Mam dotaz mam afa romeo 156 2,00 Ts a mam ho teprve tyden chci udelat olej je to auto z nemecka nevim co tam je za olej patri tam SELENIA 20K SAE 10W/40 cim se da nahradit treba od fuchse nebo castrol
6.56, 23. 2. 2007, odpovědětGuten Morgen du Hubschrauber, Ich glaube du träumst mal wieder! 4000Euro sind momentan 112000Kč und nicht 100000Kč und ein Autohaus Berger in Berlin habe ich nicht mal im Net gefunden,also wie soll ich mir da die anderen beiden anschauen? Schreibe mir bitte die Adresse auf und ich werde die anderen beiden sofort Kaufen und hier für das doppelte wieder Verkaufen. Wünsche dir noch einen schönen Flug. Rob
7.54, 23. 2. 2007, odpovědětvrtulnik76:// Proc ho chces menit? Vzdyt selenia je je doporucovana primo vyrobcem...
8.49, 23. 2. 2007, odpovědětNo nevim jak je tam dlouho chci ho jen menit a ptam se jestli tam treba nedko dava jinej olej
9.07, 23. 2. 2007, odpovědětvrtulnik76:// ten co tam je urcčite vymen. A znacku menit nemusis pokud te netizi cena Selenie.. Kdyz mrknes na webu nebod das do vyhledavace "olej" tak ti vyjedou vsechna temata na tento dotaz. Osobne davam selenia.
9.12, 23. 2. 2007, odpovědětjo diky ja popravde obchoduju s firmou castrol,fuchs,mogul takze bych mel ojel gratis dam tam ale asi original
9.18, 23. 2. 2007, odpovědětProč tam chceš dávat jinou značku? Máš jí výrazně levněji? Selenia je za 250/litr. Hlavně neexperimentuj a už vůbec ne u motoru 2.0 TS, který je na olej citlivý.Pokud trváš na Fuchs nebo Castrol, tak bys měl dodržet nejen SAE specifikaci 10W/40, ale i API SL/CF.
9.26, 23. 2. 2007, odpovědětA co tenhle do 1.8 T.S.? SAE 5W-40 API SL/CF, SH/EC ACEA A3,B3,B4
9.44, 23. 2. 2007, odpovědětTak v Brne v motertecu davaji Castrol GTX Magnatec 10W-40 prej je dobrej
11.41, 23. 2. 2007, odpovědětTaky prodávám Castrol, mazací plán Castrolu doporučuje na všechny Alfy,olej třídy TXT a lepší, což je 5W-40, je to špičkovej olej. Pak jde jen o to kolik má motor najeto. Castrol jako jeden z mála má oleje řady 10W v plné syntetice. Samozřejmně není nutné dávat olej Selenia, ale je potřeba dodržet viskozitu. Osobně doporučuju do nového oleje přísadu Metabond, mám s tím dobré zkušenosti. Stojí sice 1300,-Kč, ale hodně motoru pomůže.
12.41, 23. 2. 2007, odpovědětvrtulnik76// S olejem seleni neudelas chybu a nebudes litovat stoji 1275 5l kanistr a s dorucenim domu 1380 kc neni co resit.. Mrkni sem a nebudes uvazovat o jinem. http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=746
13.00, 23. 2. 2007, odpovědětVrtulník: Tebe evidentně sere, že máš auto v pořádku, tak za každou cenu zkoušíš, co vydrží? Za 1250 má 5l kanystr 20K Racing Hardware ;) Není důvod do toho auta dávat 5W/40. To už radši 10W/60, když chceš experimentovat. Viskozita není všechno, olej má třeba taky výkonovou specifikaci. A o přísadách do oleje Ti pošlu link, kde se dobře pobavíš. Ale mám ho v jiném compu a budu u něj asi až v pondělí.
13.20, 23. 2. 2007, odpovědětJen píšu, co má Castrol v mazacím plánu... a myslím, že to blbci nejsou. Ten metabond jsem hodně používal na závodech a leju ho do svejch aut na kterejch mi záleží. Já ho neprodávám, můžeš mrknout na www.metabond.cz. Nic nevnucuju, jen píšu osobní zkušenosti. A myslím že tak by to mělo bejt.
13.33, 23. 2. 2007, odpovědětJak jsem slíbil, tady je článek o zázračných přísadách do oleje. I Metabond je tam zmíněn. http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=405
22.10, 23. 2. 2007, odpovědětdík za odkaz, o těch ostatních přípravkách jsem věděl, nebo tušil že to je šméčko... věř mi že nejsem ten který něco koupí z TV produktu... o metabondu píšou:Metabond – provedenými zkouškami v TATŘE Kopřivnici bylo zjištěno, že výrobek má vysoce korozívní účinky zejména na barevné kovy a tudíž způsobuje až o 100% vyšší opotřebení motorů. Z této zkušebny vyšel zákaz používání tohoto přípravku do motorů TATRA...... To mi nějak nestačí, věř mi, že se hodně používá do výkoných motorů. Je i ve spreji, a sám jsem jezdil "suchý" ložiska ošetřený pouze tímhle sprejem. Nikomu nic nevnucuju, ale nějak mi ten zaujatý pan Čech (autor článku) nepřijde objektivní. Stojí proti němu zase naopak několik pochvalných testů. A já sám jsem spokojenej, používám ho asi pět let a mám své zkušenosti.
0.36, 24. 2. 2007, odpovědětJeště jsem si pročetl diskuzi a komentáře dole na té stránce a nemám co dodat...
0.50, 24. 2. 2007, odpovědětVíte co? dohadujete se tady o blbostech. Na tom, jakou tam dáte, nebo nedáte značku oleje totiš vůbec nezáleží. Je to ůplně jedno a nic tím nemůžete zkazit. Draheé oleje jsou jen tahání peněz z kapes hloupým lidem.
23.33, 12. 3. 2007, odpovědětMáš pravdu, jsou to všechno reklamní kecy, dělaj z lidí blbce. Jenom nevím, jestli ta to může Paroubek, Topolánek, Havel, nebo Aštar Šeran. Stejně se to všechno dělá v jedný fabrice. Já už 14 dní jezdím na vysmaženej olej od nás z hospody řízlej transformátorákem (brácha dělá v temelíně, tak ho mám levně) a ještě jsem to nezadřel.
0.09, 13. 3. 2007, odpovědět