Predběžně, chci koupit letní pneu. Měl jsem doteď Good Year F1, Fulda Excellero - 205/55 Z R16. Chtěl bych koupit nějaké podobné - jeté, tak 80% vzorku. Nezabývá se tady tím někdo, nebo neznáte někoho. Chci všechny čtyři. Ještě připojuji jeden dotaz, co znamená to "Z" Dík
17.16, 15. 2. 2007, odpovědětTo "Z" je rychlostní index nad 240 km/h. Koukni do techničáku, jaký máš předepsaný, ale podle mne stačí "V" - do 240 nebo "W" - do 270. Záleží co máš za motor. Vyšší rychlostní index = vyšší cena. Pokud chceš jezdit 200 a víc, tak bych ti radil koupit nové, jinak už taky moc dotazů nemusíš napsat. Futuristiko.
20.57, 15. 2. 2007, odpověděturcite nad 200 nejezdim. ani me to nenapadlo, ze to je rychlostni index, dyt prece pismeno, ktere znaci rychlostni index byva dycky az za oznacenim pneumatiky (195/65 R15 H, V...)a se Z jsem se nesetkal jako s rychlostnim indexem, videl jsem H,V,W... Ale pokud to tak je, tak to urcite "Z" nepotrebuji :-) Nicmene muj dotaz trva, neprodavate nekdo jete pneu?
23.09, 15. 2. 2007, odpovědětNení důležité, kolik jezdíš, ale jaká je v techničáku konstrukční rychlost. Pneu musí mít alespoň stený, ne-li vyšší rychlostní index.
23.45, 15. 2. 2007, odpovědětv techničáku mám myslím V (nebo W - mrknu - Z tam není určitě)... jinak je to tak, Z je nad 240 km/h - ještě jsem někde narazil na označení přímo ZR16 a nejsem si jisty, zda to právě tak nebylo i na mých pneu (měl jsem je tam po původním majitelovi a mám to tak tam doteď, akorát je nemám teď po ruce v obýváku:)... tam se asi nic nemění a je to označení taky jen ráfku 16 a rychlostního indexu Z...?
0.08, 16. 2. 2007, odpovědětA není náhodou ZR boční ochrana na pneu? Něco mi to říká
16.45, 16. 2. 2007, odpovědětTo RF znamená "rhein forced" - volněji přeloženo zesílené boky, takové pneu se používají třebas na pick-up, nebo dodávky, pochopitelně může to být sportovní pneu se zesílenými boky, obzvláště pokud je určena k používání v rychlostech okolo 300km/h. Pokud někdo shání ojeté pneu za dobrou cenu tak můžu vřele doporučit v Praze jednu firmu, mám tam dlouhodobě velice dobrou zkušenost a to i v případě, že koupíte pneu s vadou a potřebujete reklamovat.
9.16, 19. 3. 2007, odpovědětDobry den, je cas prezout pneu a to do novych zimnich pneu, i ja resil letos na podzim tento problem a nakonec sem nasel firmu http://pneu.extralevne-pneu.cz maji veliky sortiment, ty nejnizsi ceny a skvely zakaznicky servis, vrele je doporucuji.
23.19, 13. 10. 2007, odpovědět