Ahoj všem, prosím radu. Nedávno mi kleklo auto, volant se s rychlostí začal kývat ze strany na stranu, nakonec v aute ruplo a nejelo vůbec a při puštění spojky se ozýval nepříjemný kovový zvuk (i na neutral) a levé přední kolo bylo vkloněné dovnitř auta. Naneštěstí se to stalo asi 150 km od domova. Po opravě a odvezení auta jsem druhý den zjistil, že kolo je stále vkloněné do auta. vyměnil jsem už i silentbloky a nechal auto projít geometrii, ale stále to je vykolněné. Když na rovné silnici položím úhlák ke kolu tak vršek kola je vůči spodku tak o 3 cm vkloněné do auta. Jedná se o levé předení kolo. Už opravdu nevím co to je. Nemůžou to být ramena nebo tak něco ? Prosím o radu, popř o kontakt na někoho, kdo by mi v Praze pomohl a už aspoň něco podobného na alfě dělal. A do Imofy se mi opravdu nechce. Tam za něco podobného nechám minimálně 20 tisíc. Opravdu mě to štve ! Prosím Pomoc. Zbývá dodat, že mám 2,4 JTD rv 98
17.45, 26. 1. 2009, odpovědětTehlice pravdepodobne,nebo ulozeni+horni rameno.To je asi jedine co tam muze delat vetsi paseku.
18.49, 26. 1. 2009, odpovědětNikdo nic jineho ?
12.22, 27. 1. 2009, odpovědětnevím jak moc vykloněné je správně, ale každá starší 156 na geometrii má přední kola vyosené nejdou štelovat. Horní ramena to podle mě nebudou spíš spodní, těhlice nevím. Je otázkou proč jen jedno kolo máš vyosené a u té geometrie jsi byl tam ti na to nic neřekli?
12.47, 27. 1. 2009, odpovědětSjed ke Kamenikům na Bohdalec, ty ti určitě pomůžou, tady máš telefon 608919008, něco podobnýho jsem řešil taky a až Kameníci to vyřešily, po dvou navštěvách u Dajáčka. Mám dojem že to bylo horni rameno, ale už si to nepamatuju.
13.55, 27. 1. 2009, odpovědětBez demontáže to asi nepoznáš, ale mohl by to být zničený kulový čep. Nezdá se mi souvislost vpáčeného kola a zvuků z převodovky na neutrál. Ty zvuky typuju na rozšmelcovaný spojkový ložisko.
14.40, 27. 1. 2009, odpovědětN
18.25, 27. 1. 2009, odpovědětNo oni mi to pravili v tom servise v Jicine, tak ze to jede, a ty zvuky uz to nedela. Nekdo mi ted dal kontakt na autoservis Linhart na Zahradnim meste (PHA). Tak to zkusim u nich. Pry alfy delaj casto. Tak uvidim. Jinak ja jsem to mel rozebrane, ale nic ocividne ohnuteho nebo rozsmelcovaneho tam nebylo. Ach jo :'(
18.27, 27. 1. 2009, odpovědět