Je možné že mi odešla origo váha Bosh po čtyřech měsících respektive po 20000km???Všechny projevy které jsem našel v odkazech splňuji.Jede až od 2500ot.,chvíli kouří pak nekouří,při startu musím déle točit,spotřeba o 1l vyšší.Zítra ji skusím odpojit a uvidím ale nejde mi do hlavy že by odešla tak brzo.Čus
19.51, 23. 2. 2009, odpovědětmožné to je-nech si jí proměřit.
19.53, 23. 2. 2009, odpovědětTo asi ani nemá cenu to nechávat proměřit,mám ještě tu starou ta byla ještě dobrá,měnil jsem ji jenom preventivně protože mela najeto už 120000km ale jak vidím tam moc iniciativy škodí a tu novou zatím vyreklamuji!!!Doufám že to bude ono.
20.03, 23. 2. 2009, odpovědětJestli ti od 2500 ot.táhne normálně tak to s váhou nemá nic společnýho.Signál z váhy má význam pro výpočet vstřikovaného množství ale při plném zatížení aby omezil tvorbu černého kouře.Netáhlo by to právě v těch vyšších otáčkách.V nízkých otáčkách hlídá emise EGR ventil který může zůstat nedovřený a při přidání z volnoběhu viditelně pokuřuje.
21.19, 23. 2. 2009, odpovědětTo mě to do 3000 táhlo normálně pak prodleva a potom to šlo strašně pomalu nahoru a byla to váha vzduchu.
21.23, 23. 2. 2009, odpovědětPřesně tak jak to popisuje Igen se projevuje vadná váha vzduchu.V horní hranici otáček při požadavku na maximální výkon dostane řídící jednotka z vadné váhy nesprávný signál o průtoku nasávaného vzduchu a okamžitě přepíná vstřikování do nouzového režimu.Do 3000 ot/min na vadný signál z váhy řídící jednotka nereaguje proto že až do těchto otáček může být otevřený EGR ventil který by signál z váhy zkresloval.
16.59, 24. 2. 2009, odpovědět