Ahoj neměmil jste někdo gumy uložení stabiliátoru na přední nápravě ?Zajímalo by me jak to jde vyměnit a hlavne co všechno musí ven?Dík za rau.
16.17, 4. 7. 2009, odpovědětmyslím že ťa všetci pochopili len si to blbo napísal, ale aj ja som na to zvedavý Ahoj
18.32, 4. 7. 2009, odpovědětUž jse tady o tom dost psalo, zadej to hledaný slovo do vyhledávače, ale je to pěkná pakárna musíš rozpentlovat ty misky ve které obklopují ten silentblok, protože jsou svařené a musíš povolit celou nápravnici, aby jsi ho mohl vyndat, takže docela libovka..:(
19.29, 4. 7. 2009, odpovědětMarek: No tak jsem se preklepl snad se toho moc nestalo.Hanz:dík za radu.
22.22, 4. 7. 2009, odpovědětTohle byla první věc, kterou sem na své alfě měnil. Práce je to opravdu těžká a dlouhá, ale výsledek opravdu stojí za to. Já osobně jsem to dělal doma na dvoře následujícím způsobem. Povolil jsem kola, předek auta zvedl a dal na kozy. Pak sem sundal tyčky stabilizátoru a stabilizátor celý povolil. Po hodině vztekání při pokusu stabilizátor vyndat ven jsem se rozhodl, že popustím nápravnici. Takže jsem začal povolovat všechny šrouby na nápravnici a nápravnice pomalu padala dolů. Ovšem pořád mi nešel žádným způsobem vyndat stabík ven. Stále chyběl prostor. Po dlouhém vztekání jsem se rozhod, že zkusím povolit řízení na nápravnici. Díky tomu jsem nápravnici dostal ještě o něco níž. Jo teď sem si vzpoměl, že mi tam překážel výfuk, takže sem tam něco povolil a výfuk trochu spadnul dolu, ale už si nepamatuju co a kde.Teprve až po tomhle všem se mi podařilo vyndat stabík. Okolo těch gum je pouzdro, které je složené ze dvou dílů, které jsou snýtované, nikoli svařené jak tu někdo psal. Takže sem vzal majzlík, dal ho mezi ty snýtované díly a mlátil do toho kladivem hlava nehlava a ejhle pouzdro se rozskočilo. Pouzdro jsem trochu musel naohýbat a zbrousit aby to šlo zpátky zpasovat. To jak sem do toho mlátil. Teď už jsem jen vyměnil gumy a další postup byl stejnej jenom v opačném pořadí. PS: jestli se do toho pustíte tak si kupte hodně antidepresiv, ale výsledkem budete ohromeni, protože po výměně už na přední nápravě neuslišíte vůbec žádný klepání. Upřímnou soustrast.
23.06, 4. 7. 2009, odpovědětTak to bude asi na servis...:(
9.18, 5. 7. 2009, odpovědětPadr:Dík moc je mi jasné že to bude pakárna ale udělat to musím.Ještě jsednou dík za super popis.
16.40, 5. 7. 2009, odpovědět