojka- mam koupit novou komplet cca 8 tis, nebo jen prenytovat cca 600kc? alficka ma najeto 110tis. Diky
15.01, 12. 1. 2009, odpovědětPokud mas jet sjetou lamelu tak staci nove oblozeni a je to.
15.10, 12. 1. 2009, odpovědětkaždopádně celou sadu. A jestli to budeš potřebovat vyměnit tak mi máme servis v Praze a AR děláme, v připadě zájmu piš na mail.
15.11, 12. 1. 2009, odpovědětNech jí obložit, měnit celou je pí*ovina, zbytečný! Na AR rozhodně
18.45, 12. 1. 2009, odpovědětPi.....a je ji nýtovat. Jak na stodvacítce Škodě...Proboha...Vyměň komplet sadu.Neriskuješ že se ti rozerve + spojkové ložisko atd. 8000.- není málo ale já na GTA sehnal Valeo za 5500,-kč
19.02, 12. 1. 2009, odpovědětprenitovat na 105 PS pokial ju nekatujes nemas chip tak ti staci len nova lamela len nie VALEO!!!! a kup si uz aj nove lozisko odporucam!!!! a zasa len nie VALEO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20.15, 12. 1. 2009, odpovědětPOkud mas ok pritlacak tak proc ho menit???lozisko to same,dobre nanytovana lamela je jako nova.Pokud chces vyhodit penize tak ze lepsi veci.Nevim proc by se mela u jtd roztrhnout lamela kdyz je pevna.delal jsem spojku snad 15krat na jtd a zadny problem.
20.27, 12. 1. 2009, odpověděttaky si myslim staci jen prenytovat a lozisko taky se na to chystam seru na to davat zlodejum velky prachy za sady
21.56, 12. 1. 2009, odpovědětProboha mente ty spojky cely.. takovy to po castech je na pikacu...nanytujes a pak se posere pritlacak atd...
22.20, 12. 1. 2009, odpovědětNO trochu aut znaly clovek pozna dobry pritlacak,nez dat 8tis za spojku ktera me muze stat 500kc na lamele+lozisko to radsi pojedu na dovcu.
9.12, 13. 1. 2009, odpovědětHelet napřed to dej někam do servisu at ti někdo řekne v jakym je to spojka stavu co je špatný a co by bylo ještě dobrý podle toho koupíš bud celou sadu nebo jen tu lamelu ale řek bych že stejně velký prachy stojí ta práce je to pěkná piplačka...
10.27, 13. 1. 2009, odpovědětMyslim ze prace tak 1500kc,1.9jtd je v pohode,oproti 2.4jtd.POdle me je menit celou sadu kdyz je jen lamela ko stejne rozumne jako menit dobre brzdove kotouce kdyz mam ko desticky.
10.33, 13. 1. 2009, odpovědětpánové!!! spojky se mají měnit celé, jestli chceme aby nám ta auta fungovala a byla spolehlivá tak měnit celý set. Př. obložim lamelu a co ty pružiny vymačkané a vyhřáté? atd... je to každého věc, jen mě překvapuje kolik lidí se staví za nýtováním lamely! pak teda začínám rozumět jak se tady na foru píše mám problém, auto vybruje, auto nejede, atd... Tak jestli je to se vším co opravujete, pak se nedá divit že Alfa je nespolehlivá. Já osobně bych si auto teda od vás nekoupil!
11.18, 13. 1. 2009, odpovědětvas servis chce vydelat a mi zase chceme usetrit nejsme milionari
18.42, 13. 1. 2009, odpovědětNejsem milionář a dotyčnému nedělám reklamu,ale v tom má pravdu když spojku tak celý set nový nýtovalo se tak na 120kách a podobných pekelných strojích.Za 8000kč tě ta spojka už přežije!
18.50, 13. 1. 2009, odpovědětNO pokud vim tak na jtd lamele neni zadna pruzinka,je to pevne takze nejaka unava nepripada v uvahu.Pritlacak pozna kazdy osel jestli vydrzi a lozisko je na kazdem.Jasne ze servis doporuci vymenit vse protoze to neplati a je mu jedno co to koho stoji.hlavne ze maji jednosussi praci a bez reklamaci protoze je to preci nove.nechaval jsem repasovat lamely tak min na 10ks jtd a vsechny bez problemu.
18.56, 13. 1. 2009, odpovědětNaprosto se ztotožňuji s názorem Ládi Pavelky.Spojka se má měnit jako kompletní sada a nýtování je naprostá zoufalost.Nechápu jak může někdo napsat,že za ušetřené peníze pojede raďeji na dovolenou...Fajn pánové,tak až budete prodávat Alfu,tak se kupujícímu pochlubte jak má jen přenýtováno obložení.Já osobně bych od takto servisovaného auta dal ruce pryč.Jestli se někdo nebojí rozsypaného ložiska a prasklého přítlačáku,tak mu asi ani nevadí dvojí práce,kterou bude muset opět podstoupit nebo ZAPLATIT !Pro mne je to odfláklá práce a obsere to jen pověst Alfy.Když vidím na srazech ty trosky Alf, tak se ani nedivím těmto názorům na opravy.Pečlivý fanda se o Alfu stará a počítá s tím,že tak samozřejmé opravy jako je výměna spojky stojí peníze...Proč si tedy nekoupíte jinou značku?Děláte z těch aut lepence a když se tady na foru dočtu,že do V6tky lije jeden dotyčný Mogul...zbytečné něco vysvětlovat.
19.44, 13. 1. 2009, odpovědětMartin T.156, jak sám píšeš, tak my se snažíme dělat na kvalitu atím pádem nechceme reklamace, tím pádem se tomu předchází. Také sám asi moc dobře víš , když se mění celý set tak i spojk. pedál má jiný chod a tuhost, protože je tam nový přítlačák. Je na každym co si vybere ušetřím na mat. při jedné práci, nebo když bude nějaký problém tak zase odstavit auto a znovu převodovka ven, takže 2x práce. buď to budeš dělat zdarma, nebo to doplatí majitel vozu, nebo to neplatí nikdo.
19.24, 13. 1. 2009, odpovědětNO davat do auta spravny olej je jedna vec,ale menit zbytecne veci je vec druha.Pokud je pritlacak jak novy,nebudu ho menit,pokud mam sjety desky a kotouce jak novy tak vymenim taky jen desky.Nevidim umeni v tom rvat do auta rocne 50tis a 30000km ujet.Je to kazdeho vec,najedu rocne po nemecku cca 60000km a vzdycky jsem dojel.
22.33, 13. 1. 2009, odpovědětNechci se tu hadat panove ale kdyz teda full servis tak proc kazdy nedavate alfu do alfa servisu???protoze to by se taky melo podle servisnich manualu.Takovou spojku na jtd,auto za 100tis vam tam radi udelaji.Vlastne je nesmysl davat auto kamkoli jinam protoze ostatni servisy nejsou autorizovane a alfa by mela mit tu nejlepsi peci :) ne to jen takovej extrem.
22.44, 13. 1. 2009, odpovědětdiky za nazory, asi pujdu do nove. Sice to bude stat nejakou tu korunku, ale co bych ji to nedopral :-)
19.57, 19. 1. 2009, odpovědětMěnit celou sadu je kravina,když tak tak se doporučuje vyměnit jen ložisko,jestli není vybroušený přítlačák tak na co ho měnit:///
20.14, 19. 1. 2009, odpovědětNo panove to je uroven ja si myslel ze my "Alfaci" mame auto pro radost protoze alfa takova je .. kdyz chcte menit casti a ne celky mely jste si koupit WW a nebo Skudku a tam si delejte co chcete ale Alfa to je o necem jinem ta si toto proste zaslouzi a koupis si alfu a rikat ze nemam pnize a setrit na ni je tedy vrchol .. mate ramena v coudu jasne na co kupovat rameno za 6000 kdyz se necha koupit za 3000 ze ale az vam zase budou vrzat a budete je muet menit znova tak si o tom popovidame ja osobne bych tedy lamelu nenejtoval kdyz uz tedy tak nova lamela plus loziko to vzdicky ale cely set je cely set .. zmyslete se
21.27, 10. 2. 2009, odpověděthosi ja som vcera menil spojku komplet valeo,ale aj hlavne dvojhmotak,vsetko je super ale neviem preco sa mi teraz zle radi jednotka a spatecka.aj pomocny valcek som dal novy lebo uz slzil.vsetko je odvzdusnene,podla mna sa to neda zle zlozit.nevie niekto???
22.00, 10. 2. 2009, odpovědětzdravím ..mám alfu romeo 156 a prokluzuje spojka nad 3000 otáček při podřazování je to ,, sedan ,benzín ,2.0L..co stím mám dělat popřípadě kolik by stála oprava?? děkuji za odpověd
17.40, 4. 1. 2015, odpovědětmě to tež prokluzuje z 5tky na 6ku když mám pedál dole ae zatím to nemám v plánu opravovat
19.03, 4. 1. 2015, odpovědět