Ahojte. Pred casom mi neznesitelne zacal piskat klinovy remen. Uz som vyskusal aj original sprej na klinove remene aj staru klasiku ako mydlo a vzdy pomaha iba docasne. Vraj sa u Alfy remen spanuje sam, neviem co je na tom pravdy preto sa chcem opytat ci sa neda nahodou este nejak manualne dospanovat? Tiez by ma zaujimalo kolko moze stat taka vymena klinoveho remena na AR 156 1,9jtd 81kW s klimou. Vsetkym dakujem za cenne info.
15.38, 29. 6. 2009, odpovědětciaoo mam ten isty motor a ten remen sa spanuje sam jedna v tych spleti kladiek je napinacia a mne tiez piskal bol hladky ako husakove celo tak asi perto :-) Remen stal cca 500Sk vymena tak 30 min prace na domacom zdvihaku teraz si len tak pradie
17.26, 29. 6. 2009, odpovědětTakze vravis ze vymena, ked to dam mechanikovy, nebude nejaka (aj financne) narocna? Dost ma zaraza ze ten remen vypada celkom fajn. Este na nom vidiet popis.
7.41, 30. 6. 2009, odpověděttak nie je tam vela prace stym nemalo by to byt drahe... no ja som mal tiez popis este viditelny a ani popraskany nebol ale bol hladky uz . Ten novy co tam mam tak je taky drsny na tej hladkej strane. Ono este som cel povedat ze ked sa motor zohrial tak to pisaknie sa zmiernilo ale to asi preto ze aj remen sa zahrial. Tebe sa to ako sprava stale ti to piska ? nemusi to byt remen prave..
8.16, 30. 6. 2009, odpovědětno chtelo by to hlavne skontrolovat proc vubec piska. Na 99% bude nekde chyba, jinak myslim ze to piskat nemuze. pridrena kladka, jsou tam 2, napinaci a vodici, potom klimakompresor, aternator a servo. Neco z toho musi byt spatne, jinak nevim proc by piskal. Normalni to urcite neni...
8.26, 30. 6. 2009, odpovědětno ved prave nemusi to byt remen akurat ale u mna to bol remen ...
9.20, 30. 6. 2009, odpovědětked mi to zacalo robit, utekal som hned za svojim mechanikom lebo tyzden predtym mi menil rozvody tak som sa bal ci tie pazvuky nejdu odtial. pozrel sa na to, strekol sprejom na klinovy remen a prestalo to, z toho usudil a usudzujem aj ja ze to je tym remenom, snad to nebude nejaka kladka lebo to by sa pekne predrazila vymena remena.
9.30, 30. 6. 2009, odpověděttak kladky su drahsia zalezitost vymen remen a uvidis .Ono mne to robilo tiez bordel ale len ked bol motor studeny ako som spominal uz za tepla to bolo v pohode celkom ale vravim po vymene si motor len tak steboce :-)
15.56, 30. 6. 2009, odpovědětcawte nevie niekto poradit mam problem s dialkovym ovladanim raz mi otvori dvere raz nie. baterka sa vymenila aj sa to vycistilo stale to blbne. dik
11.57, 26. 3. 2010, odpovědět