Zdarech chalpi, takže titulek snad vypovida za všechno...mám 1,9 JTD 77kw a před cca 6tis. kilometry jsem měnil termostat a chladící medium. Termostat je Vernet a chladici medium fridex + destilka. do ted všecko v pohodě, najel jsem s tym těh 6 tis km a parada, motor hřal stabilně cca 87*C. Ovšem ted mi někudy z nenadání uniká voda a ja nemužu přijit na to odkud, zjistil jsem to bohužel na dalnici kde mi voda došla kriticky a teplota vyšplahala na 130*C. No co, vodu sem tam dolil do maxima, zkontroloval všechny hadice a jezdilo se dal, po dalších cca 200 kilometrech se problem opakuje. Dolil jsem vodu, nastartoval a auto prolezl cely, každou hadici přitahl zkontroloval zda to neunika do oleje ale stav oleje je normální. Už fakt nevim co s tem... nemužu to dolívat tak často věčně, on ten zasranej fridex taky neni nejlevnější. Dekuju za rady.
20.27, 9. 3. 2009, odpovědětmě se teš talo něco podobnýho. byla to hadička co vedla k topení. byla mírně prasklá a propouštěla vodu poue když byla voda zahřátá. stejkala na blok, takže se hned odpařovala a já jsem to nemohl poznat. nakonec jsem to zjistil. taky se mi povedlo to auto kvuli tomu víc zahřát ale jen na 110°C takže se motoru naštěstí nic stát nemohlo.
20.35, 9. 3. 2009, odpovědětPozri chladič.
20.49, 9. 3. 2009, odpovědětked tam davas fridex tak sa ani necudujem fridex rozozere co mu pride do cesty
21.23, 9. 3. 2009, odpovědět