Dnes jsem si u známého v servisu nechal měnit zadní tlumiče.Po jejich výměně jsme auto spustily na zem a kola si sedli do blatníku.Tlumiče jsou Magnety Marineli,i jsme je přeměřovaly jestli jsou v pořádku.Ale stejně,výšku auta mi snad mají dělat pružiny ne.A je mi divné že by se stáhli tak moc při přehazování na nový tlumič ale prostě jsou kola v blatníkách jako když mám v kufru 20 pytlů s cementem.Už jste někdo měnil zadní pružiny a je to vyditelně znát? jinak mám 2.4jtd,SW
17.29, 14. 4. 2009, odpovědětTak v odkazech jsem našel že měl taky někdo takový problém ale i po zakoupení nových pružin to měl stejné.Nevíte někdo co mám koupit za pružiny abych odlepil zadek od země?
20.27, 14. 4. 2009, odpovědětnedělal sm zadní tlumiče přímo u alfy,ale jinak už sem nějaký měnil a pokud to předtím bylo v pohodě,tak bude chyba v tlumičích a ne v pružinách,podívej se jestli je všechno dobře seskládaný a porovnej vzdálenost uložení pružiny se starým tlumičem, odkud jsi??
22.49, 14. 4. 2009, odpovědětNemělś tam předtím tlumiče Nivomat?
16.35, 15. 4. 2009, odpovědětHele chlapy,objednával jsem je u chlapíka co dělá alfa,fiat,lancia.Nikdy mi neobjednal špatně a objednává podle win.kodu dnes jsem ho otravoval co by stím mohlo být ale dušuje se že je vše v pořádku a ještě to kontroloval.Tak jsem objednal nové pružiny ale mám strach že to bude bez efektu.I mechanik u kterého jsem stál a čuměl co jak dělá neschledal pochybení z jeho strany ale nikdo mi to nemůže vysvětlit jak se tohle mohlo stát!!! Ještě jsem zapoměl dodat že jak mi vytekl ten jeden tlumič tak jsem měl auto nakřivo.Jak poznám že tam byl tlumič Nivomat a jak teda funguje???Dík
17.16, 15. 4. 2009, odpovědětJo a ten tlumič jsem měřil,teda jenom vzdálenost od spodní misky na spodek tlumiče a sedí to!!
17.20, 15. 4. 2009, odpovědětNivomat udržuje světlost zadku nezávisle na zatížení. jestli je to na nich napsaný nevim, ještě jsem je venku neměl. ale v eperu mám napsaný normální pružiny a ani to že mám sportpaket i když to šlo z výroby s obojím. stejně tak bose tam není.
21.30, 15. 4. 2009, odpovědětfrantisek sportpaket 2 na alfach ma nivomat podvozok alebo nie? nevies nahodou? a co znamena "udrzuje svetlost zadku pri zatazeni"? mozem nalozit 10 vrec cementu do kufra a nic sa nezmeni??
21.36, 15. 4. 2009, odpovědětno to mi nějak nesedí,ten Nivomat to umí vyrovnat sám? aniž by byl na něco napojený?nebo jak to funguje.Tím pádem jestli tam byl ten nivomat a já tam dal normal tak je asi krátká pružina ne,když teď tahám prdel po zemi.Tak dnes mi přišly pružiny podle winka takže je můžu asi vrátit co???Mám rok 02/11 a na krabici je napsáno 02 a výše a podle oka jsou stejné jako ty co tam mám.Už mě to pěkně se-e nikdo mi to neumí vysvětlit a každý mele něco jiného tak fakt už nevím a všechno stojí prachy.Zítra jsem objednaný do servisu a vůbec se mi tam nechce.Ta neznalost v servisech a u prodejců náhrad.dílu je až udivující.Čau
16.21, 16. 4. 2009, odpovědětto:MAJO,neřešil jsi to taky s tím zadkem?Něco jsem našel v odkazech.Jestli jsi to ty jak jsi to vyřešil?Nebo šoupeš dál!!!!
16.26, 16. 4. 2009, odpovědětNebo jinak,Ta pružina co mi přišla je dlouhá 33-34 cm a průměr drátu je 11,něco mm.Mám tam obyčejné tlumiče a když tam dám tyhle pružiny zvednu to nebo ne????????a je to SW.Díky moc za každou radu a názor!!!
16.43, 16. 4. 2009, odpovědětmoc ti neporadím ale známej má bazar,a ptal sem se ho a zu tam mel par takovejch kousku co mely zadek trochu dole a vzdy jen SW! a to tam neprodava vraky, ale docela ve slusnym stavu auta...
16.59, 16. 4. 2009, odpovědětAle já po výměně tlumičů nemám zadek trochu dole ale ůplně a na malém hrbolu na asfaltě mi to mlátí do dorazu!!!Tak chci zjistit jestli ty pružiny co jsem koupil to vyřeší nebo ne!!!
17.04, 16. 4. 2009, odpověděttak ti drzim palce taky bych mel menit zadni...
17.09, 16. 4. 2009, odpovědětnazdar Marec, měli jsme ten samý problém na SW a orig. tlumiče Nivomat jsou dost drahé, tak se tam dávala celá obyč sada i s pružinama (meloby se ), tak jsem je tam dal a vše v poho a auto jezdí dodnes bez problému a zadek vozu je vysoko. kdyby cokoli tak zavolej 774 817 943, nebo napiš na mail info@autopavelka.com.
17.34, 17. 4. 2009, odpovědětTaky mne čeká výměna zadních tlumičů, mám tam sportovní automaticky stavitelné. Podle toho co tu píšete tak asi Nivomat. Jsou super, ale jedna strana je už trochu níž a tlumič na druhé straně je slyšet. Cena za nové mi přijde dost nesmyslná. Ale když je vyměním za normální i s pérama tak asi budu muset měnit i předek nebo ne? Nevím jak by se auto chovalo s předníma tlumičema sportovníma a zadnima normálníma. Sportovní tlumiče si na auto už kupovat nebudu. Jízdní vlastnosti jsou sice super ani mi nevadí to, že je auto tvrdé, ale na mne je moc nízké. Hlavně teda olejová vana.
15.25, 20. 4. 2009, odpovědětTak jsem to teda vyřešil standartníma pružinama i když ty pružiny na těch nivomatech měli o závit navíc byly už na stlačení rukou měkččí,teď to mám jak ofroud.Jinak můj postřeh za jízdy s těma standartníma tlumičema nic moc,docela mi ustřeluje zadek,doufám že se to po geošce změní.Ty Nivomaty byly ve vyšší rychlosti ohodně tvrdší,ale ani jsem radši nezjišťoval co stojí, TO HRADA: Když budeš překopávat sport. zadek na normal tak na 100% musíš i předek s pružinama,jednak kvůli výšce auta(zadek s novyma pružinama je fakt hodně vysoko),a jednak by jsi měl rychlejší předek než zadek(na rázi)což by se asi hádalo hlavně v tlumení,předek pecka a zadek ticho.Jinak výhody standart podv.je asi ta že jen tak nechytneš vanou a je ohodně pohodlný.Jinak čus a ať se nám to nesere!!!!
20.59, 20. 4. 2009, odpovědětUž jen kvůli té výrazně rozdílné výšce bych opravdu musel měnit všechny. Těch horšch jízdních vlastností se trochu bojim. Pořád si říkám, že to nemúže být tak strašný, když použiju dobré tlumiče. No možná s tím ještě chvíli počkám a promyslím co je pro mne lepší. Ceny těch Nivomatů jsem zjišťoval existují dva druhy a prodávají se jako komplet i s pérama za 13500,-Kč s DPH nebo 15600,-Kč s DPH (cena je za kus!). Nevím jaký je v nich rozdíl, ale typuju že ty levnější nejsou sportovní. Mám takový pocit, že ten levnější typ se dával v severských zemích a ten dražší v teplých krajinách (já mám alfu z Holandska). Daj se sehnat i trochu levněji, ale i tak je to docela pálka. čuus
23.23, 20. 4. 2009, odpovědětTak to máš dobrý, já před časem zjišťoval, a dostal jsem se na cenu kolem 20kKč. Kde jsi ty Nivomaty sehnal? Já nakonec našel že je dělá Sachs, ale u něj jsem nezjistil cenu.
9.08, 21. 4. 2009, odpověděttyhle ceny jsou konkrétně z www.dilyFIATov.cz neměli je v nabídce, ale chvilku jsem si s nima dopisoval a tohle jsem od nich dostal. Jen už mi pak neodpověděli, jestli mám ty levnější nebo ty dražší. Ptal jsem se i v neautorizovaných servisech, kde dělaj alfy a cena byla podobná. Tam mi ale nikdy nedali na výběr mezi dvěma variantama. Buď mi nabídli jen ty levnější nebo jen ty dražší. A vždy se slovy, že je nesmysl je kupovat.U imofy jsem to vzdal když se mi tam mladej fracek smál za zády, že podle VINka tam mám obyčejné tlumiče.
10.29, 21. 4. 2009, odpovědětNa Sport pakety jsou jine tlumice maji kradsi zdvih mas sp nebo ne
8.38, 21. 4. 2009, odpovědětJeden znamej pouzil rameno z V3Sky a o 10cm je natahl. Neni to nejlepsi napad ale uz 2 roky na nich jezdi a je spokojenej... ;D
18.07, 15. 6. 2012, odpovědětAhoj mam jen dotaz jestli někdo poradí jaký tlumiče dát na alfu romeo 156 2,4jtd 110kw.Dával jsem asi před dvouma rokama alka a fakt vydrží jen ty dva roky.Nemáte někdo zkušenosti dát něco lepšího?Díky mauba@seznam.cz
12.55, 28. 11. 2015, odpovědětAhoj mam jen dotaz jestli někdo poradí jaký tlumiče dát na alfu romeo 156 2,4jtd 110kw.Dával jsem asi před dvouma rokama alka a fakt vydrží jen ty dva roky.Nemáte někdo zkušenosti dát něco lepšího?Díky mauba@seznam.cz
12.55, 28. 11. 2015, odpovědět