Čau chlapi,potřeboval bych se zeptat jestli nemáte někdo skušenost z hučením auta.nedávno jsem mněl auto v servisu,kde mi měnili přední levé ložisko,protože mi má 156 od 90km/hod začala hučet jako prase.ložisko je vyměněné ale změna žádná.ozývá se to někde zepředu při uvedené rychlosti a zrychlováním se to stupnuje.jde to cítět i ve volantu a trochu i v podlaze.když jedu do zatáčky,je to ještě razantnější a hučí to jak do pravotočivé,tak i do levotočivé zatáčky,ale ta levá strana ja razantnější.poradte prosím co tam ještě může dělat takové pazvuky krom ložisek kol?
18.43, 11. 3. 2007, odpovědětpneumatiky, kl. hridel ... zkus zamenit pneu
19.18, 11. 3. 2007, odpovědětVyměnili Ti obě ložiska, nebo jen to levé? Ložisko většinou hučí při zátěži (i když taky ne vždy) a pokud to do levotočivé zatáčky dělá větší kravál, tak by to mohlo být pravé ložisko.
21.47, 11. 3. 2007, odpovědětMám podobný problém, na zimních pneu 15" to ještě nebylo tak znát, ale teď jsem nasadil letní 17" a je to horší. Proto by mě zajímalo jestli ti ta výměna ložiska pomohla? Měnil jsi jedno nebo obě, já jsem si myslel, že tyhle součásti se mění obě? Na kolik tě ta oprava vyšla? Dík za odpověď.
13.30, 12. 3. 2007, odpovědětdělají to pneu, nebo ložiska, nebo taky difík i když ten se moc nesere zalleží na objemu motoru.
13.44, 12. 3. 2007, odpovědětvyměnili mi jen to levé,šlo to ze začátku jen z té levé strany.kola jsem skoušel přehazovat různě...nepomohlo.je to stále stejné.klikovka to být nemůže,měnil jsem motor a u toho předešlého to dělalo taky,je to v pravotočivé zatáčce,omlouvám se spletl jsem to.mám 1.8ts.jedině že by mi to ten mechanik nevyměnil a jen si to započítal.dá se to nějak poznat,jestli je měněné?jinak ložisko údajně stálo 2800 i z nábojem+práce
13.47, 13. 3. 2007, odpovědětnazdar , , dal som letne kolesa 17 a huci mi nieco v prednej naprave ,ale mam to len pri malej rychlosti kolo 30 az 40KM/H no ale ak pojdem rychlejsie tak je klud , ,,, je to cudne ,ale na loziska to neodhadujem, lebo v zakrutach je to rovnake ako v pravo tak aj vlavotocivej. moze s tym mat nieco geometria? poradte co to moze robit .....
8.37, 17. 4. 2008, odpovědětno nikto sa s tym problemom nestretol ? robim denne vela km , a nerad by som nieco este viac pokaslal.. poradte naco mrknut
7.56, 18. 4. 2008, odpověděturcite je to ložisko ja som dne s zdvihol alfu a skusal som tocit volne s kolesami tam kde je lozisko OK ide tocit s odporom bez hucenia a to pri rucnom potoceni s kolesom a na pravom zadnom kolese naboji to huci o dusu ked jazdim je to hukot ako svina a ked beriem zakruty napr pravotocivu cca 50 deci belov lavotociva 77 decibelov neskutocne.. + cena naboja loziska ked mi zaspievali original 4700 sk to bol hukot upaloval som s tej predajni ako sa len dalo....
20.44, 27. 5. 2008, odpovědět..mám to samé na 156,1.9JTD,2004..hučí to jak prase a při vyšší rychlosti se to moc nezmírňuje..při pravotočivé zatáčce je to úplně extrém, při levotočivé taky horší..mám 17alu. Ložiska už jsem obědnal..až vyměním, tak dám vědět..Jinak hučejíci pneu. se v zatáčkých běžně nezhoršujou..a při vyšší rychlosti..většinou na 80 se to zlepšuje..JINAK na Curo Sportivo net. tomu kluci rozuměj..tak se tam mrknite
19.28, 28. 5. 2008, odpovědětčau,mám stejný problém hučí jak prase,je to cítit ve volantu,pri jizde do prava nehuci.Hučí jen rovne a doleva.Vymenil mi mechanik prave lozisko, porad to same tak nevim jestli zkouset i to leve.Mechanik mi tvrdi ze to leve nemuze byt ze jinak sezere zivnostak.Ty alfy popiraji fyzikalni zakony
20.57, 19. 11. 2012, odpovědětje to leve dobru chut nazdar TSlover chybal si my , PS. Lukas poloosi ste kontrolovali hlavne na vnutornom klbe jak su natom, taky uma potrapit.
20.45, 20. 11. 2012, odpovědětA len tak mimochodom raz mito hucelo vzdy ked som vychilil na nejaku stranu pri zatacani , taky asi v nejakych 90 ti a boli to levne pneu z zborenu vnutornu konstrukci tesne pred skritym rozpadem gumy, skuste dat ine, len tak pre poradek kto skym a za kolik nech je jasno.
20.52, 20. 11. 2012, odpovědětmal som to na 156 2.4 pred pol rokom, je to na opacnej strane kde zatocit Volant, to lozisko je v pici. Najlepsie je nechat to tak a raz za cas hodit to koleso do vzduchu na hever potocit a ked ide tazsie je to to lozisko. Teraz mi to zacalo robit na TS huci a ked zatocim doprava tak nie, takze ta kurvicka predo mnou je vytrtkana, mne to nevadi zatial, necham mu este mesiac nech sa pojebe sam zo seba a potom to vymenim a jebnem na srotovisko jak taku kurvu neschopnu. Neviem preco tieto predne loziska odchadzaju na alfach, kamarat to na vw neriesil.
21.37, 19. 11. 2012, odpovědětZdravim.Mam AR 156 1,9JTD , 77kw,rocnik 1999.Uz dlhsie mam problem.pri rychlosti od 40km/hod mi zacne vybrovat cele auto,aj na volante to citim.Niesu to len vybracie ale akoby nieco o nieco drelo alebo suchalo sa.ide to aj od laveho aj praveho predneho kolesa.Ked uz naberiem rychlost dajmetomu 60km/h a vytocim volant napoly dolava tak to prestane ale ked vytocim tak isto doprava,tak to robi stale.cim idem rychlejsie,tym su vibracie silnejsie a hlucnejsie.Predne dolne aj horne ramena su nove,poloosy som nedavno opravoval tak ja fakt neviem.poradte.uvazoval som aj nad gumamy,lebo niesu v bohvieakom stave.zajtra vymenim predne gumy za ine a uvidime.potom ma napada uz jedine tie naaboje.mam nahradne aj s kotucom a liatinovou tycou,ktora smeruje hore-do nej ide cap horneho ramena.nieje to nove,ale je to z druhej alfy,na ktorej to nerobilo to hucanie a vibracie.skusim to pomenit a dam vediet ci sa nieco zmenilo dakujem
23.35, 24. 8. 2015, odpovědět