Dobry den, uvazujem o kupe AR 156 1,9JTD r.v. 1999-2000. Bohuzial pri zistovani info o tomto aute ma kazdy odhovara o kupy Alfy (jedna sa o skusenych automechanikov, ktorym verim a poznam ich). Naproti tomu po precitani roznych diskusnych for to nevidim z hladiska spolahlivosti tak cierne...Prosim o OBJEKTIVNY nazor/radu ci je to so spolahlivostou tohto auta tak zle (napr. casto spominane problemy s podvozkom a vahou vzduchu). Za kazdy nazor vopred dakujem
18.12, 1. 2. 2007, odpovědětZadej si do google váha vzduchu a hned uvidíš kolik různých značek aut s ní má problémy.Váha vzduchu není záležitost jen alf.
22.12, 1. 2. 2007, odpovědětje vela nazorou vela ludi je za VW-grupe,vzivote by som nekupil oktavku alebo pasat,seat.ja mam alfu a som moc spokojny.zatial som nemal ziaden problem.su to len nezmysli co sa hovori,talianske auto neni dobre ...la bla bla.
22.23, 1. 2. 2007, odpovědětTo se ptáte na dobrém místě, vesměs je tu každý tak trochu Alfou ovlivněný (samozřejmě i já). Řeknu Vám to jednoduše: Je to auto jako každé jiné! Miluji nározory zkušených mechaniků, kteří odrazují od koupi taliána a vesměs stále něco opravují na svém VW. Podle mě docela dost záleží na tom, kdo s tím jezdí a na jaký kus kapne nic víc - každý stroj je poruchový. Já osobně si kupuji auto, které se mi líbí, je neokoukané a hlavně se v něm cítím dobře - v tom mi AR vyhovuje naprosto!! Jako odstrašující případ beru uniformu v podobě Fabia, Octavia.
5.00, 2. 2. 2007, odpovědětNa to vam reknu jedine: CUORE SPORTIVO. Ja sem alfu vzdycky chtel a ten sen sem si splnil. Bydlim 20 km od Brna a jel sem si pro ni az k Usti nad Labem. Kdyz ji milujes, neni co resit... Koupil sem si 156ku 1,9 JTD, rok 2000, vzdy jsem chtel cernou - tak sem si ji koupil. A ted k problemum... ty nemam da se rict temer zadne. Jedna z veci, co sem musel udelat, bzl snimac otacek - 1500 kc, a dale takove ty povinnosti - rozvody [po koupi ojeteho auta normalni vec] a nedavno sem menil termostat... Vic penez sem investovat nemusel. Jsem s ni naprosto spokojenej. Takze na zaver: Pokud chcete Alfu Romeo, tak si ji kupte, protoze je to podle myho nazoru nejkrasnejsi auto a i kdyz mate Alfu 8 let starou, temer vzdy se za ni nekdo otoci. A jeste jedna vec - u kazdeho auta [ojeteho] se vam muze neco pokazit, at je to alfa, vw, skoda, atd...156,1.9JTD muzu jen doporucit...Zdarec
9.13, 2. 2. 2007, odpovědětJa mám 1,9 JTD SW 2002. Problémov mám viac než dosť. Auto mám už dva roky. Samozrejme som vymenil rozvody... Okrem toho som musel vymeniť všetky ramena, tyčky stabylizátorov, poloosy, spojku a dokonca zotrvačník pod spojkou. Vymenil som veľa aut. Začal som s Favoritom, potom som prešiel na Seat Cordoba, porom to bol úlet s Passatom V6 synchro a nakoniec Vectra GTS. Možem povedať, že ma každý odhováral od kupy AR. Dnes keď niekomu poviem, že mám auto v servise, každý sa uškrnie. Ale !!!! Alfu som si nechal trochu upraviť. Je to neskutočná krásavica a jazdné vlastnosti prekonávaju takmer všetko. Som do alfi taký blázom, že aj manželke som kúpil 147. Alfa je o srdci!! Čau
9.35, 2. 2. 2007, odpovědětMám ju doma už rok a stále ma s ňou baví jazdiť. Keď sa o ňu postaráš určite ti to vynahradí ten pocit za volantom sa ťažko opisuje treba zažiť. Niekde som čítal, že taliani robia autá pre šoférov a myslím že o 156 to platí doslovne. S poruchuvosťou u JTD si nemusiš robiť starosti aj keď u jazdeného auta je to vždy trochu lotéria. Robím vo VW servise a až teraz si overujem pravdivosť Murphyho zákona " Čo sa môže pokaziť, to sa pokazí."
9.25, 2. 2. 2007, odpovědětDakujem za vsetky nazory.Viem, ze tato otazka sa tu riesila uz viacraz. Pochopil som z toho nasledovne: pokial kupim alfu z dobrych ruk a dam vymenit vsetky normalne veci (rozvody atd.) tak by to malo byt v pohode? Dokolko najazdenych km sa mam orientovat? A este jednu vec: ako to je so zabezpecenim proti ukradnutiu/vykradnutiu?
12.00, 2. 2. 2007, odpovědětMichal: pochopil jsi dobře. Na ojetém autě se nejvíc podepíše, jak se o něj předchozí majitel (ne)staral. U Alfy, která je postavená na rychlost, výkon, špičkové jízdní vlastnosti, to platí dvojnásob. Alfa slouží, ale vyžaduje základní péči a umí se za ní odvděčit. Kilometry budou velmi pravděpodobně stočené. Podle VIN se dá zjistit, kde bylo auto prodané a jestli a kam jezdilo na garanční prohlídky. Podle servisky zavolej do servisu, kam jezdilo, a zjisti, co na autě všechno dělali. U JTD se zapisuje do řídící jednotky stav km z jiného čidla než do počítadla na budíku. Kilomerty v ŘJ je obtížnější stočit, než ty na budíku. Dá se to přečíst na diagnostice. Počítej, že auto z roku 2000 bude mít najeto 200.000.
12.51, 2. 2. 2007, odpovědětA k ukradení. Alfy se všeobecně kradou málo, imobilizér CODE2 se špatně překonává a řídící jednotka se nešetrným zásahem snadno zablokuje. A bez elektroniky to auto prostě nejede.Takže si zloděj ušetří námahu a šlohně radši nějakou oktávku nebo passata. Co je ale nepříjemné, soudruzi v itálii udělali konstrukční chybu u předních klik a průměrně zdatná smažka si auto otevře za 5 vteřin. Jde to ale ošetřit, hledej tady v interní diskusi nebo na webu ARC.
12.55, 2. 2. 2007, odpovědětPracoval som ako prijimaci technik v znackovom servise WV-Audi - a kupil som AR 156. Nie je to len otazka spolahlivosti, ale na margo tejto uvahy AR156 je priemerne poruchove auto. Zazil som novu A6 ktora stala viac v servise ako jazdila po cestach a jej tarpenie ukoncila az tazka autonehoda. O AR 156 je zname, ze vela ludi ju chce a paci sa im, ale nemaju odvahu, mozno aj vdaka takymto strankam ako je tato. Mne velmi pomaha, ale su ludia, ktorí ak sa hovorí o problemoch uz nevidia nic iné. AR 156 je aj o style( co sa o S-Octavia neda povedat ) Passat 1,8 T - asi vsetky menili turbo Passat 1,9 TDI - vaha kazda jedna Passat - ramena do 100 000 km vsetky( zazil som aj pri 35000km)
16.15, 15. 2. 2007, odpovědětmam tiež alfu 156 1,9 jtd. menil som len váhu vzduchu. inak som nemusel nič opravovať ani meniť. váha vzduchu je problémom u všetkých áut, či už je to audi, vw alebo iná značka. takže ak sa ti alfa páči tak nerozmýšlaj, budeš spokojný.
17.10, 15. 2. 2007, odpovědětnazdar. chcem sa ťa spýtať. mam passat 1,8 T a na čitačke mi vyskočil problém: ventil plniaceho tlaku vzduchu. To je ta vaha vzduchu, alebo co to je? vraj ma turbo stale otvorenu klapku. nevies ktorý to je ventil???? dik
22.52, 8. 1. 2008, odpovědětKed tity mechanici povedali ze je alfa poruchova tak si mal spytat aj to ako casto im tam alfu nosia a ako casto ine znacky.A ci vobec maju s opravou alfi nejake skusenosti,ked o nej tak vela vedia.To iste plati aj o vseobecnych ludi co v alfe vobec nesedeli,ale kecaju na nu nezmisly co poculi niekde v bare od druheho stola.
13.44, 10. 1. 2008, odpovědětUž rok a ani kačka investice krom oleje. Bál jsem se jako ty mám 1,9 a naprosto bez jedinné poruchy jezdí jak vítr! Můžu doporučit! Chci novější prodím ti ji:)
12.14, 11. 1. 2008, odpovědětKupil som v maji (v kvetnu) motor 1.9JTD, 77kw, rv2000, najeto mel 137tis km. Docela jsem se toho bal, jeto muj prvni Alfonz, taky jsem pred tim cetl a slysel nazory: aaaalfa?! co jsi se zblaznil? vsechno se na tom pokazi, nic nefunguje, nekupuj... Po X nepodarenych kousku jsem ji ale nasel, kamos (automechanik) to odkejval, jo, kdyz chces alfu a dizla, tak tohle si klidne kup. Od te doby (8mes) jsme najeli skoro 20tis km. Krome alarmu, filtru a naplni jsem do auta neinvestoval. Pred vanocema nestartoval, repas starteru....to se proste spotrebuje, bezna vec. Predni naprava vrzga..proste Alfa... Kdyz se o ni staras a pred tebou majitel na to taky nevykaslal, tak je auto v poho..... Je to o tom, ze nekoupit hned prvni nebo druhy (clovek je nedockavy a chce uz to mit hned), ale vyckat na spravny kousek ;-) nikomu neverit, ale dat auto spolehlivemu mechanikovi at to vyzkousi a poradne prohledne! Good luck!
15.04, 11. 1. 2008, odpovědětAHOJTE,kupil som si alfu 156jtd mam ju tri dni a myslim si ze je to dobre auto a ze snou budem spokojni zaujima ma co to je vlastne vaha vzduchu.a aky olej sa tam pouziva dik moc caute
22.49, 24. 2. 2008, odpovědětmam na vas jeden dotaz chcem si kupit AR166, 2.4 JTD co vi nato mam ist do toho alebo k tomuto autu nieco poviete ma tu niekto skusenosti z timto autom dik.
14.36, 27. 7. 2008, odpovědětMichal: co se tyka kradezi a podobnych veci. Setkal jsem se s tim ze jen nici zamky u prednich dveri otevreno cca 3 minuty... ja to resil tak ze sem ve vnitr nenechaval vubec nic jen zvykacky a bombony a papiry a pojisteni.... ani radio pod sedackou no proste vubec nic... Dalkove nedelalo zadny sig. o otevreni ani zavreni vozu tak se mi stalo ze sem ji nechal 3 tydny oteverenou pred barakem kdyz jsem byl na sluzebce... a co mysli? jen kolem ni lidi chodili a zirali :) mezi tim se u baraku stratil passat,golf a skoda:) Jinak jsem take mel alfu a je to kus od kusu jsou krasavice spolehlivy a sroty:)
17.06, 27. 7. 2008, odpovědětJe to dokola stále to isté, prečo si väčšina ludí stále myslí, že alfy sú zlé autá. Netvrdím, ano sú určité kusy, ktoré sú poruchové, ale je to tak u každej značky, auto je vnímané ako spotrebný tovar, ktorý sa obmieňa. Ano a potom je pár nadšencov ako my ktorí sa o svoje alfyčky starajú a dávajú im to najlepšie od servisu až po starostlivosť o lak a čistotu. Najviac zarážajúce je, že každý kto ohovára Alfy nikdy ju pred tým nemal a ani nejazdil. Ja som vystriedal asi 8 áut a za posledných sedem rokov jazdím len v Alfe, podotýkam teraz mám druhú po siedmich rokoch.Pred tým som jazdil na Volve, Mazde a takysto sa vyskytol nejaký technický problém. Ale je to v pohode, ak sa na aute jazdí musí sem tam niečo odísť. Moj otec si na starobu kúpil nové BMW 120d a viac je to auto v servise ako doma. A k tým kilometrom? Radšej si kúpim auto ktoré má 260000km a so serviskou ako auto ktoré je 6 rokov staré má naj. 50000km a je bez servisky. Pardón, ale takémuto autu ja neverím...
19.29, 27. 7. 2008, odpovědětprosim o radu,mam AR156 2,4JTD je krasna cervena proste ital,,,ale po vymene prednej napravy mi cela predna naprava padla dole,a strasne slabo to tlmy pri narazoch ,ked pejdem po jame a tak,bol som v troch servisoch a nevedia co tomu je ,ved je vsetko nove vymenene???? dik
21.27, 7. 8. 2008, odpovědětMAM JEDNU KRASNU CHCES INFO VIAC?
1.37, 26. 5. 2009, odpověděttaky mam alfu 156 a je to peknej krap porad s ni neco je asi je to tim ze to mam po majiteli kterej se o ni moc nestaral.jelikoz jsem fanda teto znacky tak bych nemenil a mam dobrej pocit kdyz natrhnu prdel koncernu
9.54, 26. 5. 2009, odpovědětzdar, hele ja mam uz 3 alfu.delam v nemecku a mam sluzebaky jako mercedes, audi atd. Vsechny alfy byly bez problemu. Ty nemecky kary se snad serou daleko vic a velmi dobre vim kolik stoji oprava alfy v porovnani s audi. Alfa je fajn auto zas super cenu..muzu mluvit ze zkusenosti.Mel jsem 166 benzin 3litr a pak dve 156 dieselu jednu rv 2002 druhou 2004.Vse oki.Kdyz se budes o ni dobre starat tak vydrzi bez problemu pres 250 000.kosi
10.05, 26. 5. 2009, odpovědětjá mám 156 2,4jtd rv99 a sem max spokojenej. do auta sem investoval jen za běžný věci, jako nějaký rameno silentblok rozvody olej atd,ale to jsou díly,které odchází na každém autě úměrně ujetým km a stylu jízdy. alfu mi schálil i známý mechanik, protože jsou to auta na špičkový úrovni.
12.04, 26. 5. 2009, odpovědětja som mal 145AR 10rokov a najazdených 800 000km a nič som nemenil,raz hadine a brzdové obloženia,tak potom nech mi niekto povie,že AR nieje spoľahlivá
12.45, 25. 7. 2013, odpovědětPredávam Alfa Romeo 156 2,5 V6, benzín, r. v. 99, naj. 160 tis. km, pravidelne servisované, po technickej stránke vo veľmi dobrom stave, nové ramená, nové letné a zimné elektróny, v koži, nefajčiar, drobné chyby laku, nebúrané. Tel. č.: 0911546503. Cena 2000 E. Dohoda možná. S autom veľmi spokojný, za 3 roky menené ramená, žiadne iné problémy.
8.01, 13. 11. 2013, odpovědět