chlapi, mám dotaz koukal jsem na web a nikde není moc o homologaci, nekde se píse o evropske homologaci "E" ale nevím co je to za homologaci a zda taková homologace projde u nás na stk..nechci kupovat světla se kterýma mě pak vyhodí, a problém je taky v tom že se zapínají led pásky a nejsou tam parkovacky , zatímco pokud se nepletu nar. audi má led, parkovacky, ...atd díky za radu
19.37, 26. 2. 2009, odpovědětneviem ako to je presne, ale tie svetla co mi dnes prisli maju homologizaciu E3, co to je neviem, ale maju to tam vyrazene.. Nemyslim si ale, ze niekto bude skumat svetla na STK, zapnu, ceknu, nastavia, koniec.. Aspon podla mna teda..
20.09, 26. 2. 2009, odpovědětpokud maji homologaci, tak je samozrejme pouzit muzes. ale alfa nema pripravu pro denni sviceni, takze z ledek udelas parkovacky. pokud je na svetlech homologace RL, tak si muzes dodelat denni sviceni. ale jinak musis k ledkam rozsvitit tlumeny. svetla jsem nevidel. pak je otazka zda maji ledky homologaci jako parkovacky. proste to je bastl kterej nic neresi. nejlepsi by bylo prosadit do zakona ze pokud padkovaci/pozicni svetla splnujou svitivost svetel pro denni sviceni, tak je mozne je prehomologovat a jezdit s pozicnima svetlama bez tlumenejch. mam dojem ze v italii nemaj povinnost ve dne svitit tlumenejma. pak by zapojeni spinaci skrinky italskejch aut davalo smysl.
7.25, 27. 2. 2009, odpovědětneviem, ale zda sa mi, ze aj na slovensku je nieco take, ze pokial ma auto denne svietenie, tak sa nemusia pouzivat aj tlmene, ale neviem na isto..
8.00, 27. 2. 2009, odpovědětDUKAT-hot sem ty tvoje fotky jak to máš na autíčku
8.32, 27. 2. 2009, odpovědětjenže ke světlům pro denní svicení NESMÍ svítit žádná jiná světla - parkovačky (zadní!) tlumený mlhovky.
8.52, 27. 2. 2009, odpovědětjá je mám ale jěště ne na autě. a myslím si že pokud to bude mít stejnou svítivost jako normální světla na denní svícení, tak nikdo řešit to jestli k tomu svítí i zadní světla nebo ne řešit nebude. a kdyby jo tak budu jezdit normálka s tlumenejma a ty pásky tam budou pro okrasu.
13.43, 27. 2. 2009, odpověděta tuning světla s angel eyes to majá taky homologovaný? myslím že těžko.
13.44, 27. 2. 2009, odpovědětTo je takový problém to zapojit ať ty LEDky svítií po nastartování motoru.Aspoň já to tak vyřeším
17.16, 27. 2. 2009, odpovědětTaky si myslím, že problém to nebude :D A když budou svítit jen ledky, tak si myslím, že vás nikdo nebude stavit kvůli tomu, že nemáte zaplý potkávačky... Navíc je to určitě lepší, než takový ty "rádoby" led pásy nacpaný někam do nárazníku a že jsem to viděl v poslední době hodně. A svítili jim jen ty pásy a jezdili si směle dál, takže si myslím, že stavět nás nikdo nebude :)
17.22, 27. 2. 2009, odpovědětto je výhoda těch světel. ta elektrika je v nich udělaná tak že se s tím dá dělat cokoliv. například jak tady bylo řečeno udělat to tak že po zapnutí kličku se rozsvítí ledky a po rozsvícení potkávaček ty ledky svítit přestanou.
17.24, 27. 2. 2009, odpovědětJo to jsme už viděli a mně se to líbí hodně, hlavně ta fotka za tmy, když svítí jen ty ledky... Už se nemůžu dočkat, až přijdou...
17.46, 27. 2. 2009, odpovědětdnes nafotim auto a dam fotky.. neviem ale za svetla, tie ledky nieje nejako extra dobre vidiet.. mozno sa mi to len zda a ked s tym normalne chodim, tak je to vidno, ale ked sa pozriem z predu na auto, tak nic moc.. a neviem ako to je v zakone, ci teda ked je uz to povinne svietenie stale, ci plati len to, ze zapnute tie ledky..
7.15, 28. 2. 2009, odpovědět