Prosím o radu, nevíte jak poznám, že mám vadnou váhu vzduchu? Dá se nějak proměřit? Prostě mám problém, že motor mi nedrží volnoběžné otáčky, střílí to do sání přijde mi, že motor jako by někdy jde i na tři válce, když ho protočim do červena nebo po dlouhé jízdě bez vypnutí motoru, motor běží na volnoběh perfektně, ale jak ho chcípnu a hned nastartuji, tak to zase nedrží a chcípá to, mám půl roku starou váhu vzduchu i lambda sondu, diagnostika vstřikování mi nesvítí. Tak mám podezření na váhu vzduchu. NEDÁ SE NĚJAK PROMĚŘIT? Neměl někdo z vás stejný nebo podobný problém? Předem díky za rady
17.08, 2. 2. 2007, odpovědětčau kámo, hele já mám Alfu 146 a měl sem přesně to samý, co si popisoval do tý doby dokud sem se nepodíval na svíčky a nekoupil nový..Teď už mi to jezdí jak dřív a i se o něco ztišil motor, v servise mi taky říkali, že to může být váha vzduchu a nebyla..měj se..a hodně štěstí...Lukas
21.27, 3. 2. 2007, odpovědětProměřit se dá.
22.20, 3. 2. 2007, odpovědětA jak a čím jí proměříš?Jaké má mít hodnoty?
11.40, 4. 2. 2007, odpovědětTiež ma zaujímajú hodnoty resp. meranie. Váhu vzduchu robí zlou či dobrou práve meracie vlákno vnútri senzoru. Ak nepomôže prečistenie považujem váhu za zlú.
18.25, 4. 2. 2007, odpovědětNiečo podobné tu chalani opisovali pomohlo vyčistenie škrtiacej klapky a reset riadiacej jednotky. Skús pozrieť staršie témy.
16.42, 5. 2. 2007, odpovědětsamozřejmě se dá proměřit, ale musíš taky napsat, co je to za motor. podle čísla váhy se dá zjistit, jaké hodnoty má dávat váha, která je v pořádku (množství vzduchu a napětí) a pak už jen stačí zajet na dobrou diagnostiku a tam ti to změří (hlavně ti to musí změřit za jízdy, v klidu při sešlápnutí plynu ti změří hovno)
21.47, 3. 5. 2009, odpovědětNazdar.Ja ked som ju mal vadnú tak pri 2200 otáčkach mi trhalo motorom a pri studenom štarte som sa doslova nevládal pohnút, až pokial sa motor nezohrial potom už išiel relatívne dobre.Vymenil som ju, stála vo fiate 3100 sk a mal som pokoj.
21.53, 3. 5. 2009, odpovědětČau tak samozejmě že se to dá proměřit, těžko vysvětlovat je to na dlouho, jestli chceš napiš na email pošlu ti to i s obrázky a postupem.
23.44, 7. 5. 2009, odpovědětmozes to premeriat multimetrom.. Medzi kontaktami 1 a 3 pri 20 stupnoch by si mal mat hodnotu od 1900 - 3000 Ohm..
14.46, 10. 5. 2009, odpovědětZdravím, chci Vás poprosit, jestli nevíte čím to může být, že moje auto Alfa romeo 156 2.4JTD, když jedu třeba ne ani 5km a chcípne mi motor. Pak musím čekat tak půl hodiny než to naskočí, dělá mi to třeba 5x denně. Pak třeba 1 den v pohodě a pak zase. Nemáte s tím někdo zkušenost ? Díky předem za odpověď. M
14.18, 6. 4. 2012, odpovědětVyměň snímač otáček klikové hřídele dole těsně pod startérem.
17.54, 8. 4. 2012, odpovědětchcípání motoru Alfík 2,4 JTD.Nastartovat jde normálně.Motor naskočí,nic nekucká,nekouří, ale v zápětí po 2-3 v teřinách chcípne jako když vypnete motor klíčkem.Někdy jde i 5 vteřin,a zas konec.Nevíte kde hledat příčinu???????????
13.13, 8. 12. 2012, odpovědětZdravím Vás Alfové.Prosím Vás nevíte někdo čím to může být??Nastartuju-motor chytne-žádný kuckání-kouř atd...prostě chytne ale během 2 až 3 vteřin chcípne.Někdy vydrží v CHodu i 5 vteřin....už jsem vymlátil baterku 2x(chudák),mám Alfu 156, 2,4 JTD-100KW,SW,
20.36, 8. 12. 2012, odpovědět