Čavec, mám takový problém se svým mazlikem. Občas se mi staně, že v kulise řazení nemůžu najít trojku - páka skáče 1 5, ale trojku ne a ne tam dostat. Spojkou to asi nebude, ostatní rychlosti bez problému a i potom ta trojka tam hupne na několikátý pokus. A páka se sama nevrací doprostřed kulisi, zasekává se při pohybu v na neutrál. Nevíte řím to může být? Případn za kolik stojí nová kulisa? Díky za odpovědi, Honza
20.47, 15. 2. 2009, odpovědětKamarádovi když dlouho stojí 147ka, tak nenakvaltuje půlku převodů,všechno je totalne tuhy.Pak se u to rozpohybuje a funguje bez problemu
21.37, 15. 2. 2009, odpovědětMě to začalo tak pře měsícem, možná dýl. Auto stálo asi 3 dny v mrazu, nejdřív sem měl za to, že je to zatuhlý kvůli zimě, ale dělalo to i když nemrzlo a někdy i během jízdy. Nevíš, co s tím měl?
21.45, 15. 2. 2009, odpovědětNeměl s tim nic, nebo to aspon nikdy neřešil. Když pak začal jezdit každý den, tak to za chvíli zmizlo. :-)
10.41, 16. 2. 2009, odpovědětSu dve moznosti: bud lanovody alebo nieco dnu v prevodovke, mne to robilo tiez a boli to nejake "vidlicky" alebo nieco take v prevodovke (sorry za vyraz nevidel som to) a k tomu sa mi casom pridali synchrony, takze oprava 17000 Sk... :)
8.15, 16. 2. 2009, odpovědětKámoš mi taky říkal, že by to mohly být nějaký ty vydličky, že by se musela rozebrat převodovka. Těch 17 tis. je pěkných, to snad nebude můj případ:-) Každopádně už jsem to dal do servisu, tak uvidíme, co řeknou.
9.22, 16. 2. 2009, odpovědětZkus to zvrchu rozebrat a podivej se na kulisu razeni..jsou to takovy drazky ve kterych chodi radici paka a diky ni ti zapadaji rychlosti .. jsou to vlastne drazky ve kterych jezdis...
9.20, 16. 2. 2009, odpovědětKdyž sem sundal prachovku (do větších akcí jsem se nepouštěl - nemám prostory a vybavení) tak jsem vyndal kus ulomenýho plastu z kulisy, takže je možný, že je pryč jen ta kulisa a zadrhává se to, doufám:-))
9.24, 16. 2. 2009, odpovědětMáš zatuhlou páku řazení na převodovce.Je to páka zvrchu převodovky na které je nacvaklý kloubek od lanovodů řazení.Vycvakni kloubek,pak povol matku na ose té páky a vyklepni ji ven.Potom tu osu páky očisti jemným smirkem, a namaž vezelinou a dej to zpět.Radši něž ji přišroubuješ tak s ní zkus jěště otočit,jestli jde lehce.Jestli ne,tak ji jěště znovu očisti smirkem.
12.08, 16. 2. 2009, odpovědětČus experti! Mám 147 a stejný problém,nejde 3.Navíc mi nejde řadit zpátečka.Jedině přes rychlost dopředu.To ale zacalo az po výměně spojky.Nevím jestly to může mít souvislost stou pákou řazení.Doufám že io.O vikendu to zkusím rozhodit.Jen nevím jak mám demontovat ten lanovod...
18.56, 30. 6. 2009, odpovědětdakujem pozrem na mojej V6 tiez sa nam 6 horsie radi
21.01, 16. 2. 2009, odpovědětpro začátek bych zkusil vyměnit olej
22.22, 30. 6. 2009, odpovědětto by som rad,, aky tam ide od vyroby a ako sa to robi..?
7.56, 1. 7. 2009, odpovědětta zvedací páka,to vymyslel magor.Promazaná,řazení jako po másle
23.13, 14. 11. 2009, odpovědětjo : Díky svobi za dobrou radu !!!!
23.15, 14. 11. 2009, odpovědětJE to jak pise svobi,je potreba na prevodovce rozdelat paky na prenos z lanovodu do prevodovky,pokud se s autem min jezdi tak to zatuhne.
9.41, 15. 11. 2009, odpovědětCavte alfisti mam taky problem z mojov AR 147 1.9jtdm ked naštartujem auto normalne beži na volnobech ked pridam auto prosťe niekedy zhasne svieťi mi kontrolka motora Eger ventil to nie je pozeral som ho ani vaha vzduchu tu som skusil aj odpojiť vymenil som vysokotlakovu cievku ba čerpadle a auto stale nejde. Može to mať suvis aj z mrazmi že som mal asi letnu naftu natankovanu a zamrzla lebo auto dlho stalo asi mesiac v zime vonka teraz ho mam v teplej garaži vymenil som aj palivový filter. Cˇo by mohlo byť na chybe ?
12.30, 13. 1. 2013, odpovědětAhoj potřeboval bych radu mám Alfu 156 sportwagon 1.9 16v a mám problémy s řazením 1,2,4,5,6, kvality krásné rádi a 3 šla pořád přes zuby a teď mi nejde vůbec je to možné aby kulisa byla v háji a jak to vyměnit zvládne to laik děkuji
10.12, 2. 12. 2017, odpovědět