Zdravím, Dotaz: Když akceleruji na plný plyn tak od otáček cca 2300 se začne ozývat velice hlasité bzučení které přehluší jak zvuk motoru tak i svyst turba, nicméně auto táhne skvěle a při otáčkách cca 3400 bzukot ustane a už je slyšet jen zvuk zabírajícího motoru. Netušíte někdo co to je? POZN: Při neutrálu se neozývá nic, a na jízdu ( výkon a zátah to žádný vliv nemá, a pokud jo tak zcela minimální) Díky za odpovědi...
22.33, 18. 5. 2009, odpovědětHoj, tipoval bych to na vejfuk, nebo možná nákej uvolněnej plast co by ti někdě drhnul, ale to asi ne co? Jinak mě žádnej zvuk co by přehlušil 2,4 v plnym tahu nenapadá :-) mám jí taky lokomotivu
22.48, 18. 5. 2009, odpovědětTo určitě ne, je to spíš jako bzukot něčeho elektrickýho. Na stopro to neni ani výfuk ani žádnej rachotící plast.... nemůže to třeba dělat čerpadlo CR? A ještě bych dodal že frekence toho bučení se s otáčkami také zvyšuje....
22.59, 18. 5. 2009, odpovědět...určitě je to rotační prvek, třeba altik.
13.09, 19. 5. 2009, odpovědětčau viděl bych to možná na naprasklou řemenici na klikovce v té gumě
17.06, 19. 5. 2009, odpověděta nebzučí ti v reprácích?
18.34, 19. 5. 2009, odpověděttypol bych to na cerpadlo oleja, to je pohanane retazou. ak to mas rocnik okolo roku 2000 tak je moznoi vytahana...Je to bezna vec.
18.54, 19. 5. 2009, odpovědětten řetěz bzučí většinou na volnoběh v zátahu je klid
18.57, 19. 5. 2009, odpovědětTak dneska jsem to trochu koumal, ale na nic moc jsem nevykoumal, snad jen to, že když dam klíček do zapalování a otočim do polohy, kdy svítí kontrolky, tak mi taky něco na cca 10 vteřin zabzučí v prostoru kde je CR čerpadlo a palivový filtr, ale nevím přesně odkud. Ovšem ani zdaleka ne tak nahlas jako výše zmíněné (ale podobné). tak mě napadá dotaz. Když takto otočím klíček... Tak sepne na chvíly podávací čerpadlo v nádrži. CR také něco dělá?
22.16, 19. 5. 2009, odpovědětpodívej se na turbo jestli není nějaká uražená lopatka měl jsem něco podobného
23.22, 23. 5. 2009, odpovědětčaute, mne to bzucí len na soférovej strane, a ten bzukot ide z palubovky, z toho úplne lavého ventilátora pri dverách (ako keby som tam mal nejakého sršna alebo čmeliaka:D,inak leze mi to už dosť na nervy). je to počuť hlavne ked pridávam plyn, čo to môže byť? ako spolujazdec to nepočuť naštastie.....dík za radu ....mam 1.9 JTD
17.20, 24. 5. 2009, odpovědětnikto nič? :(
15.48, 25. 5. 2009, odpovědětZdar,nedavno jsem mel taky problem z bzucením nebo takový zvuk,nejdrive jsem si myslel ze je to z palubky ale nakonec mi to delala jednotka ABS která je z motorem na ridicově straně.Jednotka je na gumových silenblocích tak to promaz nebo se podívej jestli o něco nevibruje.
22.32, 25. 5. 2009, odpovědět