Pred dvoma týždňami som bol na Jarnej prehliadke a okrem iných vecí mi zistili urvaný silentblok na pravom spodnom ramene. keďže čap držal kúpil som predné aj zadné silentbloky na obe spodné ramena a dal vymeniť doservisu, ktorý sa mi javil do teraz ako spoľahlivý. Po odchode zo servisu klepot pri prejazde nerovností pokračoval. To by ma neštvalo, mam alfu už štvrtý rok a dodnes na to nikto neprišiel, čo tam klepe ( vymenené bolo všetko, vrátane riadenia ). Auto ale z pravej strany klepne aj pri pribrzdení a opatovom pridaní plynu. Keď som doma vliezol pod auto, zistil som , že na zadných silentblokoch na vnutorných skrutkách sú utrhnuté závity v silenblokoch ( aspoň , že na jeden dali kontru ). Vyzerá to , že budem musieť kupiť nové spodné ramená a pre istotu ich vymeniť sám. Skuste mi prispieť radami, nakolko som počul, že meniť tie ramena je dobrá pakáreň. Vdaka
18.27, 18. 5. 2009, odpovědětahoj pred týždnom som menil na pravom spodnom ramene zadný silenblok.robil som to na dvore a použil som len zdvihák z auta.Musíš odpojiť spodný čap .dalej priečnu šrobu čo ide cez silenblok ktorá drží tlmič a nakoniec 2 šroby na prednom silentbloku a 2 šroby na zadnom silentbloku.aby som nezabudol odpojil som aj tyčku stabilizátora.Potom všetkom len použi monterpáky a kývať krútiť a je vonku.Ja som si ten silenblok zaobstaral napred a to bol menší problém. lebo ked mi stárý vylisovali z ramena vonku tak na novom bola vnútorná diera 20.85 a na starom bol priemer 20mm.Predajca mi to potom vymenil a tak som dal nový nalisovať .Potom pri skladaní som použil aj druhý zdvihák pri zakladaní ramena /zapotil som sa dosť/ale nakoniec sa to podarilo.Treba dať pozor pri doťahovaní zadného silenbloku aby si v tom hliníku nepokazil závit.Nie je to až taká pakáreň ako píšeš.Maj sa
21.16, 19. 5. 2009, odpovědětno tak ja si myslím že je to riadna pakáreň,robilsom to tiež na dvore so zdvihákom a menil so aj horné ramená aj silenbloky a tyčky stabilizátora a zvládol som to ale nikdy viac-nabudúce radšej zaplatím mechanikovi-pri našich cestách to bude čoskoro:-(
20.34, 8. 6. 2009, odpovědětpokud rozhodíš tlumič a použiješ stahovák pružin, tak to žádná pakárna není.
22.49, 8. 6. 2009, odpovědětsem zvědavej, jestli ti někdo poradí utahovací moment na ty šrouby do hliníku.
22.50, 8. 6. 2009, odpovědět