poradíte někdo strčím na své JTD 18´´ 225/40 ? bz jakách koliv úprav? A jestli je problém s techničákem?
8.07, 9. 4. 2009, odpovědětno, si to spočitej...:-) me tam vlezli 16" 205/60 tak si spocitej kolik to ma celkovej prumer, pak to spocitej u tech 18 a uvidis:-)
8.37, 9. 4. 2009, odpovědětjinak tady si to muzes spocitat elektronicky:-) http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php
8.46, 9. 4. 2009, odpovědětjasný díky, jde o to že pro ně teprve mam ject :-D
9.40, 9. 4. 2009, odpovědětZdar, Mam 156 2.0TS 16V a když jsem ji kupoval byly tam 18" gumy 225/40, a byly tam. v techničáku byly sice napsaný jenom 16" a 17", ale policajti na to nic neříkali, a když tak velkej techničák sebou nevozíš. Akorát na technický jsem musel nandavat plecháče, tam by to neprošlo. Jediný problém bylo ETečko. protože zadek mi při nerovnostech brousil lemy. Radili mi dorazy, uřezat tu zahnutou část lemu flexou, sportovní podvozek, ale já v tu dobu měl trochu problémy tak jsem je prodal. Lituju toho, protože jí slušely. Bejt tebou, jedu pro ně i kdybys měl menší úpravy dělat.
10.36, 9. 4. 2009, odpovědětNo jde o to že tyhle jsou uplně bombový(teda co se týká mýho názoru.... a už právě namístě sem je chtěl přehodit :-) jenže nerad bych na to doplatil že kuli velkejm gumam zrubu auto. Proto se ptam radši předem. A nějak sem všude zatim našel jen rozměr gum 225/35 pro alfu 156 tak mě hodně znejistily ty gumy teď. ale na elektrony se už nemužu dočkat.
10.51, 9. 4. 2009, odpovědětMe to akorat obrousilo barvu z tech zahnutejch lemu ale docela to zrubalo ty gumy, takze bych to tam bejt tebou nandal, ale pokud ti to bude skrtat o ty lemy tak s tim neco udelej. ty gumy sou docela mastny. Ty dorazy, namackavaji se na tlumice a sada stoji asi 5oo kc, co jsem zjistoval.
12.33, 9. 4. 2009, odpovědětnedavat!! ja som dal 17" komplet nove elektrony + pneu a je to tam akurat!!! pri vytoceni kolesa je to tam nadoraz..... navyse v zadny tlmic je len maalo nad pneumatikou a ked sa auto zatazi apod tak to moze robit problemy na tych 18". vyzerat to bude, ale technicaky nemame pre srandu, treba sa ich drzat. aspon ked ide o kolesa co je zivotna zelezitost:) nech to jazdi :-)
13.07, 9. 4. 2009, odpovědětTak ted sem v rozpacích :-( právě vim o několika lidech o enhle rozměr maj ale nikdo nepovídal nic o tom že by se to muselo dolaďovat :-( tak je asi prodam dál :-D
13.55, 9. 4. 2009, odpovědětpokud je budes prodavat, posli mi foto a cenu na muj mail, ja se s tim ze tam nepujdou nejak poperu. me tam sli a vim co rikam. jedinej problem byly ty lemy. v plnym rejdu nedrely, zadnej problem. akorat jsem nedelal nic s tim zadkem, takze pres nerovnosti 20km/h a jezdit jsem mohl sam a bez nakladu. ve dvou to jakz takz slo, ale jak sedel nekdo vzadu nebo neco v kufru tak hruza, jeste hur s vlekem nebo podvalnikem. Ted ale musim do auta stejne vrazit nejaky lovaky a praci, mlada mi ho oprela o jiny tak bych rovnou chtel stavitelnej sport podvozek, ten by to resil, pripadnenejaky ty dorazy a bylo by. takze pokud prodas, ozvi se na mail
14.30, 9. 4. 2009, odpovědětMám na 215/45 R17 a mohu potvrdit, že je to tam docela knap. Je pravda, že tam mám asi 2cm podložky, ale při plným rejdu si někdy i škrtnu o podběh. Při plném zatížení si především vzadu častěji grbnu gumou o plast. Kola mám zapsaný v techničáku, vtipný, že i s pneumatikama Fulda Excelero :-))
18.21, 9. 4. 2009, odpovědětJezdim 225/40/18 a to mám ještě sportovní podvozek a nic nedře, neboj se toho a kup je....
19.07, 9. 4. 2009, odpovědětv pohode bez problemov a uprav ich tam das, mam 18ky a sportpaket 2, akurat ze bez zapisu v technicaku to budes mat problemz.
19.16, 9. 4. 2009, odpovědětmám takly 18" a pneu 225/40/18 a ani při plném zatížení nic nedře,ono to není jen o průměru důležité je, aby jsi to měl sladěné se šířkou ráfku a ET,je to samozřejmě už docela tvrdé a člověk musí být opatrnější a hlevně žádné no name kola které jsou jak bláto nebrat jen proto,že mají třeba dobrej design
15.13, 10. 4. 2009, odpovědětale hošani...pneu se vám budou v okrajích festovně sjíždět....
9.59, 12. 4. 2009, odpovědětnechapu proč se tady řeší že 17ky už jsou tam akorát a 18ky se tam nemusí vejít? obvod a průměr kola snad musí být stejný ať mám 15ky nebo 19ky, ne? to že je tam málo místa mezi spodní myskou tlumiče a kolem je taky uplně fuk protože ta mezera je pořád stejná-spodní miska péruje i s kolem. a to že se boky gum sjíždí když má někdo širší gumy je pravda ale není to nic hroznýho. mě gumy stejně víc jak jednu sezónu nevydrží.
10.28, 12. 4. 2009, odpovědětMám 17" 225/45 ET 35 úplná pohoda.Teda až na to,že mi škrtá zadek o lem.Při plném zatížení.Asi budu muset kousek tahat lem nebo brousit ten zahnutej plech.Nevim jak to vyřešim.Kámoš má ta samá kola a žádnej problém nemá.A to to má ještě snížený.Ale klidně bych tam dal i 18" zase takovej probém to nebude...
10.36, 12. 4. 2009, odpověděthuh tak a je to, ve 2 lidech paráda a ve řech jak se zhoupnu gumy to odnášej :-D zitra musim za známým co dělá auťáky tak snad to vyřešíme nějak lacino :-D asi mám také nějak osttré zakončení lemů blatníků. Měl byste někdo předem nějakou lacinou variantu? (tvrdší pružiny, či podložky, doraz tlumičů oproti úprvě blatníků? bojím se o lak)
20.31, 13. 4. 2009, odpovědětTak vyřešeno :-) dorazy tlumičů cca 500Kč
21.01, 13. 4. 2009, odpovědětnejjednoduší je zabrousit tu zahnutou část u lemu. jezdil jsem na 225/45R17 a drhlo mi to jen s gumama pirelli. když jsem měl jiný tak se tam vešli v pohodě. když tam dáš podložky tak to logicky akorát zhoršiš nic víc a pokud chceš mít auto plně využitelný tak dorazy taky nedoporučuji. když tam dáž tužší tlumiče s pružinama tak to kolo může stejně propružit takže fakt zabrus ten lem a máš klid a je to zadarmo.na tu jednu větu kde bylo napsaný že to 18" kolo do díry nezapadne a přejede jí nemám co dodat. průměr kola je přibližně stejný ať tam mám 15ky nebo 19ky-rozdíl je v profilu pneumatiky. já pociťuju valivej odpor hned. zimní mám 205ky a letní jsem měl 225 a to znát bylo. ale pro mě jsou jízdní vlastnosti přednější než pohodlí.
21.01, 13. 4. 2009, odpovědět