STOJÍ TO ZA PŘEČTENÍ !!!!!!!!!!!!!!!! Zdravím všechny pro koho je Alfa srdeční záležitostí, tak jako pro mě. Zkusím vám tu popsat problém s kolísáním otáček a moje dojmy. Vím že tonto problém je celkem častý, tak vám snad pomůžu. Kolísali mě otáčky už od doby kdy jsem si auto nechal dovézt z německa. Stále jsem se snažil vlastními silami otáčky uklidnit, ale marně :( . Nechtěl jsem auto dávat do servisu, protože jsem se obával velkých peněz za opravu. Nic méně to dopadlotak, že jsem auto do servisu stejně musel dát. Na doporučení kamaráda ( mechanika ), jsem auto zavezl do ADS Lipůvka. Auto jsem tam měl celkem 3x .Poprvé ho napíchli na počítač a zjistili že mám vadlou Lamda sondu. Lamdu vyměnili a aniž by auto projeli, tak mě ho vrátili, že je vše v pořádku. Byl jsem celkem naivní a auto si neprojel ( blbec ). Nic méně jsem jim to tam vezl další týden znovu že otáčky stále kolísají. Počítač neukazoval žádné chyby, co ž bylo divné. Na podruhé mě už vyměnili komplet rozvody, vodní pumpu, variátor ( po výměně variátoru se mě motor hodně stišil ), čidlo teploty vody, krokový motorek. Když jsem si auto vyzvedával tak jsem si ho už projel. Tvrdili mi, že vše je v pořádku a že otáčky nekolísají. Je fakt že otáčky nekolísali, ale pouze když jsem jel nad 2000 otáček. Pokud jsem jel pod 2000 otáček, tak kolísali stejně. Nějaké zlepšení bylo, ale stejně jsem nebyl spokojen. No a na potřetí ještě něco zkoušeli, ale opět marně. Nakonec mě řekli že neví čím to může být, snad jen přehrát soft řídící jednotky nebo vyměnit celou elektroniku. Jelikož mě přišli jako Pat a Mat, tak jsem si auto odvez a už se u nich neukázal. Na internetu jsem si našel autorizovanou opravnu MOTORTEC v Brně. Popsal jsem jim problém a řekl ať mi to dají do kupy. Druhý den mi volali že auto je hotové a že otáčky nekolísají. Po skušenstech v ADS Lipůvka jsem jim moc nevěřil. Přijel jsem si pro auto, projel jsem si ho a vše bylo opravdu OK. Na dotaz co mě v opravili, tak řekli že přehráli soft řídící jednotky za novější. Takže mám auto v naprostém pořádku a problém s otáčkama je vyřešen. Tak a teď kolik mě to všechno stálo :) :( . ADS Lipůvka cca včetně práce 24500,- kč MOTORTEC Brno cca včetně práce 1600,- kč Vyplívá mě z toho jen jedno. Auto už vždy budu dávat do MOTORTECU Brno. V ADS Lipůvka mě připadají jako mantáci kteří sice umí, ale neumí práci dotáhnout do konce.Myslím si že kdybych si dal auto rovnou do MOTORTECE Brno, tak mě to bude stát méně peněz a rozhodně bych to měl cca za dva dny hotové. Každopádně auto je v cajku, což je super a miláček může jezdit dál. Kdyby vás ještě něco zajímalo, tak klidně napište a odpovím vám. MartinG
9.56, 10. 8. 2009, odpovědět......
12.49, 10. 8. 2009, odpovědětahoj Martine, toje pěkné co tu popisuješ, ale tak na druhou stranu si můžeš říci že máš komplet nové rozvody i s variátorem,vodní pumpou, čidlem, krokovým motorkem ( tyto věci jsem nedávno měnil taky - doma,takže jsem platil pouze součástky - variátor 5000, krokový mororek 4500, lamda 2700, rozvody komplet s kladkama asi 6000,vodní pumpa 1200...) takže když to spočítáš tak jsem něco málo ušetřil,takže zbytek měli za práci ... ale dále k problému mám 156 2.OTS a taky mi to kolísá ( kolísalo ) jen co jsem to dovezl z Itálie první co bylo tak jsem pročistil komplet sání, vyměnil lamdu a krokový motorek, komplet termostat ale kolísalo to dál, pak jsem nechal přehrát soft za ten nejnovější ( asi 1000 po slevě) jak tu taky píšeš, ale kolísání neustoupilo... pak začala zima no a co se nestalo kolísání samo od sebe zmizelo, po zimě při oteplění to zase trochu začalo kolísat i když ne už tolik... před měsícem jsem udělal komplet výměnu rozvodů i s variátorem... kolísání zmizelo... jel jsem s tím pak na diagnostiku a tam mi zase zjistili že mám horší váhu vzduchu - koupil jsem novou, ale jak vidmo tak ta se autu moc nelíbila, protože to začalo zase kolísat ( přitom to byla ta samá co tam mám ), proto jsem tam vrátil tu starou a kolísání se zatím neprojevilo - jen občas si to trochu skočí ale jen max jednou a je klid ( to když jedu jen kolem 2000 ot. ).... takže můj názor ke kolísání je takový že každá věc v elektronice má na něj vliv... to že ti ty věci vyměnili v Lipůvce bylo jen dobré a přehrání softu by bez nich moc nepomohlo... měj se
18.41, 10. 8. 2009, odpovědětAno věřím tomu že kdyby mě to v Lipůvce nevyměnili, tak by mě to nejspíš kolísalo dál. Jen mě vadilo že to neuměli dotáhnout na poprvé až do konce a tím jsem platil víc za práci.Když se tak dívám na ty ceny tak jsem je v Lipůvce měl o dost levnější. Pokud někdo bude chtít tak je můžu zítra dopsat a rozdělit dle názvu.Ano přehrání softu jen dokončilo tu výměnu nebo opravu, ale kdybych to dal do MOTORTECU tak to mám za jednou a do druhýho dne.O to taky hodně jde.Taky se měj ...............
23.35, 10. 8. 2009, odpovědět........................
23.46, 16. 8. 2009, odpovědětno tak ja mam strejny preblem !!! drive jsem taky menil vse mozne a porad kolisali otacky a a az jsem d to dla do MOTORTECU tak vse ok a rekli ze prehrali soft - no jenze ted je to cca 1 rok a volonobeh kolisa zasae !!!
5.50, 17. 8. 2009, odpověděttak to zkus dát zase do MOTORTECU, myslím si že to ase opraví. Přehrání softu je za cca 1000,- kč plus práce
8.44, 17. 8. 2009, odpovědětno dat to tam muzu cos o to ale to tam mam davat porad dokola ? maji to opravit a aby to tak zustalo , nebudu jim tam nechavat kazdou chvilu auto na prehrani . buh vi co s tim delaji .
12.08, 17. 8. 2009, odpovědětmá to přehrání softu za novější nějaká pozitiva? musím zaklepat ale mě se na jedné alfě jěště žádná závada neukázala ale zajímá mě jestli se tím přehránínm softu dá zlepšit dynamika vozu, spotřebo nebo něco podobnýho?
12.43, 17. 8. 2009, odpovědětNo co jsem zjišťoval, tak se mi zmenšila spotřeba a auto se mi zdá že jede taky lépe než před přehrátím softu. Je fakt že by to měli opravit hnedka na poprvé, chtělo by se jich každopádně zeptat proč to zase kolísá.
13.48, 17. 8. 2009, odpovědětto stoji teda za preceteni.. byl jsem v motortecu taky a neumeli ani nastavit rozvody na 2,5 v6 diky ale uz ne.. chteli mi to cele rozebrat uplne zbytecne.. musel jsem jim poradit.. na to se mi vedouci technik omluvil ze maji kluci naucene nejake postupy :-D (umele prodrazovani)
11.17, 20. 5. 2010, odpovědětA co cip? Je to sice atmosfericky benzin ale uz len tie 2 kw by prehrali cely soft na novo. U dieslu to funguje.
13.06, 20. 5. 2010, odpovědětby ma zaujimalo odkial vzali soft do tvojho auta teda ten novsi :))) kamo to nieje Total Comander ze ho preinstalujes a ked su doplnkove veci tak to su iba co sa tyka konfortu PC a veci s tym spiatych ... kolisanie otacok jedna mozna vada je lambda alebo snimac polohy klapky a druha klapka samotna zanesena spinava ... robime to aj my ... ak auto samo o sebe zacne kolisat bez dalsich vplyvou alebo vymeny inych komponentov ktore su k tomu prinaziace tak hladaj chybu kde som pisal
17.14, 20. 5. 2010, odpovědět