Pánové,řeším problém.Když mám zapnutou klimošku a chci akcelerovat tak auto reaguje opožděně.Prostě šlápnu na plyn cca ve 2000t/ot a auto mi začne akcelerovat až za 2-3 sek.Není to vždy ale příjdeto ve chvíly kdy to nejmíň potřebujete.Jinak při vypnuté klimě vše ok,a někdy jsem ani nevěděl že ji mám zaplou,tím jsem chtěl říct že mě zaplá klima nikdy neomezovala ve výkonu motoru.Mám 2.4jtd SW,110Kw,rv 03.Ted nevím jestli by mi to ukázala diagnostika.
11.20, 30. 8. 2009, odpověděttaky bych rád věděl
14.18, 30. 8. 2011, odpovědětNormální stav kompresor klimy ti ubírá výkon
15.09, 30. 8. 2011, odpovědětNo mne to ako normalny stav nepride...tiez som zacal pocitovat tento neduh..do teraz som skoro ani nerozoznal kedy bola klima on/off. Na volnobehu ked zapnem klimu sa motor normalne pridusi, otacky padnu k 500 a potom sa vratia..aj pri vyradeni pri dojazde napr. do krizovatky zase otacky k 500. Dneska som to skusal zapnut pri jazde v cca 1700ot som zapol kompresor a hned kopanec od motoru a citelne ostal pedal otupeny...normalne mi to rozhodne nepride...Alfa 156 1.9JTD 103kW narodene v r. 2004
9.24, 24. 8. 2012, odpovědětsamozrejme to nie je normalne. aj na volnobehu musi ist bezproblemov a pokles otacok musi byt minimalny, az nepostehnutelny, a uz vobec nie za jazdy v otackach. bud sa zadiera kompresor alebo sa nejak upchala vytlacna vetva a preto ho pod tlakom velmi brzdi. diagnostika ti toto asi neukaze, vyzera to na mechanicky problem.
15.10, 24. 8. 2012, odpovědět