Zdravím , zeptal bych se, mám AR 156, 1,8TS , r.v.98 .Které snímače dávají hodnoty ,do řídící jednotky při startu,když je motor studený? Auto cuká jen za studena a po odjeti asi 1Km jede naprosto v pořádku.Jsou vyměněny svíčky ,teplotní čidlo chladící vody,a je vyčičtěna váha vzduchu.Na diagnostice mi vyskočila porucha lambdy překročeny nějaké hodnoty min/maxima,jedna se mi o to, kdyby byla vadná váha vzduch a udělá mi špatnou směs aď nekupuji popřípadě zbytečně lambdu,která bude třeba dobrá.Ještě jedna otázečka. Kolik musí být na lambdě napětí (za studena /tepla ),aď se můžu od něčeho odrazit :-)Budu vděčný za radu nebo info o tomhle problému,Díky a mějte faj den . Jirka F-M
9.15, 31. 8. 2009, odpovědětmam to samé,ale na diag mi nic neukázalo,takže to už asi řešit nebudu
10.09, 31. 8. 2009, odpovědětto je ochrana motoru pred vytáčaním za studena aj mne to trocha cuká a ide to tažšie do otáčok ale asi po tom 1km je to ok a ja to aj cítim ako sa to odblokuje ak idem napr.60km rýchlosťou a pedál plynu držím v stabilnej polohe a dojde k odblokovaniu tak mi auto zrýchli na 70kn a nemusel som ani pohnúť s pedálom. Ja mám na lambde napetie za tepla 1,018mv
13.13, 31. 8. 2009, odpovědětTento problem sa prejavuje ak nieco nieje v poriadku s riadenim paliva (lambda, vstreky, vaha...) alebo zapalovanim (svicky, civky, kabely) moze to byt naozaj hocico. Umna pomohla lambda, vycisteni vstrekov, nove sviecky a vycistenie zoxidovanych zapalovacich kablov ale stale to neni ono. Ze sa jedna o ochranu to je nesmysl
17.48, 31. 8. 2009, odpovědětčau mě to dělá úplně to samécotu popisuješ, ale ne taky vždy, záleží na počasí... viděl bych to na špatnou váhu vzduchu ( žádná ochrana proti vytáčení :D ), jednou jsem zkoušel připojit fungl novou váhu a s ní to nedělalo, ale zase to začalo kolísat... tak jsem tam vrátil starou a tu chvilku po startu to vydržím že totolik nejede, teda spíš se tomu nechce tolik do otáček... ale jak říkám na 90% to bude váhou vzduchu... nejlepší bude když se s někým dohodneš na zkoušce
21.36, 31. 8. 2009, odpovědětjo a jinak o lambdě taky mi to na diagnostice ukazuje chybku, ale to neřeš, max to poznáš na vyšší spotřebě
21.44, 31. 8. 2009, odpovědětnazdar alfisti, pravda je že 1,8 Ts a 2,0 TS za studena ulejvaj, ale zároven to může být svíčkama, čidlem, váhou vzd., lambdou, ale jak se tady píše lambdu neřeš, no tak s tím nesouhlasim, když bude spatná a poznáš to na osciloskopu a bude dávat nízké, nebo žadné hodnoty tak budeš mít chudou směs a podpálíš ventily :-) a to si piš že se ti to vyplatí za ty 3.tis Kč řešit co stojí cca ta lambda :-)
22.10, 31. 8. 2009, odpovědětAhoj, dík za odpovědi,ale ochranu proti vytáčení a zanesené vstřiky bych celkem vypustil :-) přikláním se k té váze vzduchu ,protože taky mám pocit že to záleží na počasí (vlhkosti) auto se spamatuje někdy rychleji ,nekdy pomaleji podle počasí.Kdyby byla v háji lambda neměla by jí vlhkost vadit .Měří myslím kyslík ve výfuk.plynech né ?Možna se mýlim,nevím . Jirka F-M
13.51, 1. 9. 2009, odpověděteste pripada do uvahy nejaka stara verzia softveru
14.59, 1. 9. 2009, odpovědětdobrej kdyz uz se bavte o cidlu od plynového pedalu kolik by stalo na 2.0TS 114kw
15.55, 1. 9. 2009, odpovědětMna napada jedna vec, ja som mal 1,8 TS 2001, su tam 3 lambdy s vyhrievanim, ak je v haji vyhrievanie lambdy, dava za studena zle udaje (lebo ju nezohreje na prevadzkovu teplotu) a za tepla je to ok.. Skus podla mna lambdy.. je to len moj laicky tip :)
19.36, 1. 9. 2009, odpovědětTakže chlapi ,už jsem asi na to přišel ,bude to tou váhou vzduchu.Nejen že byla dost špinavá, což vyřešil izopropyl alkohol a jemná koupel v něm a po důkladném téměř "gynekologickém" prohlédnutí jsem zjistil mikrotrhlinku na té lesklé destičce čidla na té váze vzduchu.Auto se výrazně změnilo cukání za studena zmizelo a motor se ochotně vytočí i za studena,taky se změnil zvuk motoru přede jako hodinky.Ale stejně budu muset koupit novou váhu vzduchu kvůli té prasklince. Takže všem co mají problémy s tím cukáním za studena,koukněte na tu váhu pod lupou :-) a to nepříjemné čekání než se auto zahřeje odpadne.Nová váha stojí 2500Kč od Bosche.Hezký den Jirka F-M
9.09, 2. 9. 2009, odpovědět