Caves chalani, kupil som 156-tku, 2,0T.S. ´98, prevodove stupne radi v pohode (i ked sa mi zda, ze sa tazsie a dlhsie radia), len trojku dava cez zuby, no pri pouziti medziplynu, resp.ak pouzijem velmi jemne zaradenie (musim medzi 2-kou a 3-kou asi 1s pockat a potom jemne zatlcit do trojky), tak sa zadari zaradit aj bez zubov - predosly majitel uz mal v tom cvik, tak to neriesil. ja to chcem ale dat spravit, ale neviem cim to moze byt,nech sa na mojej nevedomosti niekto nenabali,viete poradit? pripadne ponuknut potrebny nahradny diel - dufam, ze nebudem musiet menit celu prevodovku (najlepsie okres Senica, prip. zapadne Slovensko). Kraska ma nabehane 156 000km. Diky moc...
10.46, 6. 7. 2009, odpovědětTo bude synchron na 99 procent.taky by to mohla dělat spojka pokud ti nedostatečně vypíná.No a než to opravovat tak to se radši nauč řadit s meziplynem - za tu práci a náklady se to moc nevyplatí.A když už opravit,radši bych tam dal celou jinou převodovku do který se ještě nikdo nevrtal.Dát zpátky dohromady převodovku není žádná stranda jako v případě motoru.Je to o dost těžší a bez přípravků se neobejdeš.
11.03, 6. 7. 2009, odpovědětDiky moc za radu, ja by som aj dal novu prevodovku (ako som videl v inych diskusiach, za 150 eur sa uz da zohnat, ale ako zistim, v akom je stave este predtym, nez ju tam nahodim? lebo asi by ma nepotesilo, keby som vyhodil 150E za prevodovku + dalsie prachy za montaz a bola by este v horsom stave nez povodna... s medziplynom radit je nafaka, ked sa chce na tom clovek dosyta vyblbnut, hlavne ak sa jedna o 3.stupen. Keby to bolo na 5., kaslem na to... A fakt je ta vymena synchronu tak narocna?
13.54, 6. 7. 2009, odpovědětskor narocne bude vybrat prevodovku..casovo
17.04, 6. 7. 2009, odpovědětje to synchron .. vymena je narocna na cas peniaze a cela prevodovka musi ist von a rozobrat na mraky ..tak doporucujem ti kupit druhu lebo ak ti ju zle poskladaju tak si v prd... alebo pri preradovani trosinku pockaj az sa dotoci koliesko lebo synchron ho vlastne pribrzdi aby si mohol plynule zaradit ... resp rad ako keby na dvakrat systemom ... 4 neutral 3 neutral dva ...kludne pomalinky
17.23, 6. 7. 2009, odpovědětdiky, skusal som chytit ten grif, a s tou premlkou pri radeni to celkom ide.este mi to obcas chyti zuby (hlavne ked idem zo 4 na 3, z 2 na 3 to ide celkom v poho), ale ucim sa:). asi este vydrzim dovtedy,nez povolia dalsie synchrony, prip. nez zoderiem zuby a potom pojde cela prevodovka...a nemoze to mat vplyv na ine sucasti motora?nie som mechanik, tak sa mi nesmejte za moje mozno niekedy blbe otazky:)...ja len chcem, aby sa fesanda mala u mna co najlepsie:)))...
14.29, 7. 7. 2009, odpovědětniečo podobné mal kamoš na volve. potom mu rozhodilo prevodovku, bloklo kolesá a bol rád že z auta neurobil totálku. ak máš možnosť dať druhú prevodovku tak nešpekuluj. 80eur za výmenu neni až tak veľa.
14.55, 7. 7. 2009, odpovědětNo,to těžko poznáš při koupi jestli je ok.Ale orientačně.Můžeš jí zkusit roztočit třeba vrtačkou a zkusit přeřazovat bez spojky a mělo by to jít bez náznaku zubů. Jinak já mám špatnej synchron na 1,ale to je pohoda,to ještě jde.každopádně naučit se řadit s meziplynem jde,ale chce to čas a cvik.Jiný je to při řazení dolu a jiný nahoru..už musíš vědět kolik dát plynu a kdy tam ten kvalt vrazit.Ale naučit to jde.Já jsem vytrénovanej z transaxle co měla AR75 atd a tam byly téměř všechny převodovky v háji.Tak řadit s meziplynem byla v podstatě nutnost a základ:-D
23.31, 7. 7. 2009, odpovědětnedoporucujem prehadzovat rychlosti bez toho aby nebezal motor lebo ti ostane niektore koliesko vysiet a pojde potom na polovicu prevodovka .... proste ju kup daj mu polovicu penazi a ak nepojde tak mu nedoplat a vrat to a ked pojde tak vyrovnaj zvysok ..kupujes pouzivany diel tak sa bram takymto sposobom ... co je na tom aka veda ... vzdy to bude menej ako rozrabka a skladanie plus nove diely pokial to nebude robit nejkaky supak na dvore medzi sliepkami
14.46, 9. 7. 2009, odpovědětjed do servisu, zeptej se jich na to co potrebujes a dozadej se konkretni odpovedi, objed si dva tri znackove a pak nejake klasiky co to delaji doma na koleni a uvidis sam, ja hodne cerpal z informaci, timto zpusobem vytezenych....
15.16, 10. 7. 2009, odpovědětjj, ma mam taky isty problem, akurat je to aj na 3ke aj na 4ke..
11.42, 12. 7. 2009, odpovědětZdravím, začíná se mi podobně chovat i má 147, při přeřazení z dvojky na trojku ve vyšších otáčkách škrtne o zuby, začíná i podobně blbnout při zařazení na 5ku, někdy jo, někdy ne... spojka bere hodně dole... na kolik příjde přehození převodovky? za dovoz "nové" si řekli cca 30tis a za repas stejně. A ještě se mi nevrací radící páka z krajních pozic (nakloněná k 1 a 5) je nějaká zatuhlá, prý nějaké silikonové uložení... zajímalo by mě, jestli to jde bez potíží přehodit, dík
18.29, 9. 9. 2009, odpovědětnaucit sa radit medziplynom to vecsie hlupost som nepocul na alfe uz aj tak ma pomale radenie a este medziplyn boha co vam jebe nacisto vymena synchronov v prevodovke je narocna vec ja som kupil jazdenu prevodovku za 9000 sk este pred pol rokom za 7OOO sk sa da v pohode zohnat 80 eur dole 80 eur hore synchrony sada 4000 sk tak si to spocitaj neoplati sa este taka rada skus vymenit olej ale tak ze zmenis viskozitu a to o tak ze das 2x hustejsi olej je to investicia za 500 sk husty prevodovy olej ale husty ver tomu ze sa ti o 100% zlepsi vyskusaj je to predsa lacnejsie ako ´davat dole prevodovku a potom daj vediet a dakovat mi mozes aj emailom ked nechces takto verejne cau
21.56, 9. 9. 2009, odpovědět