cafte.. mam taky problem pred nedavnom sa mi z nicoho nic zacal ozyvat divny hrkotajuci zvuk z motora.. tak som otvoril kapotu a prisiel som na to ze zrejme huci nejaka kladka alebo nieco take okolo klinoveho remena...klinovy remen bol napolovicu roztrhany... v ten isty den prisla rana a rozsvietila sa mi kontrolka dobijania a servo nefunguje... cize sa roztrhol klinovy remen... a moja otazka znie.. ktora kladka mohla odist teda ktora najcastejsie odchadza kedze na to dobre nevidim tak by som si chcel nechcat poradit... a ci to vymenim aj sam svojpomocne.. dakujem motor je 1,9jtd/77kw.. dakujem
9.57, 22. 4. 2009, odpovědětSkús, či sa ti voľne otáčajú všetky remeničky a kladky a tiež či nemajú vôľu. Hrkotať môže remenica na kľuke alebo voľnobežka alternátora. Inak sa menia napínacia a vodiaca kladka. Zvládneš to aj sám (s pomocníkom najlepšie). Dáš dole pravé koleso a plastový kryt za kolesom aby si mal k tomu prístup, kladky odmontuješ a namontuješ nové, pri montovaní remeňa si uchyť napínaciu kladku do prstencového kľúča (asi 15), musíš ju zapáčiť aby si ten remeň mohol nahodiť, potom si ho skontroluj, či sedí v drážkach.
10.50, 22. 4. 2009, odpovědětTen isty motor, ten isty problem. V mojom pripade bola chybna vodiva kladka klin.remena, ktora vytlacala klinak doboku, tym padom mi ho rezala remenica, najprv polovicu,potom cely roztrhlo. Vymena vodiacky a ok. Treba pozriet kazdu kladku, ci nema volu, ale s najvacsou pravdepodobnostou to bude ta vodiaca, zvyknu odchadzat, hlavne v pripade ak ide o druhovyrobu.
10.58, 22. 4. 2009, odpovědětdiky chalani.. skusim to pozriet.. a co stoja tieto srandy??? wdakaaaa
11.06, 22. 4. 2009, odpovědětVodiaca a napínacia kladka, remeň - spolu asi 100€
11.44, 22. 4. 2009, odpovědětmne takto odišla napínacia-ale to bolo vidno že je vyosená
21.42, 22. 4. 2009, odpovědětto jo sem pred rokem vymenil kladku plastovou levne v autokelly a uz ma vuli nic moc teda
22.02, 22. 4. 2009, odpovědětlaco-- keby si mal cas tak by si sa mi na to mohol pozriet ktora kladka je w pcku,???
22.57, 22. 4. 2009, odpověděttakze dnes som mal cas sa na to pozriet a mam taku mensiu dilemu... mam tam asi len jednu kladku a to asi súponovaciu tu vodiacu som nenasiel :-DDD takze popis ako to tam wyzera... dole na motore je remenica od kluky hore je remenica servocerpadla medzi nimi je ta sponovacia kladka a za nimi valcek(po nom ide remen) od alternatora.. ten valcek je dost zdraty.. da sa vymenit??? a kde je teda potom ta vodiaca kladka??? dakujem....
10.52, 3. 5. 2009, odpověděttakze ten valcek na alternatore asi znamena ze sa mi rozsypala volnobezka.. nie je tam remenica.. :-( da sa to vymenit aj doma svojpomocne? vdaka
11.03, 3. 5. 2009, odpovědětda ale alternator musi ist von. na volnobezku je specialny stahovak taky 1000hran ak si ho nezozenies tak to nevymenis.inac musi ist aj von poloos tak sa mi zda
15.52, 3. 5. 2009, odpovědětma s tym uz niekto nejake skusenosti????
21.20, 3. 5. 2009, odpověděthop
17.23, 4. 5. 2009, odpověděttakze kupil som remen a volnobezku alternatoru...lenze nemam klimu takze volnobezka som sa docital tam byt nema..len obycajna remenica...ako zistim ze som kupil obycajnu remenicu a nie tu volnobezku na alternator???? dakujem
9.54, 17. 5. 2009, odpovědětto nevie nik poradit???
16.53, 17. 5. 2009, odpovědětvolnobezka sa musi so jednej strany tocit ako na bicykli proste nema zaber.je tam na to aby pohlcovala razy od motora ked sa podraduje alebo ked spina klima, ked tam nieje tak potom trha napinacou kladkou.ako je to bez klimy, neviem
20.39, 17. 5. 2009, odpovědětno mam taku kladku do jedne strany sa da tocit na prazdno a do druhej zabera... to vadi ze mam taku ked nemam klimu?????
22.50, 17. 5. 2009, odpovědětpozrite si toto kto tam bol prvy http://race.dieselpower.cz/novinky.php?new=32
23.21, 17. 5. 2009, odpovědětpodla mna by to nemalo vadit ale niesom si isty ci nieje klinovy remen bez klimy uzsi, tak sa mi zda ze kamos ma bez klimi alfu a bol tam uzsi, ale niesom isty
18.32, 18. 5. 2009, odpovědětno newiem remen bol objednavany na bez klimu a na tu volnobezku pasuje
20.05, 18. 5. 2009, odpověděttakze uz to mam vymenene ale nastal BIG problem auto mi nestartuje.... bol dany dole palivovy filter kvoli tomu aby sa dal vytiahnut alternator a zrejme sa to zavzdusnilo.. startovali sme to dobru hodku a potom sa to roztahovalo asi 2 km a ani neodpalila.... svieti mi ale kontrolka vstrekovacov.. preco svieti?? kvoli tomu ze je zavzdusnena sustava?? vie mi niekto poradit ako to odvzdusnit??? please...dakujem
20.03, 23. 5. 2009, odpovědětRoztahovat JTD? Až se Ti to potká, tak nebul.
21.16, 23. 5. 2009, odpovědětniekto kto poradi?
23.37, 23. 5. 2009, odpovědětnezabudli ste zapojit nejaky konektor??? neskusaj roztahovat, ked ani raz neodpali, je problem inde. ja som menil palivovy filter, do noveho som nenalial naftu, a chitilo to na prvu supu hned, asi sa to aj same odvzdusnilo.skus najst okolo vodicovej sedacky je taky vypinac, je na nom nakreslena bandaska s palivom, niekedy sa zablokuje privod paliva kvoli nehode. alebo odpoj hadicku od jedneho vstriku ci ti tlaci palivo, a tak skus startnut
11.41, 24. 5. 2009, odpovědětpraveze netlaci palivo do vstrekov.. uz sme to mali odpojene a tak startovali
13.30, 24. 5. 2009, odpovědětKoupím funkční alternátor a volnoběžku alternáoru na AR 156 2.0 ts rv 1998
4.19, 13. 9. 2011, odpovědětpreh hrkotať, hihi... čoboláci s alfama
7.26, 13. 9. 2011, odpovědětco trepes kamo ked ides do servisu nicine ako VW group tam nevidis alfu v servise vidis malokedy
14.21, 2. 12. 2011, odpovědět