Všechny vás zdravím,mám malej problém.Koupil jsem Alfu Romeo 166 2.0.TS asi před rokem a byla to srdeční záležitost jak tady mnozí z vás píšete.Teď je to bohužel taky srdeční záležitost,ale v opačném smyslu.Začalo to klepáním v motoru jako by měla málo oleje,ale vše bylo O.K. i po kontrole v servisu.Po nějaké době jsem nechal udělat kompletní rozvody,které stály více jak 14.000 kč,po měsící začala téct voda z motoru (jednoduchá oprava).Po měsící mi asi ve 150 km/h vyletěla ojnice z motoru.Když jsem jel do Prahy kupovat náhradní motor u kterého mi mávali servisní knížkou před očima,že je najeto pouze 100.000 km,tak po nastartování a jemném vytočení se rozsypali rozvody.Byl jsem už zoufalý a tak jsem vzal aspoň polomotor a začal jsem ho doma skládát s novými díly.Motor je kompletní,ale nejsem schopný ani podle servisních manuálů nastavit časování motoru na váčkách.Nemám totiž aretovací přípravky,tak bych vás moc prosil o pomoc,jestli je někdo nemáte,anebo jestli od nich nemáte technickou dokumentaci k výrobě.Anebo jestli nemáte nějaký lepší fígl na nastavení rozvodu. Please Help.
16.58, 29. 1. 2007, odpovědětZkus Štěpána ( tepixj ) pár motorů již dal dohromady ale 156 nevím jak 166 no zkus to.
19.59, 29. 1. 2007, odpovědětTy přípravky mám a už jsem to delal nekolikrát. Štěpán
19.10, 2. 2. 2007, odpovědět