Caute, uz dlhsiu dobu sa snazim prist na to, preco mi neustale vrzga predna naprava. Cital som tu clanok, ze pravdepodobne ide o silentblocky hornych ramien - myslim. Zda sa mi, ze tato teoria dava zmysel, pretoze vrzganie sa meni v zavislosti od pocasia. Pokial sa prudko ochladi auto vrzga. Ked naprsi nevrzga nic a citim sa ako vo ferrari. Jazdim takto uz 2 ci 3 mesiace a strasne ma to serie. Pocul som, ze je dobre osetrit tie silentblocky silikonovym sprejom, ten som si uz zaobstaral, len neviem ako sa mam k nim dostat, kde sa presne nachadzaju, ako vlastne vyzeraju. Pokial s tym mate nejake skusenosti, alebo viete poslat link na obrazky niekde na nete budem vam vdacni. Chcem sa do toho pustit cim skor, potom poviem ako to dopadlo :o)
20.22, 25. 8. 2009, odpovědětahoj stačí nadvihnúť koleso a striekať silikonový olej na horné rameno kde sa to hýbe potom spusť dole a nastriekaj ešte raz ........a už nevrzgá hurááááááá Maj sa
21.07, 25. 8. 2009, odpovědětpoužij vyhledávač
21.40, 25. 8. 2009, odpovědětno ak mu to robí stabík, to sa tam toho oleja nastrieka, vydrzi nevrzgat asi tyzden, alebo do prveho dazda!!!! a este poradim!! nekupuj na stabik tie lacne gumy!! ja som to tak urobil pretoze som mal vybuchane tie gumky, a po mesiaci to zacalo vrzgat!! tak som striekal olej znova a znova a znova az ma presla trpezlivost a kupil som celu tu stabilizacnu tyc kde tie gumky uz su origo!!! ale to je len moja skusenost, ostatnym to vrzgat nemuselo po vymene: caw drzte sa vsetci,
21.40, 11. 9. 2009, odpovědětA este dodam vymenit stabilizator je velmi narocne(nie ako na oktavke, je tam malo miesta, cela naprava sa musi pohnut do prdele!), a ak si to das menit v servise ta to vyde na 70€!!! to len tak mimochodom aby si niektory rozmysleli ci investuju do stabika, alebo budu hladat co najlacnesie varianty a lacne materialy a dopadnu ako ja, znova menit!!! p.s. je to znova len moja skusenost, iny mozu byt na tom inak so svojimi skusenostami!!! cawte
21.45, 11. 9. 2009, odpovědětTych 70€ spominanych vyssie som myslel lena za prevedenu pracu a to bez papiera, a cena je len priblyzna, orientacna!!!
21.47, 11. 9. 2009, odpovědětodkial si mozno by som sa ti na to pozrel
23.17, 11. 9. 2009, odpovědětja som dal dole ramena a natrel celne plochy silentblokov a toho hlinikoveho drziaka grafitvou vazelinou a od vtedy je pokoj... inac dost babracka ak mas otocene sroby este od vyroby ...ja som ich otocil teraz zhodim rameno za 15 min ,-)
8.01, 13. 9. 2009, odpovědět