hosi,citam si prispevky ale skoro v kazdom sa nedocitam kto a ako dany problem vyriesil.je to taky problem po case sa vratit k svojemu prispevku a napisat ako sa problem vyriesil????? urcite by to vela alfistom pomohlo keby sa docitali o problemoch vsetko az do konca
23.12, 31. 1. 2009, odpovědětTak povídej, co máš za problémek?? Nebo si jen ulevuješ??
23.21, 31. 1. 2009, odpověděttak honza, uz 4hodky citam ako skoro kazdemu co ma 1,9jtd alebo 2,4jtd trasie auto pri zabere ale nejako sa nemozem docitat ako problem ktokolvek odstranil.alebo sa vsetci dalej trasu???? nerobim si srandu ale mne sa auto trasie asi tak 3 tyzdne a uz som z toho na nervy,a nie ti chalani co riesili tento problem pred rokom alebo su tu aj starsie rovnake prispevky sa musia triast do teraz lebo nikto z nich sa neunuva napisat kde bol problem.ale to plati aj na ine prispevky.
23.28, 31. 1. 2009, odpovědětmartinsalko: v tych prispevkoch si sa urcite docital, ze to moze byt viacero veci...od poloos cez silentbloky motora az po zotrvacnik. Taktiez sa v nich uvadzaju aj "navody", ako ktoru pricinu zistis...skusal si aspon jeden z nich??? Alebo cakas az tu niekto napise odstranenie tej svojej priciny vibracii, ty sa pustis rovnakou cestou pricom pricina tvojich vibracii bude ina a potom tu budes nariekat, ze ta odrbal??? Ja som uz menil zotrvak a teraz ma cakaju poloosi...a zistil som si uplne sam, ze tie veci boli/su KO!!! Tak tu nenariekaj a pridaj ruku k dielu!!! Zdar a silu a nech nam to jazdi. ;o)
23.52, 31. 1. 2009, odpovědětmaosko, z poznam tvoje nazory,cital som vsetko o tomto probleme.ja si na mojom aute robim uplne vsetko sam,rozvofy kola,spojku a jednoducho vsetko.moje auto poznam dokonale urcite ako ty. mal som vonku vsetky homoklby do ktorych som dal novu vazelinu,vsetky poloosy ktore nemaju ziadnu volu samozrejme ani homoklby nemaju volu. mal som aj vonku vsetky silenbloky motora a prevodovky kde som tiez nic nenasiel.ziadna vola tam nieje.iny chalani pisu ze je zly zotrvak. to je posledna vec ktoru som nemal vonku. lenze niekto pise ze ani vymenou zotrvaku sa nic nezmenilo ale ani sa nikomu neunuvalo napisat co vlastne urobil s autom ked nic nepomohlo a auto sa trasie dalej.
9.41, 1. 2. 2009, odpovědětPravda, pravda...vole na osiach nemusis zistit rukami (v mojom pripade som to ale tak zistil co znamena, ze su totalne KO). Zly zotrvak zistis jednoducho...normalne rozbehni auto a na piatom rychlostnom stupni (otacky ca.1200/min.) daj plynovy pedal na podlahu. Drz ho na podlahe az do ca.2500/min. Pokial v tom rozsahu otacok s narastajucim vykonom (vtedy je totiz krutak najvacsi) budes citit vibracie je to na 100% zotrvak. Vela stastia.
8.17, 2. 2. 2009, odpovědětA este nieco...kludne to moze byt len tripoid.
8.18, 2. 2. 2009, odpovědětAk niekomu trtase auto pri zabere a chce vylucit homokyneticky klb, co je asi najrealnejsia pricina. staci jedneho cloveka ktory sa mu pozera striedavo na lave a prave predne koleso a ty budes po malicky pustat do zaberu spojku opakovane aj na volnobeznych otackach. jednoducho tym zistis pripadnu volu. ak by si to skusal na zdvihaku rukami tu volu, nemusel by si ju objavit ak neni dost velka... A dalej ak by to boli silenbloky motora, urcite by sa ti vybracie dostavali do kabiny uz pri volnobehu. A zotrvacnik? ak by to bol on, tak tymi vybraciami by po par tis km rozj... loziska na klukovke a nasledne aj semering na klukovke pri spojke. Dost ludi tu polemizuje a podobne ale o principe ako co na aute funguje vedia iba niektori ludia.
9.59, 1. 2. 2009, odpovědětja som mal vsetky veci ktore s tym suvisia vonku rozobrate na stole do posledneho detailu, na homoklboch nieje ziadny naznak opotrebovania a ni silentblokoch nic.
10.02, 1. 2. 2009, odpovědětto martinsalko:máš pravdu,a môžeš mi odpovedať v téme-predný stabilizátor-ako meniť silenbloky,díky moc
10.26, 1. 2. 2009, odpověděttak,daj auto na spaliky /obe strany/daj dole kolesa,povol obydve tycky stabilizatora.tyc je volna ,tak skus ci sa da s nou hybat ci ma volu.ak ano je to jasne, ze stabilizatory su vybuchane.tie gumy su v takych plechoch ktore musis najprv povolit a potom dlhym srobovakom rozpacit.neboj ideto lebo su do seba zatlacene.ked tie plechy od seba rozpacis, musis najst sposob ako ich vybrat von.ked budu vonku tak sa rozhodni ci kupis nove gumy alebo tie stare opravis ako ja. ako?????? taguma je rozrezanaaby sa dala navliect na tyc. kde je rez tak osrym nozom odrez cca3-4mm. preco??? aby si pri stlaceni dosiahol mensi priemer tej gumy nech sa lepsie obtiehne okolo tyce stabilizatora.ale nezabudni dat na ten plech v ktorom bola guma z vnutornej strany z duse bycikla pasik aby si zase zmenisil priemer plechu nech to lepsie pritlaci. prilep si ten pasik lepiacou paskou o plech nech ti nepada lebo tam je blby pristup.keby nieco,mam orange 0907614318,cez vykend mam zadara.prezvon crnknem.zlozit to treba tak ako rozobrat
12.01, 1. 2. 2009, odpovědětok,díky, už to chápem , silenbloky už mám doma len som sa k tomu ešte nedostal
13.06, 1. 2. 2009, odpovědětlaco910 prajem ti hodne zdaru ja som to meni cca 5 hodin martinsalko ja som mal taku volu na homoklbe ze to bolo citit rukov ale na vnutornom nie vonkajsom ten bol ok
14.45, 2. 2. 2009, odpovědět