ahoj.vsechny vas zdravim a zaroven prosim o pomoc.rano startuju auto tak na 12 krat.kdyz chytne tak se hada a nejde do otacek a strili do sani:(je to 2.5 V6 alfa 166
14.21, 28. 8. 2009, odpovědětzasrany vojety 166ky...
16.17, 28. 8. 2009, odpověděthenry strc sa do pice.
16.22, 28. 8. 2009, odpovědětna diagnostike si bol ?
18.31, 28. 8. 2009, odpovědětprave ze byl a nic to nenaslo:(
14.27, 29. 8. 2009, odpovědětA robi to len ked je auto studene alebo aj ked sa zohreje ? Je tam potom moznost ze mas aj prasknuty zvod pripadne cast vyfuku este pred lambda sondou a saje si to tade falosny vzduch a lambda potom dava zle hodnoty. Aky mas rok vyroby?
15.08, 29. 8. 2009, odpovědětmam nieco podobne na mojej alfe. napicu moze byt toto: deravy zvod rovno od motora+tesnenie. lambda, vaha vzduchu, sviecky. nemusis mat zle vsetko, ale nieco z toho napicu urcite bude. zazvaranie nieje drahe+ 10€ za tesnenie. lambda kolo 200€ zalezi od typu, a vaha kolo 100€-zalezi od typu. a sviecky na V6 neviem....prajem vela zdaru s opravami . caume :)
16.05, 29. 8. 2009, odpověděttiez nieco podobne riesim na mojej 166 3.0, rano po nastartovani a sem tam aj ked je teply motor mi trosku mam trochu nepravidelny bolnobeh, akoby jeden valec vynechaval. Mam pravdepodobne tiez prasknuty vyfukovy zvod lebo si to trosku prdka ked da clovek ucho k prednej vetve vyfukovych zvodov. Lambda sondu by mu diagnostika vyhodila, resp ak nie a ak ten co mu robil diagnostiku neni debil, vidi podla hodnot ci je alebo nie je zla. Vaha vzduchu sa da takto posudit podla davanych hodnot a prejavuje sa aj pocas jazdy tym ze auto netaha poriadne.
17.07, 29. 8. 2009, odpovědětNepravidelný chod a takové to prskání do výfuku, může zpúsobit i špatný hydroštel, po zahřátí oleje se to potom zklidní.
20.29, 29. 8. 2009, odpovědětfuu, tak to si ma nepotesil :( a existuje nejaky sposob ako zistit ci to je fakt hydrostel a hlavne ktory to je ? U mna su priznaky take ze ked rano nastartujem, tak auto bezi na 1200otacok na sytic, potom otacky klesnu na 1000 a trosku zacne triast motorom na par sekund, akoby jeden valec vynechaval, sem tam to aj sstreli do vyfuku. Potom sa to ustali a prestane. Robi to ale aj niekedy ked je zohriaty motor a stojim dajme tomu v kolone, ale nie je to uz take citelne, vtedy to ani nestriela do vyfuku len clovek citi ze motor ide trochu nepravidelne. Takisto to pozorujem ked nastartujem zohriaty motor dajme tomu po 30minutach. Ja si ale myslim ze takyto KO hydrostel by bol pocut aj pocas normalneho volnobehu ked to prave neblbne a motor by mal zvuk takzvaneho sijacieho stroja, u mna ale bezi krasne ticho.SKusim pozriet najprv tie zvody, ak to bude fakt hydrostel tak to bude zle :(
10.21, 30. 8. 2009, odpovědětZkontroluj rozvody .
10.53, 30. 8. 2009, odpovědětJa mam u moji uplne ten samej problem , kdyz je to studeny tak se to dusi a strili jako prase a kdyz se to ohreje tak to docela ujde ale porad to dela , na diagnostice mi rekli ze to je Vaha vzduchu :-(
19.08, 31. 8. 2009, odpovědětnazdar alfisti, opravdu tam může být spousta věcí, musí se to poslechnout atd... jestli budete neco potrebovat tak klidně přijeďte k nám a jukneme na to více na www.autopavelka.com
22.24, 31. 8. 2009, odpovědětŘešil jsem ten samý problém s AR156 . Je to pod názvem : Jen pro odborníka v diskusním foru. Auto cukalo a střílelo do výfuku za studena,po zahřáti jelo v pohodě. Vadná váha vzduchu . Jirka F-M
9.27, 2. 9. 2009, odpovědětjenze me to dela i kdyz to je teply...jo a mam to na LPG a to jede suprove.prepnu za jizdy kdyz to je zahraty tak to nejede vubec.pridam plyn a nereaguje...fakt nevim
13.13, 4. 9. 2009, odpovědět????????????????
9.01, 5. 9. 2009, odpovědětnemate nekdo jeste nakou radu???
18.31, 12. 9. 2009, odpovědětČau chlapy potřebuju poradit s alfou nám problém ze studenym startem když capne tak strily do saní a do vyfuku po ohrati se sklydni nevym co stim.Vyndaval jsem zní motor a měnil klyku když jsem ho vrátil do vozu tak to začlo zlobyt hnet po prvním startu ale predtim to nedělalo. Rozvody jsou nastaveny podle přípravku daval jsem tam originál svíčky je tam jina váha vzduchu a skrtici klapka fakt si nevym rady. Dik za naky rady.
11.52, 16. 1. 2010, odpovědět