Zdarvim potrebuju poradit dosla mi kapalina v servu a ja si nejsem jistej jakou tam mam koupit!Videl sem v AUTO KELLY nejakou univerzalni ale nejsem si jistej kdyz to tam naleju jestli se mi to nesrazi s tou ktera tam jeste zbila!!Poradte pls jakou koupit a nebo jestli tam muzu tu univerzalni nalejt!!
20.47, 7. 6. 2009, odpovědětV manuálu se píše Tutela GI/A (G.M. DEXRON II). Ja sem Tutelu nesehnal, ale na začce snad nezáleží, hlavní je aby to mělo specifikaci DEXRON II.
21.14, 7. 6. 2009, odpovědětCastrol Dexron II sem dostal nakazano od mechanika :) Tak to tam liju a v pohode.
21.19, 7. 6. 2009, odpovědětZdravím, zrovna nedávno mi známej dolejval olej do serva a použil převodovkový olej 80W-90. Od té doby mi ale servo blbne a když auto vytočim do vysokejch otáček, tak najednou se jako něco přepne a servo začne pískat. Taky točení volantem jde až moc lehce. Ono při rychlosti 130km/h to neni sranda, když kola reagujou tak citlivě. Když zastavim a otevřu kapotu, tak vidim jak to z nádobky servokapaliny vytlačuje olej. Při maximálním vytočení kol na obě strany to ale po chvilce přestane. Věděl by si s tím někdo rady? Je to tím, že byla použita jiná kapalina než DEXRON??? Ono jak servo začne pískat, tak po chvilce je cítit smrad jako by se to zadíralo. Mam něco v háji se servem nebo to bude kapalinou? Předem dík za rady.
21.59, 7. 6. 2009, odpověděttak jdi za tím známým a řekni mu že je to vůl lejt do serva převodovej olej. a kort do alfy která je náchylná úplně na všechno. do serva patří olej do serva. máš to servo přidřený proto píská a smrdí.
22.03, 7. 6. 2009, odpovědětTakže to bude tou kapalinou? Dolejval tam ale jen kousek - bylo to asi půl centrimetru pod minimem a pískat to začne teprve až tehdy, když motor vytočim přes 5tis otáček. Když teda vyměnim komplet kapalinu, tak by ten problém mohl zmizet? Ale nechápu proč se ta kapalina vytlačuje - může to bejt že měla např. jinou viskozitu?
22.16, 7. 6. 2009, odpovědětOkamzite vymenit!!!Chlapi toz nebudte blbi a nenechte si tam lit cokoliv ja pak z toho zasnu.Kup 2L oleje do automatickych prevodovek a servo rizeni specifikace dextron II a vymenit a proplachnout(Castrol,Valvoline) je to červený olej.Pokud uz ovsem nedostala kour pumpa a servo:-(
9.01, 8. 6. 2009, odpověděttak do serva by som teda fakt nic ine nelial a ako bolo povedane zvlast do alfy, kedysi davno ked som mal este fiat croma tak mi tiez takto blblo servo a bolo to tym zlym olejom, daval som tam madit hydraulicky, tiez to hucalo, pistalo, penilo olej a pod., ked som tam potom dal to co tam malo byt tak to ustalo
22.15, 7. 6. 2009, odpovědětJA som v mojej teraz menil servo olej 1L staci a ja som tam dal Valvoline ATF,ale uz Dexron III,to je vyssia specifikacia s tym nic nepakozis len ziskas.
10.16, 8. 6. 2009, odpovědětahoj . prosim muzete my poradit m mam alfu 156 , 2.l problem spociva vtom ze kdyz nastartuji motor apridam do otacek , zacne mi neco piskat , a kdyz se snazim tocit volantem jde moc stuha , a mne ni zvuk v piskani od serva . kdyz vypnu motor , sstrika my kapalina od serva nadoby ven , prosim poradte alfu mam po prve , ten kdo my ji prodal rekl ze je ok ale zmeho hlediska to bude problem od serva , co stim . dekuji petr
11.45, 18. 5. 2010, odpovědět