Nazdar pánové, při jízdě mi najednou začala čím dál více propadat spojkový pedál až nešlo zařadit vůbec. teď je to tak, že do půlky je pedál úplně bez odporu a pak začne zabírat, ale spojka už nevypojí, stojím na místě a nemůžu zařadit. CO S TÍM ???!!!
9.22, 5. 9. 2009, odpovědětzkus povytýhnout tu spojku(pedál) špičkou nohy na horu a parkrát to prošlápni. uvidíš jestli to bude lepší, nevím jestli to pomůže ale já to sem tam tak musím udělat bo jinač nezařadím, zůstává taky dole
9.26, 5. 9. 2009, odpovědětTez se mi to stalo,vytahnul sem ten pistek jak u pedalu tak u prevodovky,vycistil,odvzdusnil a jezdim bez problemu
9.44, 5. 9. 2009, odpovědětno zkusím to a uvidíme, zatímdíky za rady, dám pak vědět
10.46, 5. 9. 2009, odpovědětmne s a tak stalo a bolo to nakoniec vytlacne lozisko ono drzi vo vytlacnom taniery na takych 3 nozickach jedna sa povolila a bolo to pedal padoln neslo nic zaradit zborka rozborka vymena lamely pre istotu a loziska skusal som najprv preverit vytlacne valne ale chybu som vydel v tiahle ze je velmi vykrivene tak sa rozobrala spojka a ako pisem bolo to vytlacne lozisko
21.26, 5. 9. 2009, odpovědětTed jde o to ze na ts motorech a jtd rok 00-03 byvaji hydraulicke spojkove loziska a jinak mechanicke.
21.41, 5. 9. 2009, odpovědětzdravim tak dnes v meste sa mi stalo to že pri zošliapnuti spojky ostal pedal skoro takmer dole a len len som mohol radiť a ked som sa chcel rýchlejšie rozbehnúť sa nedalo ,,ako ked je zodrata lamela na spojke... :(( neviete niekto poradiť??
17.07, 8. 9. 2009, odpovědětOks,diki teraz by som potreboval vediet ako to odvzdusnym pripadne co tam moze asi byt vadne?
18.50, 8. 9. 2009, odpovědětodkial si spojkovy system bere kvapalinu a ako odvzdusním ten system ,,odvzdusnovak je pri prevodovke no neviem či sa da povoliť alebo ako?...dufam že nebude treba davať dole prevodovku :(
17.58, 8. 9. 2009, odpovědětkapalinu si bere z nádobky od brzd.
18.07, 8. 9. 2009, odpovědětZáleží co v tom máš za motor. Koukni se jestli máš spoku hydraulickou nebo lanko. A taky se podiv jestli nemáš loužičku pod autem a zkontroluj brzdovou kapalinu pokud máš spojku hydraulickou.
19.05, 8. 9. 2009, odpovědětkapalina ostala nedotknutá je v nadržke tak isto ako bolo ,,kapalinu berie z nadržky od brzd ano a to znamena že mám hydraulický systém spojky.,,teda by som potreboval kde začať s kontrolou,,,kde by mohla byť chyba?,,,,vreléé diki
20.40, 8. 9. 2009, odpovědětAhoj,me to dela taky,vyresil sem to promazanim hlavniho spojkovyho valce v kabine.ale fungovalo mi to tak tyden.kapalina se taky neztraci.zacnu asi vymenou toho hl.spojkoveho valce cca1000kc.
8.30, 9. 9. 2009, odpovědětSmooki: pojdem to rozobrať a uvidím čo a ako ,,no kamoš mi hovoril že ak mam tvrdy pedal tak že je rozbite mekano
9.08, 9. 9. 2009, odpovědětZISTENIE : takže som to celé rozobral a zistil som že pedal spojky ako je uchytený ma vsebe zaliate ložisko a to ložisko sa tak zakuslo že ani odpor kvapaliny ani pružiny ho nepretlačili naspeť do spravnej polohy a však teraz to mám zase nahodené ale kedže som musel odpojiť ten hydraulický system tak sa mi to zavzdušnilo a ja za boha neviem ako prinutit ten odvzdušnovak na spojke aby tade šla kapalina ....pomôžte niekto
12.52, 9. 9. 2009, odpovědětNormálně, jako když odvzdušňuješ brzdy, našlapat spojkovým pedálem (tak 3x) a držet sešláplý, a někdo ti musí povolit ten odvzdušňovák, je lepší na něj navléct průhlednou hadičku, aby jsi viděl jestli jdou s kapalinou ještě bublinky, a taky kontroluj hladinu v nádobce, a průběžně dolejvej.
16.10, 9. 9. 2009, odpovědětMichal: dik za postup len vieš čo je problem že na tom odvzdušnovaku nie je na žiadny kľúč vôbec nič ako keby sa to ani nedalo povoliť viď link nižšie http://potocky.tym.sk/odvzdusnovak.jpg
16.24, 9. 9. 2009, odpovědětTřeba je v tom odvzdušňováku kulička. Stačí ji dirkou stlačit. Možná tě podceňuju, ale dej si bacha na jednu věc. Ta nádržka na kapalinu je společná pro brzdy a spojku, ale uvnitř nádržky je přepážka, která ji rozděluje na dvě. Na první pohled to může vypadat, že je v nádržce kapaliny dost, nedej se tím ale zmýlit. Za přepážkou nemusí být pro spojku kapalina vůbec.
16.50, 9. 9. 2009, odpovědětnie každopadne odcením každu pomoc a radu teda diki aj tebe idem skusiť či tam neni ta gulička vo vnutry..
16.53, 9. 9. 2009, odpovědětJE TU NIEKTO TAKY CO TO UZ ODVZDUSNOVAL A VEDEL BY MI PORADIT KDE SA NACHADZA ODVZDUSNOVACI VENTIL???
19.37, 9. 9. 2009, odpovědětHydraulicke lozisko u alfy nemusis nijak naslapovat ale jen povytahnes takovou tu pojistku u vstupu hadicky do prevodovky z dratu tak o 1-2cm ven do druhe polohy,pote povytahnes hadicku ven a ona o kousek vyskoci a tim se prepusti kapalina do odvzdusnovaku a cekas nez zacne tect cista kapalina,pak hadicku zatlacis trochu zper a zamacknes tu pojistku z dratu,hotovo.mejte se
19.46, 9. 9. 2009, odpověděttakže vám môžem prehlásiť že to bolo ložisko ktoré je zalisované do pedalu spojky zadrelo sa a tým padom nebolo možne aby pedal správne fungoval včera som odvzdušnil spojku a všetko šlape bez problémov :)
10.02, 15. 9. 2009, odpovědětPedál spojky se pomalu propadal až spojka přestala fungovat.Když pedál našlapu tak chvíli funguje a pak se zase začne pedál propadat.Brzdová kapalina tam je,Co s tím dělat? kde je nějaký odvzušňovač ? Děkuji za radu.
23.37, 24. 6. 2022, odpovědět