chtěla jsem vá s požádat o radu jestli jste se někdo nesetkal s něčím podobným. Už tak před čtvrt rokem mi začalo problikávat ABS,ručka a nešel tachometr a to všechno vždy soubežně.časem to svítilo pořád častěji a teď už to svítí pořád. Na diagnostice jim nešla jednotka ABS vůbec připojit,takže mi nedokázali říct,kde je chyba. Může být chyba v palubovce, nebo jinde? Nestalo se to někomu?
9.00, 17. 3. 2009, odpovědětnikdo nevíte?ani nemáte nějakej typ,kde začít hledat?
11.22, 17. 3. 2009, odpovědětmyslim,ze niektori alfisti nemaju moc dobru vychovu...zda sa mi,ze na zeny tu absolutne nereaguju a hraju sa len na svojom malom muzskom piesocku........niekolkokrat som prosila o radu aj ja,ale nikto nebol ochotny ani len napisat-skoda.. Myslela som si,ze ked su muzi,tak sa viac vyznaju a su technicky sikovnejsi a ze radi nam zenam poradia.Nuz-pomoz si sam:-))
14.09, 17. 3. 2009, odpovědětTy asi nemas chlapa vid :)) Nevim co to ma spolecneho s tim ze je zena. Chces tu mit 20 odpovedi, ze nemaji tuseni cim to muze byt? :) Je treba s tim zajet do servisu, takhle na dalku se to resi hodne tezko ;)
14.17, 17. 3. 2009, odpovědětno k některym hloupym příspěvkům se rozvede vždycky žhavá diskuze,ale poradit to ne. Tak můžu si myslet, že třeba nikdo neví....Je pravda,že je to zapeklitej problém,až skoro neřešitelnej :-) ale jinak bych si nědělela zas tak velký iluze o některých "technických" znalostech některých alfistů co sem chodí.Alfu už taky mám nějakou chvilku a co tak občas tady sleduju,tak některý reakce jsou hodně mimo mísu,ale to si už každej musí přebrat sám.
14.17, 17. 3. 2009, odpověděttak pravdu máš,že to nejspíš zjistí v servisu,ale šlo mi o to,jestli někdo neměl třeba podobnej problém,prostě kde začít hledat,protože v servisu mi taky můžou rozebrat celý auto,než nato přijdou,když to nejde zjistit přes diagu.Myslela sem,jestli třeba nemůže bejt problém v kabelech,nebo prostě jak postupovat dál
14.20, 17. 3. 2009, odpovědětMas pravdu ze technicky zdatnych jedincu jakehokoliv pohlavi je tu minimum :) Chapu ze si cekala ze se to mohlo nekomu stat a tim padem ti poradi. Vsak ja taky na tebe nic nerikam. Jen me zarazi reakce Gabi, ze alfisti nemaji dobrou vychovu a jen si hraji na svem pisecku... je to usmevne :) A to se holka ve vedlejsim threadu pta jesli je spotreba 6,3l v poradku, kdyz v tabulce nad jejim prispevkem je prumerna hodnota 6,2 litru. Takze odchylka v ramci statisticke chyby. No kazdy mame tu logiku asi jinou :) Kazdopadne doufam ze nekdo poradi a jinak nezbyde nic jineho nez ten servis ;)
14.35, 17. 3. 2009, odpovědětpro xxx,jestli si si náhodou ještě taky nevšiml,tak tady se to všechno řeší na dálku,protože je to forum,kam se píše.takže samožřejmě příspěvky jsou povětšinou pouze domněnky.a vo tom to je :-))
14.31, 17. 3. 2009, odpovědětJe mi to jasne ;) Zjistit moznosti a pak jit vylucovacim zpusobem. Nemam nic proti. Na druhou stranu v dobrem servisu zjisti co to je a je klid.
14.36, 17. 3. 2009, odpovědětno vdakabohu-poznamka splnila ucel a nasiel sa aspon jeden ochotny cloviecik(xxx:-)- aj snaha pomoct a zaujem je viac ako nic,ze viky?..neslo mi o podryvanie muzskeho ega ,reagovala som len na to,že sa nikto viky neobtazoval ani odpisat /trebars stacilo: neviem/a ked sem nieco napise muz,hned sa rozputa diskusia.....nic v zlom,len mi napadlo ze mozno raz aj ja budem potrebovat radu niekoho z vas a asi by som aj ja cakala,ze niekto mi tu aspon poradi-predsa je tu viac ludi,co maju skusenosti s alfami.Ja nemam zatial ziadne,kedze ju mam kratko a tuto stranku tiez len spoznavam (otazka na spotrebu nebola pisana z hluposti,ako si to niekto mysli,ved ma naucili citat aj tabulky-skor mi bolo divne,ci je to ok ked ini pisu o ovela vyssej spotrebe...nic viac)
14.55, 17. 3. 2009, odpovědětTak kdyz uz se ted mame radi, tak muzeme zajit na sklenicku vina a okouknout si Alfy? :)))
15.13, 17. 3. 2009, odpovědětže má auto vyšší spotřebu je chyba (pokud neberu v úvahu styl jízdy),takže pokud máš tu tabulkovou,tak si šťastnej člověk a není důvod se znepokojovat,když není nad čím.dítě když nepláče,taky není nemocný
15.26, 17. 3. 2009, odpovědětjasný chápu,třeba až tady bude večer víc lidí se někdo ozve,kdo ví víc
14.41, 17. 3. 2009, odpovědětKdo ví jestli je to žena nebo muž:-)))
15.50, 17. 3. 2009, odpovědětto nejsi sám,kdo občas pochybuje.když kolikrát čtu,na co se dokáže zeptat chlap,tak taky přemejšlim,jestli má vůbec koule mezi nohama.
15.55, 17. 3. 2009, odpovědětA když ti svítí kontrolka ABS tak funguje nebo ne,mě totiž jednou blblo ABS jen tak z ničeho nic za jízdy se rozsvítilo ale když sem na chvíly vypl motor tak zase vše OK a jednou mi k tomu ABS ještě spadl palivoměr to bylo asi před rokem nic jsem s tím nedělal a fachčí mi zatím vše jak má, ono elektronika od Bosse v Alfách si s náma někdy dělá prdel.
15.57, 17. 3. 2009, odpovědětprávě že nefunguje. taky mi to před tim jen problikávalo,po startu to šlo třeba půl hoďky a pak to zase spadlo,ale právě všechno dohromady a najednou.to že občas svítí to ABS o tom už sem tady četla,ale mě nejdou tydle tři věci a to společně
16.12, 17. 3. 2009, odpověděta co to znamena,ak svieti kontrolka ABS?....obcas sa aj mne stane,ze z nicoho nic zasvieti a po urcitom case potom aj zhasne. Vobec neviem,na co ma to chce upozornit-alebo zeby fakt len blbla elektrika?
16.34, 17. 3. 2009, odpovědětTo ABS-to by mohli dělat jen snímeče na brzdičích,ale ten budík?Nevím jestli s tím má něco společného.Takže určitě bych prošel čidla ABS a pak zkoumat budík.Tyto závady se špatně hledají
17.57, 17. 3. 2009, odpovědětspojení "fakt jen blbne elektrika"? To je dost nadnesené :-))
22.34, 17. 3. 2009, odpovědětSkusil bych tam dát budík z jiny Alfy.Práce na pět minut.
18.04, 17. 3. 2009, odpovědětjestli já můžu poradit, tak bych si stáhl elektrické schéma těchto věcí a dal bych to kterýmukoliv autoelektrikáři. Tyto závady může způsobovat fakt cokoliv a ten elektrikář by měl vědět kam kouknout. já bych určitě koknul na snímače ABS koknul bych jestli mám dostatek brzdový kapaliny a rovnou bych tam u toho pročistil kontakty kontaktolem a vyndal bych budíky a konektroy bych taktéž prostříkal kontaktolem. jinak nic víc ti s tím asi neporadím ale určitě to bude (jako je u alfy zvykem) nějaká prkotina.
18.08, 17. 3. 2009, odpovědětskusim ještě toho autoelektrikáře,snad by mohl mít víc skušeností s takovou závadou.Myslíš,že to musí být přímo někdo přes fiat? Myslím jestli k tomu třeba potřebujou nějaký extra programy. Pořád se obávam co to bude,ale jak říkáš,nakonec to bude nějaká blbost.Jde jen o to, jak rychle se to najde
22.33, 17. 3. 2009, odpovědětjinak dík za rady,ale ABS ještě chápu,ale proč to nejde společně s tacháčem a svítí ručka to už mi do hlavy právě nejde,když spolu tyhle věci nesouvisí.víte někdo odchud snímá tachometr? ručka souvisí s RJ ABS?
22.38, 17. 3. 2009, odpovědětPomáhal jsem s podobným problémem kamarádovi a bylo to kontakty, takže zkontrolovat kabely a pročistit, popřípadě mrknout na ABS jednotky, snímače, potom se dyštak uvidí co dál ...
22.50, 17. 3. 2009, odpovědětČauky Vikouši hele mám známeho autoelektrikáře v křimicích můžem tam někdy zajet kdyžtak zavolej ju pa :o))))
22.51, 17. 3. 2009, odpovědětA zkouseli jste resetovat ridici jednotku diagnostikou?Ja jsem mel kdysi podobny problem na fiatu.obcas mi problikavala kontrolka abs.vytahl jsem baterku na dve hodky,tim by se meli vymazat chyby, a pak uz byl klid.Ale nejlepsi je resetovat diagnostikou
23.00, 17. 3. 2009, odpovědětAhoj, to že svítí ABS a nejede tachometr má souvidlost, nejsem odborník ale už jsem něco podobného zažil - napadají mě 2 možnosti: 1. je vadna jednotka ABS -svití ABS a nejede tachometr protože si tu rychlost zjišťuje přes tuto jednotku a nebo za 2. je chyba v alternatoru, taky svitilo ABS a nejel tachec - spravily to nové uhlíky, ale to by ti mělo svítit i dobíjení
1.34, 18. 3. 2009, odpovědětručka svítí nebo problikává když je málo brzdové kapaliny....
7.40, 18. 3. 2009, odpovědětasi nejdřív skusim vyčistit ty kontakty a skouknout kabely,to je nejsnažší.todle auto bylo na sicílii ukradený a někdo mi říkal,že u ukradených aut to může být právě chyba v celym softwaru.Nevim jak už mi to ten dotyčnej říkal,ale prý musel přehrát celej novej origo software podle čísla motoru,což prý dělaj jen ve fiatu,takže asi palba. Jinak dík za vaše příspěvky,koukam,že sem asi jediná kdo má s alficí zrovna takový starosti,tak snad se to podaří najít a pak hned napíšu,co to bylo
8.07, 18. 3. 2009, odpovědětZdravim holky alfistky a držim palec v boji s technikou.) pročítám tuhle diskusi a koukám, koukám že moc rad jste nevydolovali.. Pravdou je, že to může být několik závad.. Ta nejhorší varianta je jednotka ABS, což je velice drahá záležitost(projevuje se tim že svítí ABS a ručka, ručka ta funguje, ale ABS ne.( - zjistíš to jedině napojenim na diagnostiku.. Další, milejší varianta je chybný čidlo na ložisku kola- to snímá informace pro ABS a může se stát že ho nějaký kamínek poškodí, nebo se zanese.. S tim souvisí i ložisko, který může být špatný, vysypaný, ale to by si slyšela podezřelí hučení od kola většinou v určitých rychlostech! Zajeď na diagnostiku, ta stojí max. litr a měla by říct co to je, když se nic neukáže, tak skontrolovat ložiska a čidla a pak jen doufej že to nebude jednotka ABS.. hodně štestí a tutti bella anonima lombardi fabrica automobili..)
8.48, 18. 3. 2009, odpověděthučení od kola teď moc nepoznám,když to vrže jak stará almara,ramena budou až příští týden,ale snad ten smínač,jelikož když ho trochu vypucovali,tak to šlo,nebo respektive vydrželo to o něco dýl,než to znovu spadlo.Myslíš,že když je špatnej ten snímač,tak by ale přeci nebyl důvod,aby to na dvou odlišných diagnostikách vůbec nemohli připojit,prostě že by RJ ABS vůbec nekomunikovala s pc?
9.01, 18. 3. 2009, odpověděttak to je špatný, pokud nebyli obě diagnostiky chybný, tak to vypadá na jednotku ABS, začal bych obvolávat vrakáče a shánět.. nová stojí asi 20,- tisíc..(
9.17, 18. 3. 2009, odpovědětto ani neříkej,to se z toho.... No diaga špatná určitě nebyla.dá se to nějak jinak zjistit jestli je špatná jednotka,když to nejde přes tu diagu?
9.20, 18. 3. 2009, odpověděta byla si v autorizovanym servise alfa? chce to irigo programy na tu diagnostiku.. Určitě si zajeď nejdřív do alfy!
9.20, 18. 3. 2009, odpovědětv autorizovanym ne.Budu jim muset zato platit,když to tam taky nepřipojí?Na kolik to tam tak vyjde?
9.21, 18. 3. 2009, odpovědětpřipojej ti to určitě a aspoň najdou chybu.. počítej tak 1000,- až 1200,- Odkud jsi? Já jezdim na diagnostiku v Praze do Imofy na Budějovický
9.30, 18. 3. 2009, odpovědětto je dost,za diagu.sem z plzně,tady jenom ten zkurvenej fiat ricardo.Jsou to hrozný podělávky.Nejde třeba skusit připojit tam jinou RJ ABS?
9.35, 18. 3. 2009, odpovědětTo určitě dá, akorát si nějakou funkční budeš muset sehnat a stejně na tu diagnostiku zajet, musí se vyresetovat soft. a nastavit nový parametry jednotky ABS
9.45, 18. 3. 2009, odpovědětNejak sa mi to cele nechcelo citat, tak sa mozno opakujem, ale sucasne svietenie ABS a rucnej je porucha EBD. Ten tachometer je ale cudna vec, takze EBD alebo nieco uplne ine, viac neviem, sorry :(
15.54, 18. 3. 2009, odpovědětco je EBD? na jinym foru mi řekli,že to může bejt čidlo,protože tacháč i abs mají společný
15.57, 18. 3. 2009, odpovědětNehadam sa, ja len, ze podla manualu sucasne svietenie ABS a rucnej je porucha EBD - rozdelovaca brzdnej sily..
18.30, 18. 3. 2009, odpovědětKde se dají stáhnout El. schémata na 916 2.0 V6 TB Potřeboval bych zjistit zapojení ventilátorů chladiče. Předem Děkuji
20.56, 16. 9. 2009, odpovědětTo bredii : Manuál sa dá stiahnuť tu na stránke použi tlačitko hľadať Najväčší problém ale bude na tomto fóre s tým, že ak niekto si tu pýta radu a dostane na nu odpoved nedá spätnú referenciu či to bolo to alebo niečo iné.
13.04, 1. 10. 2009, odpovědětNazdarek,potřboval bych zjistit jak mam při měněni rozvodu na alfě 156 1.8 16v zeštelovat druhou vačku,neni tam žadna ryska.Diky za pomoc
11.15, 1. 10. 2009, odpovědětkoukám že tady vyplavalo starý téma,takže jako zakončení :-) nakonec na diagu to napíchnout vůbec nešlo (skoušela sem tak čtyři) tak sem si z vraku vzala celou RJ abs a funguje tacháč,abs ani ručka nesvítí :-)
14.37, 1. 10. 2009, odpovědět