Zdárek Alfáci. Mam 2.0 T.S. r.v. 2000. Nechával jsem dělat rozvody - tim myslim rozvorový řemen a 2 kladky. Co se týče dále rozvodu - dělá se ještě vodní čerpadlo nebo něco????? Ja si totiž myslel, že tim jsou rozvody hotové. Někde jsem tu četl------že k tomu patří ješte čerpadlo.Tak jak to je?????????
18.12, 14. 2. 2007, odpovědětSlušnej mechanik by i to měl nabídnout. Není to nutné, ale dělá se to.
18.24, 14. 2. 2007, odpovědětSoučástí rozvodů je i vodní pumpa. Měl bys jí měnit s rozvody... Když tam napneš novej řemen může pumpa odejít a pak je zbytečný znova sundavat řemen.
21.55, 14. 2. 2007, odpovědětKolik tě stáli rozvody?
22.10, 14. 2. 2007, odpovědětvodní pumpa je nutná jako každá kladka a řemen, divím se že ti to neřekli
22.19, 14. 2. 2007, odpověděta to,že ti nevyměnil ani pumpu a ani řemen na vyvažovák s kladkou, tak jsi v podstatě neudělal nic,jen jsi vyhodil peníze. Měl by jsi to udělat znovu a pořádně. A není na škodu vyměnit plochý řemen vedlejšího pohonu.
22.24, 14. 2. 2007, odpovědětPředtim jsem se neregistroval,ale jsem ten s rozvodama.Opravdu mi nic neřekli. Byl to řemen a 2 klady, olej selenia 20k a filtr.cena byla 9000Kč. Tak to mě docela s... Už jsem se na to ptal a bude to zase darda.Řemen kolem 600, 700 a ještě nějaká kladka ta bude prej drahá. Cenu ješte nevím. Mate teda zkušenost na kolik přijde tento řemen a kladka?????? A pak už to teda budou rozvody komplet?????? Děkuji.
16.28, 16. 2. 2007, odpovědětTak to je dobry, taky sem menil rozvody, 3. mesice zpatky, a u Dojacka se ani nezminili, ze by se mela delat pumpa... Este ze uz k nim nechodim, mimochodem, zatajili mi i vadnej variator, aby meli pak prachy navic. Nastesti vodni pumpa je v pohode...
16.39, 16. 2. 2007, odpovědětzdar jestli chcete uďelat rozvody jako ja tak si to nechte udělat v Holubicích.Vyjdou tam na 9000kč přehodí vám to o zub a pak se diví že to dete reklamovat.Hádal sem se sněma 4 měsíce
20.35, 16. 2. 2007, odpovědětKdyby Ti to přehodili o zub, tak by se Ti to potkalo.....a měl by jsi ohnuté všechny nasávací ventily jako já....
10.04, 21. 2. 2007, odpovědětNapíše tady už konečně někdo co všechno se má při výměně rozvodů dělat?Co přesně říct v servisu?Jak je vidět,říct jim jenom to,že chci udělat rozvody nestačí.Byl bych rád aby to tedy někdo shrnul co a jak..
20.58, 16. 2. 2007, odpověděttaky sem delal nedavno rozvody, rekl ze pumpu vymeni podle toho v jakym bude stavu a nakonec vymenil :) ale docela mne prekvapilo ze starej remen byl jako novej, nevim kdy ho predchozi majitel menil, ale znamej na superbu menil po 50tis a prej mel remen dost dodelanej
18.15, 17. 2. 2007, odpovědětměni se- rozvoďak,napinaci kladka ,vodici kladka, vodni pumpa, rozvody se dělaj( podle servisu alfi) po 120 000km ale stahli to po 100 000km. Ta pumpa se musi dat nova neuděla dve vyměny nebo s odřenyma ušima, když se kousne tak je hotovo.Tak toje u JTD- benol nevim
9.46, 21. 2. 2007, odpovědětCo se stane, kdyz ta pumpa odejde? Poskodi se tim i neco jinyho? Diky
19.32, 21. 2. 2007, odpovědětta vodni pumpa je pohaněna od rozvodaku když se zadře nebo přidře tak maš šanci že ti přepalí rozvodak než to třeba zjistiš podle teploty vody( tak bych ji měnil.)
11.07, 22. 2. 2007, odpovědětTak jak je to u benolu alfáci?? Musim tu pumpu měnit taky nebo stačí jen ten řemen a kladka???? 2.0 T.S.
15.57, 21. 2. 2007, odpovědětMajor://Jestli budeš dělat rozvody tak vyměn i pumpu, po případě variátor..
16.08, 21. 2. 2007, odpovědětmarschal-----no rozvody už mam.Když koukneš veš tak už jsem tam něco kloval.Mam řemen napinací a vodicí kladku.Pravě mě zajíma ta pumpa--tak jí teda budu asi muset udělat dodatečně.
16.22, 21. 2. 2007, odpověděttakže se dělá vodící kladka,napínací kladka,řemen,vodní pumpa.Doufám,že jsem to pochopil správně.A co řemen vyvažovacích hřídelů,s tím se taky něco dělá?Nebo kdy je potřeba ho vyměnit a co všechno s ním?Co když prdne řemen vyvažovacích hřídelů,co se stane?Není lepší ho vyměnit současně když se dělaj rozvody?Nebo stačí udělat rozvody a to je všechno?Vlastně ani nevím,jestli tam nějakej řemen na vyvažováky je,ale mám dojem,že jsem někde četl,že tam je,tak jestli ne,tak sorry))))
19.25, 21. 2. 2007, odpovědětTak znovu abych to shrnul,nějak blbě jsem prostudoval předchozi diskusi. Takže asi takhle. Udělat rozvody obnáší udělat jak přímej pohon ventilů což obnáší vyměnu vodící kladky,napínací kladky,ozubeného řemene a vodní pumpy.Současně by se měl vyměnit řemen vyvažovacího hřídele i s napínací kladkou (je tam ještě něco?),a dobrý je taky rovnou nechat vyměnit pomocnej řemen alternátor,klima. Je to tedy takhle všechno?Není u vyvažováku ještě nějaká vodící kladka jako u rozvodů co by se měla taky vyměnit?Zkontrolujte to někdo))
19.39, 21. 2. 2007, odpovědětDíky moc za shrnutí. Právě jsem napsal mail do ARcentra v Ově, za kolik by mi toto vše byli schopni vyměnit vč. variátoru, tak jsem zvědav, jestli odepíšou a hlavně jsem zvědav na tu cenu. Rád bych se vlezl do 20tis. (AR145 1.6/16V TS)
12.18, 25. 2. 2007, odpovědětG13x to napsal přesně-takhle má vypadat výměna rozvodů AR. cuoresportivo alfisti !
20.31, 19. 11. 2007, odpovědět