hellou, kazdy kto zhana tento vnutorny klb s priemerom 108mm (vsade je na predaj iba 100mm) tak riesenie je tu: www.aci.cz (sk) treba tam zavolat a oni vam povedia kde v mieste vasho bydliska je mozne kupit autodiely z ich katalogu. Pre Košice je to napr. SIHO autodiely - Moldavska 41. Dnes som ho tam kupoval, v baleni je klb, manzeta, spona a vazelina. Cena 68 eur.
13.14, 26. 3. 2009, odpovědětjak to je s průchodností tripoidu na poloose ven? je ten kloub otevřenej zepředu nebo zezadu? tenhle náhradní jsem v ruce ještě neměl, ale originál jsem už rozebíral.
16.15, 26. 3. 2009, odpovědětNajprv povolis tych 6 skrutiek s imbusovou hlavou. Potom klb povytiahnes von a otvoris ho zo strany od prevodovky. Je potrebne dat dole ten plechovy kryt. Vnutri ta caka kopa vazeliny, musis to vycistit. A na konci polosi nahmatas taku sponu ktora zaistuje tripoid proti zosmyknutiu z poloosi. Povolis ju a tripoid stiahnes dole aj s puzdrom klbu. Tiez som na ten princip demontaze hned neprisiel ale to kvoli tej vazeline.
17.02, 26. 3. 2009, odpovědětjj, to je ten originální. Nejvíc jsem se zapotil než jsem sundal ten zadní klobouček. Segrovka pak byla jasná. Ale Jak je ten novej? Ten originální je totiž z výroby zalisovanej a počítanej jako nerozebiratelnej. Taky se origo prodává poloosa s oběna kloubama a manžetama jako komplet.
18.19, 26. 3. 2009, odpovědětten novy je presna kopia stareho len miesto nalisovania to stiahnes tymi srobami.
12.49, 27. 3. 2009, odpovědětzdravim,nedavno som menil ramena,stabilizator(gumky),capy riadenia a teraz ked sa rozbieham,obzvlast z vytocenymi kolesami,mi tam nieco praskne,moze to byt homoklb alebo nieco ine?Je to take dost hlucne prasknutie...
17.14, 27. 3. 2009, odpovědětFrantišek nafotil som ti to. Verim, ze je to z obrazkov už jasné. Pozri moje fotoalbumy na http://pokec.azet.sk/x-one-x?show=fotoalbumy
20.15, 28. 3. 2009, odpovědětDíky za popis. Taky mě to čeká, a jak dlouho Ti to asi trvalo ? Ta výměna myslím.
20.41, 28. 3. 2009, odpovědětťažko povedat kolko presne, ja som to v jeden den rozobral a so starym klbom som siel do tej predajne, nech mam isté ze kupim spravny klb. No a potom na dalsi den montaž noveho klbu. Poloos som nevyberal celu von, chcel som si usetrit robotu, takze som povolil riadenie, spodne rameno a vidlicu tlmica, aby sa to dalo cele povytiahnut von.
20.59, 28. 3. 2009, odpovědětMôžem potvrdiť, že po vymene klbu sa vibracie pri zrychlovani odstranili :-) Ide to pekne hladko.
19.32, 29. 3. 2009, odpovědětSlavo a prodávaj to jako komplet s manžetou (prachovkou) a vazelínou, nebo jsi to kupoval zvlášť ?
19.37, 29. 3. 2009, odpovědětuž v prvom prispevku som pisal, že je tam všetko komplet :-)
19.43, 29. 3. 2009, odpovědětSorry, díky.
14.59, 30. 3. 2009, odpovědět