Pozdravujem vsetkych alfistov. Potreboval by som poradit. Mam alfu 156 1,9 JTD 77 kW/105 k. Pocas jazdy pri nizich otackach a pri volnobehu mi tvrdne brzdovy pedal. Povodne som si myslel ze to bude podtlakovym posilovacom brzd avsak ak by to tak bolo, resp. ak by netesnil, tak v tom pripade by pedal stvrdol okamzite po vypnuti motora, avsak aj po jeho vypnuti sa da v pohode tri styri krat lahucko stlacit, takze som vylucil zapchane sitko nasavania vzduchu na brzdovom pedale aj pripadnu netesnost a poruchu posilovaca. Tak som otvoril podtlakove cerpadlo, vytieklo mi z neho trohu oleja, zatvoril a brzdovy pedal fungoval par dni v pohodicke. Mate niekto s tymto skusenost, ci to bude tym cerpadlom (upchane a pod.)pripadne to moze byt nieco ine. Dik.
11.51, 13. 3. 2009, odpověděta kde je to sitko_to by ma zaujmalo skus pozret ci ti nejde tasko vzduch cez tu podtlakovu membranku co je na hadici na konci na posilovaci
22.14, 13. 3. 2009, odpovědětDakujem za radu, skusim a dam vediet. Je pod tym gumovym vlnovcom ktory je natiahnuty na priestorovej tycke, ktora vedie od brzdoveho pedala.
16.43, 14. 3. 2009, odpovědětTak nakoniec som rozobral vakuove čerpadlo, nakoľko po odpojeni privodnej hadice vobec netahalo vzduch. Su tam tri lopatky a vymedzovaci kruzok, ktory pri rotacii pritlaca jednotliv lopatky o stenu cerpadla a spolocne s olejom zabezpecuje tesnost potrebnu pre vytvorenie vakua. Lopatky boli samozrejme trosku vydrane jednak od steny cerpadla a jednak od pritlacania distancnym kruzkom, tak som ich vytiahol a otocil a funguje to v pohodicke. Brzdovy pedal zmakne hned po nastartovani pri volnobehu. Len by som sa kcel informovat, cital som na ceskej stranke www.pop-art.cz, ze je v predaji aj opravna sada vakuovej pumpy, predpokladam ze jej obsahom su lopatky, pripadne aj tesniaca gumicka popripade aj ten kruzok, nemate niekto info, kde by to bolo mozne zohnat.
20.05, 15. 3. 2009, odpovědět