Zdravim ve spolek, Pokaždé když dojíždim ke křižovatce či přechodu se mi zhoupnou otáčky motoru a motor chcípne...mám vyčištěnou klapku (je jako zrdcadlo) mám tram novou lambdu i váhu vzduchu. Byl jsem na diagnostice a ta ukázala že je v pořádku. Jezdim s tim po Praze a jen jízdou do práce mi to asi 10 krát chcípne, ale jinak otáčky když stojim na místě jsou pevné cca 800-950 ale jak prošlápnu plyn na volnoběh tak otáčky skoro padnou k nule pak se to zhoupne a chcípne to...Nevíte co by to mohlo způsobovat - už jsem z toho na prášky ještě něco a Alfa jde z baráku..:( Mám 2.0 T.S. 114 kW Předem díky za rady :(
9.04, 28. 2. 2009, odpovědětzkus vyčistit krokový motorek volnoběhu,ale opatrně...
9.26, 28. 2. 2009, odpovědětA Ten krokový motorek najdu kde? T oje ten poziciometr na klapce? Ten je přeci zalítí celí v plastu ne? Nebo co to je kde se nachází...?
9.32, 28. 2. 2009, odpovědětjj,to je ono..já mám 1.8TS a mně to šlo rozebrat...vyčistil jsem tu starou vazelínu,nebo co to bylo :-) a prostříkal WD40 a funguje to...ještě to tady prohledej v diskusi určitě tady k tomu něco bude...
9.38, 28. 2. 2009, odpovědětOno tam neni nic moc jineho nez krokovy motorek co hlida privod vzduchu pri volnobehu a pokud pomalu reaguje tak to chcipe.
9.49, 28. 2. 2009, odpovědětto znamena ze si vyhodil za diagnostiku zbytocne prachy radsej treba z ajst na poriadnu diagnostiku do BOSCH servisu a od teba peniaze nezoberu pokial ti neodstranie ppricinu poruchy
9.50, 28. 2. 2009, odpovědětTak jsem to rozebral...ale nic jsem tam na promazání nenašel je tam šnekové soukolí a potom nějaký motorek do kterého vedou drátky, ten slouží asi jako ten poziciometr, tak jsem to smontoval a najednou otáčky sedí, tak jsem zvědavej jak dlouho to vydrží...:) Ale asi začnu přemýšlet o novým, kolik stojí? Nevíš?
12.21, 28. 2. 2009, odpovědětJá som to včera spravil, dal som vazelínu a páni ono to funguje. Tiež som bol na diagnostike za 15 eur a nič, ale aj tak doporučujem diagnostiku spraviť, už som mal nervy hotové s otáčok, kolísali mi pri voľnobehu od 200 do 1500. Vyčistil som klapku a nič, tak znovu ale aj krokový som premazal a ide to ok. Inak bol suchý ako nevzrušená vagína.
6.19, 16. 6. 2009, odpovědětnapíšte prosím nejaký návod ako na ten krokový motorček.musí ísť vonku aj klapka, alebo sa dá vybrať len ten krokáč?
17.58, 16. 6. 2009, odpovědětNevím jestli to tu nekdo probíral, ale jak teda funguje to ze dyž je zasraná klapka, tak otáčky kolíšou?
11.33, 17. 6. 2009, odpovědět