zdravim vsechny prosim vas o radu jak poznam ze mam spatny asi variator??mam AR 156 1,8 TS,r.v 98 a ma najeto 136tis. a muj motor ma zvuk jak diesel /no traktor proste/ a dale take auto mi akceleruje az od 3tis.otacek nejsem zadny znalec tak se proto radeji ptam jestli je to normalni nebo ne a jestli to pozna diagnostika ze je variator ko??.diky za odpovedi popr.kdo by mi to vymenil krome servisu???diky moc
12.43, 26. 2. 2007, odpovědětProjdi si diskuse, nekde je odkaz na nejake zahranicni stranky, kde je audio toho, jak ma znit motor, a jak zni se spatnym variatorem. Mam dojem ze ten variator je vhaji, nedavno jsem ho menil taky u Vaclava Kamenika 608 919 009. Variator stoji 5000 a naky dorobny + prace...
13.31, 26. 2. 2007, odpovědětTakže, že máš zvuk jak traktor ještě neznamená vadný variátor, ale je to velmi pravděpodobné a pokud ještě šlape, tak brzo bude v nebi. Diagnostika ti variátor nezjistí, ale podle mého názoru bych tohle jako hlavní problém neviděl za 1. jako laik si myslím, že nefunkční variátor nepoznáš (na tahu motoru) protože ztráta výkonu je minimální a za 2. bys musel psat že ti slábne výkon po 3 tis. otáčkách a ne do, protože ti váriátor funguje až ve vyšším spektru otáček. Hledal bych určitě jinde a variátor bych měnil až to potahne jak má. Jinak 1.8 TS jsou v nízkých otáčkách dost líné, tak pokud si nejel s jinou tak bych to porovnal, třeba je vše OK.
20.22, 26. 2. 2007, odpovědětjojo diky za rady,ale presto ten motor je opravdu jak diesel je to hrozny zvuk nemate nekdo presne nejaky ten odkyz na ten zvuk toho motoru abyxh to porovnal ???hledal jsem to tu a nikde jsem to nenasel diky za odpovedi.
21.55, 26. 2. 2007, odpovědětpokud by si mněl špatný variator,tak se ozvi.jeden bych doma mněl je zánovní najeto asi 20000 a dám ti ho za 4000
6.40, 9. 3. 2007, odpovědětdan1.8ts:// nechci prudit ale ta cena je dost pritazena.. Mrkni kolis stoji novy nez zacnes prodavat pouzite zbozi bez zaruky. Neber to osobne ale ta cena je dost nasponovana..
8.17, 9. 3. 2007, odpovědět