zdravim, teraz cez zimu sa mi stalo ze sa mi vybila baterka hoci som kupoval novu v lete. nedalo mi to a zmeral som odber naprazdno pri zamknutom aute a vychadzal mi okolo 300mA. podla mna je to vela nemyslite? kolko mate vy? ked som odpojil autoradio tak mi poklesol odber pod 100mA. takze usudzujem ze nieco nie je ok s autoradiom. ako ho mate zapojene vy?
16.53, 24. 2. 2009, odpovědětziadne rady?
13.36, 25. 2. 2009, odpovědětskús odpojiť ten káblik, ktorý zabezpečuje napájanie autorádia po vypnutí kľúča...tuším tam nejaký taký je, na iso konektore napájania rádia, neviem akej je farby (možno oranžový), možno na rádiu to bude vyznačené, ak nie tak pohľadaj na nete, všetky rádia by to mali mať rovnako....alebo skús zapojiť iné rádio a znovu zmerať ten odber, zistíš či je to tvoje rádio zlé
14.20, 25. 2. 2009, odpovědětA vyhodit rádio ven a změřit odběr si zkusil? Alarm smí mít podle norem odběr 20mA. A nic jinýho nemá být napájeno.
15.19, 25. 2. 2009, odpovědětjj radio som uplne vybral zamkol auto a meral odber a bol takmer nula mozno nula lebo som nemal moc presny merak. len ma zaraza ze autoradio v klude bere tolko z baterky. inak je to slusne autoradio ground zero preto som o to viacej prekvapeny. ps: alarm nemam
17.33, 25. 2. 2009, odpovědětak je to radio fakt tak dobre, tak bude stacit aby sa zapinalo cez klucik a nemalo by mat uz ziadny odber
20.39, 25. 2. 2009, odpovědětbateri sama o sebe sa v zime vybija. Ja mam v aute okrem radia aj 2 zosiky a kapacitator.. a odber v kludovom stave som mal okolo 35 mA .. a to tam mam 74Ah baterku a aj mne sa casom vybija .. ale nie az natolko aby sa vybila uplne.. (klesa mi len napetie ale start normalny) Sa mi velmi nezda zeby to tvoje radio malo taky odber . Skus ho len samotne napojit na baterku a tak zmeraj kolko taha... Neviem ako ostatne alfy ale moja ma len 1 polohu na klucik a na tu by som radio nezapinal lebo vtedy sa zapne zapalovanie.... A 300mA prud by ti beznu baterku vybil za cca150-200 hodin
22.28, 25. 2. 2009, odpovědětno prave aj mne pride divne zapinat radio cez zapalovanie kedze ma len tu prvu polohu, radsej by som to riesil cez nejaky plusovy kontakt ktory sa odpoji po zamknuti auta. a skusim to samotne radio napichnut na bateriu a tak zmerat to je dobry napad.
8.38, 26. 2. 2009, odpovědětna radiu nechaj napajany iba memory kablik a hlavny napajaci si sprav nezavisle cez vypinac. tieto nove radia zeru strasne vela.
9.29, 26. 2. 2009, odpovědětneviete mi niekto poradit kde by bolo dobre pripojit to vykonove plusko na autoradiu keby som to chcel urobit aby mi to vypinalo cez central cize ked zamknem auto? bolo by to take elegantne riesenie, moc sa mi nechce spatit interier nejakym vypinacom
11.25, 26. 2. 2009, odpovědětda sa to aj tak, ale uz to bude zlozitejsie
11.33, 26. 2. 2009, odpovědětZbytocne budes davat hlavny napajaci kabel cez vypinac lebo on je mrtvy je v nom sice napetie ale to sa do radia dostane az po zapnuti .. len ten memory ma nejaky odber.. a si si nepozeral do papierov od radia ze aky ma kludovy odber ? a to na central zapajanie to tam budes potrebovat aj rele zapojit nejake
19.24, 26. 2. 2009, odpovědětja som radio vybral a meral som prud najskor na memory koliku, tam bol uplne zanedbatelny, potom na silovom koliku tam tiez bol prud uplne malinky cize do cca 10mA. Ale akonahle som spojil oba plusove kontakty cize memory aj silovy tak prud stupol na cca 200mA. a ted babo rad :)
20.08, 26. 2. 2009, odpovědětZaujimave :( Ja to mam tiez tak zapojene ale mne to nerobi problem . sice zad sa mi ze mi nieco vybija tu baterku ale ja mam ovela mensi odber... neviem cim to moze byt sposobene... pockam si na ostatne nazory :)
17.58, 27. 2. 2009, odpověděttym hlavnym napajacim som myslel, ze si ho predlzi spred poistkovky, resp. spred klucika. a moze si to ovladat nezavisle.
19.41, 27. 2. 2009, odpovědětAha...... Najlepsie by asi bolo kupit druhe radio :))))
20.01, 27. 2. 2009, odpovědět