Cau Alfisti. Mam 156 2.0TS, rv 98, najeto cca 210tkm. Cca mesic se Alfe zmenil zvuk. Na volnobeh je to trosku jak naftak, pri seslapnuti spojky se tem zvuk temer utlumi, nicmene je stale slyset i pri zarazenych rychlostech. Variator byl menen na 160tkm predchozim majitelem. Otazka zni: muze se po 50tkm znovu odrovnat variator nebo je mozne ze tam bude nejaky jiny problem? Napr. hydrostely...? Jinak auto jezdi jak kratsi vzdalenosti, tak dalky. Uz jsem domluven s jednim znamym ze se mi na to podiva, nicmene jsem chtel hodit dotaz jeste na forum, zda nekdo take nerseil... diky. R.
10.49, 2. 3. 2009, odpovědětTak hlavně cvakání variátoru nemá nic společnýho s vyšlápnutou/nevyšlápnutou spojkou.Takže bych to viděl spíš na jinej problém.Pokud se ten zvuk mění se spojkou,tak bych se spíš bál že to bude něco v převodovce,spojce-ale klidně i v motoru-ale těžko hydroštel(pokud to tedy reaguje na spojku).
11.16, 2. 3. 2009, odpovědětBohuzel ano. Kdyz seslapnu spojku, jako by se z 50% vytraci. Pri zarazene rychlosti ten zvuk slysim take. No uvidime. Precei jen, je tam spojka, prevodovka origo a neco uz ma za sebou. diky.r
12.00, 2. 3. 2009, odpovědětViděl bych to na ložisko spojky
22.31, 8. 3. 2009, odpovědět