Ahojte. Prosim poradte mi co mam z AR 156-2.4JTD,ked auto pocas jazdy strati otacky a normalne mi vypne-odpoji auto akoby som za jazdy vypol kluc v spin.skrinke.Potom ,ked stojim a snazim sa nastartovat,tak auto vobec nechyta az za dakych 10-15min.Dakujem za vase rady. MARCEL
18.39, 13. 4. 2009, odpovědětASI SNÍMAČ OTÁČEK KLIKOVÉHO HŘÍDELE NEBO TAK NĚCO.
18.43, 13. 4. 2009, odpovědětMusíš si zajet na diagnostiku.
18.44, 13. 4. 2009, odpovědětA neprehrieva sa ti motor? Možno ze mas nieco s chladenim...
20.59, 13. 4. 2009, odpovědětdiagnostika zbytocna, ked ti auto bude fungovat nevypise ziadnu aktualnu chybu. ale je to klasika. snimac otaciek klukoveho hriadela.
20.59, 13. 4. 2009, odpovědětkde že je přesně ten senzor ot.klik.hřídele???
8.18, 14. 4. 2009, odpovědětsnimac otaciek je pod starterom , ten snima cje s cca 40cm kablikom a ten usti pod listu railu na plechovom drziaku.. pristum k nemu je jedine od spodu, drzi na jednom tusim m5 srobe.
8.38, 14. 4. 2009, odpovědětdíkky,
10.35, 14. 4. 2009, odpovědětNa diagnostike mi ukazalo tieto chyby:1.Riadenie doby zhavenia (vysoky prud) 2.Snimac otacok (neverohodny signal) 3.Snimac plniaceho tlaku vzduchu (neverohodny signal) Povedali mi ,ze si mam vymenit palivovy filter a ked mi to urobi znova ,ze mi auto skape za jazdy,tak mam prist a identgifikuje mi presnu poruchu,pretoze takto vraj vyhodi viacej,lebo sa mozu jedna od druhej odvijat.Poradte co mam vlastne robit.Fakt neviem.Som z toho auta zufaly.DAKUJEM pani.
12.38, 14. 4. 2009, odpovědětvymen snimac otacok... ked ti skape urcite ti ostane svietit kontrolka vstrekovania. to je ono. tym sa ti moze zmazat tlak vzduchu. a to zhavenie. mas but zly kontakt alebo ti odchadza rele zhavenia...
12.46, 14. 4. 2009, odpovědětAle auto,ked je nastartovane,tak otacky bezia normalne.To za jazdy mi ako keby daco odpojilo a auto nejde akoby nedalo naftu alebo stratilo dych a potom mi nejde nastartovat.Nemoze to byt aj palivovy filter? ta kontrolka vstrekovania je aky symbol na pristrojovke? Co znamena symbol kontrolky ta bandaska?Ta mi pred tym sem tam zasvietila.A este mi svieti stale kontrolka ziaroviek,ale mam vsetky OK. Dakujem za rady
9.10, 15. 4. 2009, odpovědětten snimac straca kontakt , teplotou sa rozpoji a tmy zhasne motor. na volnobehu to nespravi lebo sa malo zahrieva, to by si musel mat v najvcsich horucavach a nechat ho bezat hodinu.... on ti zhasne a nejde nastartovat az pokial sa ten snimac neochladi.... a stale sa t ateplota rozpajania bude znizovat... ja som nakonec nastartoval az rano a to mi skapalo vecer... tak som musel byt tahany na lane, vymenil som a bol pokoj. bandasku asi myslis kontrolku mazania? pri vypnutom motore a zapnutom kluciku ti vyhodi kontrolku dobijania a mazania a vstrekovania...aspon to tak bolo u starsich modeloch. Vymen ten snimac a bude smat pokoj.. keby si mal bordel v nadrzi alebo palivovy filter pripchaty, motor pojde vzdy, len ho bude dusit.. jediny pripad kedy motor skape je ze strati info o otackach, tym padom motor nejde a vypne privod paliva.
11.48, 15. 4. 2009, odpovědětJawaboy dik ti moc za ochotu cenim si tvoju ochotu pomoct mi,fakt dik.Este prosim ta ako vyzera ta kontrolka-symbol vstrekovania? Dakujem skusim ten snimac,ale mam uz aj ten filter.MARCEL
12.27, 15. 4. 2009, odpovědětA KDE SA PROSIM TA NACHADZA TEN SNIMAC OTACOK? PRI MOTORE ALEBO KDE.DIK
12.45, 15. 4. 2009, odpovědětak si nemenil este pomen vseky filtre. snimac je pod starterom na cca m5, m6 srobe. ide z neho cca 40cmkablik s koncoukou, ten mas medzi kasnu a motorom pod listou railu na takom plechovom drziaku. pozri si tam piny a podla toho kupuj, mozu byt s rozdielnou ohmazou a kupuj bosch, ten je tam aj origo. a kontrolka vstrekovania je jak ihla a na konci je naznaceny rozvstrek. ale neviem ci ju mas. ona bola na jtd 77kw ako mam aj ja, sice teraz uz mam cca 96kw.
12.59, 15. 4. 2009, odpovědětpressne ten isty problem mal kolega na fiate marea vymenil snimac kluky a je to
16.53, 15. 4. 2009, odpovědětano. je to choroba tychto motorov, ten snimac vydrzi od 150 do 250tis km... je to k..y navrhnute.
17.09, 15. 4. 2009, odpovědětVýrobce auta počíta s tím že auto vydrží bez vážných poruch prvních 100tis Km.Takže se tam vleze i ten snímač:-)
19.45, 15. 4. 2009, odpovědětK.. inzinier co to navrhoval. mali datna prevodovku aby snimal otacky zotrvacnika od prevodovky...
8.51, 16. 4. 2009, odpovědětJawaboy.Dnes som hladal ten snimac a hadam som nasiel ten pravy.Bol uchyteny 5-kou sroubou a vyrob. oznacenie to malo 0281002474 BOSCH.Ten presny nazov toho snimaca je: Snimac poctu otacok,riadenie motora ( priprava smesi)?Moze byt? Nemusi to byt snim.ot.kluk.hriadela,ze.A este ,ked som ho odpojil a skusal som nastartovat,tak mi vobec nechytalo a potom ,ked som opat zapojil,tak chytilo.Je to ten spravny snimac,ze?
13.00, 16. 4. 2009, odpovědětpod straterom je len jeden. a je to ten co spominas. ma taky valcekov tvar ktorz ide do dierky. neska som ten stary akurat vahadzoval ked som robil poriadky. mne zas robi problem asi elektrika, obcas za studen mi na plynovy pedal nereaguje motor, ked tak len minimalne, staci ked sa motor zohreje alebo na nejakom hrbe poskoci a chyti kontakt. Zajtra idem do ziliny pre novy kluc, tak ak sa bude dat, skusim spravit aj diagnostiku a uvidim ktory konektor , kablik alebo snimac blbne.
20.55, 16. 4. 2009, odpovědětPozdravujem prosim poradte. Piska mi nieco v motore. Nie vzdy iba obcas. Prenikavy zvuk, ako keby niekde nieco presmykovalo. Dakujem
6.29, 5. 6. 2009, odpovědětahoj ,možná je to blbost ,ale zkontroluj si jestli máš dobře ukostřeny motor.měl jsem s tím problém sice u jiného auta než je Alfa ,ale bylo to to samé.Nakonec příčina byla povolený šroubek na měděném pásku propojující skelet auta a motor ,takže špatný kontakt,auto mi taky zhasínalo tak nepředvídaně :-) Měj se . Jiřík
8.31, 5. 6. 2009, odpovědětZLIHANIE KONTROLI PALIVOVEHO SISTEMU
15.42, 6. 1. 2010, odpovědětZdravim ja mam fiat mareu weekend 2.4 jtd a mam taky isty problem ,ze mi zhasina auto pocas jazdy len ja ho mozem natocit asi po 15 asekundach. a ked sa mi rozsvieti kontrolka vstrekovania tak uplne mi dusi motor,akobi prestal reagovat plynovi pedal. poradte co to moze bit. dakujem
20.24, 13. 8. 2015, odpovědět