Zdravim všechny alfamaniaky.Tak jsem měnil kola zpátky na letní a co nevidim - přední i zadní destičky už maj celkem dost a jedna je už jen taková šlupička cca 1,5mm silná.Takže mě čeká výměna všech destiček a k tomu bych chtěl vyměnit i přední kotouče který maj už v sobě vyběhlej zářez.No,teď je otázka co zvolit-jakou značku kotoučů a jakou značku destiček k nim..Co je dobrý?Nemám s tímhle moc zkušenosti - zato ale vim,že starline rozhodně na brzdy ne.Zas nechci něco předraženýho zbytečně-protože rallye a skutečný závody nejezdim,takže kotouče za 7 tisíc by mi asi byly k prdu..Takže jakou značku destiček a kotoučů dopředu i dozadu?Případně když by moh někdo odsaď sehnat něco novýho za dobrou cenu..
12.07, 9. 5. 2009, odpovědětCo třeba tady www.dilyfiatov.cz
12.18, 9. 5. 2009, odpovědětJinak mám 2,0TS rok 2000 což jsem opoměl do prvního příspěvku napsat..na předku jsou větraný kotouče samozřejmě
12.23, 9. 5. 2009, odpovědětTaková rozumná volba za přijatelný peníz co jsem asi před dvěma měsíci kupoval na svojí 2.4jtd byli:kotouče na předek Pilenga a na zadek Bremba a komplet sady destiček Icer.Mám na nich najeto asi 7000t/km a spokojenost.ČUs
12.32, 9. 5. 2009, odpovědětNějaký další názory a nabídky?Jinak značku pilenga neznám vůbec,to slyšim prvně.Kde se daj ty bremba koupit???
21.12, 9. 5. 2009, odpovědětJa som daval dopredu Valeo brzdove platnicky a piskaju ale zase som nemenil kotuce...takze moc tuto znacky neodporucam....
21.14, 9. 5. 2009, odpovědětMám kotouče Lucas (TRW) a desky OMP racing. Brzdí to skvěle, ale kotouče přežijou maximálně troje výměny desek. Pilenga je noname z kelly.
20.59, 10. 5. 2009, odpovědětJak maj vlastně dlouho vydržet kotouče do výměny?Jak dlouho vydržej cca přední destičky a na zadku?Mám na nich najeto cca 20tkm a jsou zralý na výměnu,ale v jakym byly stavu předtím to nevím.. ježděno tak z 50 procent město
0.25, 11. 5. 2009, odpovědětVe předu mám kotouče Brembo (1100kč/ks) a desky Textar (1200kč/sada).....nepískají, brzdí dobře, neunavují se tak rychle! Vzadu mám to samé.....na obou najeto cca 5000km a nejde poznat opotřebení! Mám ale 1.8 t.s, takže ty budeš mít o něco větší ceny,protože je máš chlazené! Jo, a Bremba jsou klasické(nevrtané a ani s drážkama), protože už jsem tady vedl tuto debatu a děrované prý reznou kolem děch dírek a drážkované prý při razantním brždění a velké rychlosti hučí! Takže je to spíše estetická záležitost. Ale jak píšeš, nechceš moc investovat, takže ti radím tu mou variantu! Měj se......
18.11, 11. 5. 2009, odpovědětChcem sa opytat.Mam na alfe 1,8 156-ke origo plne kotuce (nechladene)..Pasovali by tam chladene kotuc dvoj-stenne?Niesu o nieco hrubsie?Ci by som musel menit aj komplen strmene.Dik za odpovede.
18.19, 11. 5. 2009, odpovědětMyslim,že by to nepasovalo - musel bys vyměnit minimálně celej brzdič a otázka jestli to jde..Ty vaše kotouče 1,6/1,8/1,9 jsou tušim 15 mm tlustý a na 2,0 jsou 22mm..takže bys tvůj brzdič na ten větranej kotouč vůbec nedostal.
0.44, 12. 5. 2009, odpovědětNa chlazeny koutouce musi byt jinej brzdic ale mel by bezproblemu pasovat z 2,0 apod. jinak brzdy doporucu komplet ATE je to kvalita sice asi o par stovek drazsi ale vyplati se. V budoucnu chci vyzkouset EBC.
6.36, 12. 5. 2009, odpovědětJa mam EBC kotouče + desky vpředu i vzadu. Brzdí to slušne. Tedka o výkendu jsem davol nový desky. Předek zatím pri chodně lehkém přibrždování píska ,protože ješte nejsou desky zajetý a ani sem je zatím pořadně neprobrzdil. No výdrž je asy taková koutouče max dvoje desky. A na předku jsem najel cca 30-35 k km a obložení mělo 4 mm. Mám 2,0 TS.
7.30, 12. 5. 2009, odpovědětTie brzdice na tie vetrane kotuce sa daju v pohode vymenit. Kamarat menil a ziadny problem.
8.38, 12. 5. 2009, odpovědětA vy co mate vetrane kotuce, piskaju vam pri brzdeni teras ked je teplo?
19.21, 12. 5. 2009, odpovědětMě rozhodně nepískaj a mám větraný.Co je tam za destičky to nevim,koupil.. jsem to s nima a poznám až je budu vyměňovat - kotouče jsou nejspíš origo..
23.12, 12. 5. 2009, odpovědětCo myslíte kotouče trw a destičky trw-trw by neměla bejt až tak špatná značka,ne?Spodní ramena od trw se montujou na 156 v prvovýrobě.Kotouč cca 1200 a destičky taky..To není až tak hrozná cena..nebo koupit ate powerdisk?-jednou taková cena - vyplatí se to??
0.24, 13. 5. 2009, odpovědětFerodo, super cena i kvalita... Deky vpredu i vzadu... Mel sem origo a piskaly... a ted mam uz nekolikate ferodo a supr
20.05, 19. 5. 2009, odpovědět