Zdravím Alfinistou tak o víkendu som si kúpil alfu 156 2.0 TS 114 KW rv 98 a mam snou malinky problem . pokila je studena tak nechce ist a otacky behaju dolu a nahoru a motor moc nechce tahat po nejakych 5 min ked sa zohreje tak ide uplne v pohodičke len tie otacky stale kolisajú na volnobehu niekedy .... bol som na diagnostike a ukazalo sa ze Lambda Sonda je zlá ale ze to ma vpliv len na spotrebu ze motor by mal ist normalne ..... Váha vzduchu je nová rozvody nové este ma napadlo vymenit sviecky a vycistit krokovy motorček a tu Lambdu dám vymeniť určite tak či tak. Nevie niekdo postup ako vyčistit krokový motorček ?
8.10, 21. 9. 2009, odpovědětNo vyčistit bych spíš zkusil škrtící klpaku, krokovej motorek nevim, jestli pujde vycistit, ci zda je tam vubec co cistit. Ja jsem mel na zacatku stejný problém, vyměnil jsem lambda sondu a je vše jak má být. Zkusil bych tu škrtívcí klapku pročistit, pak vyměnit lambdu a uvidíš. Korokovej motorek bych měnil až naposled ten vyjde nejdráž...
9.24, 21. 9. 2009, odpovědětčau, mám ten samý problém co tu píšeš... už jsem zkoušel snad vše co jen jde a stále je to to samé... měnil jsem na tom rozvody, váhu, lamdu, krokovej motorek, čistil komplet celé sání, čistil vstřiky, měnil svíčky, nechal přehrát soft... ale kolísání se změnilo tak že je to závislé na klimatu a to občas kolísá... jeden automechanik mi jednou řekl, že to kolísání může být způsoveno taky špatnou kostrou ( Italové dávaj slabé kostřící dráty a ty po čase zoxidujou a pak špatně kostřej ) njn ale měnit na autě komplet elektriku se mi vážně nechce... když jedeš nad 3000 od kolísá ti to pak ?? mě ne a hodně to kolísání závisí na klimatu, když je hodně vlhko tak to nekolísá, ale když je vedro tak to se tomu chce kolísat, tudíž bych to taky viděl na nějaké teplotní čidlo... ale jak říkám můžeš měnit stále dokola vše a stejně to nenajdeš...je to prostě takovej šotek u 2.0TS - takže bych to neřešil pokud to toho nechceš narvat tolik peněz jak já a stejně to moc nepomohlo... měj se
16.19, 21. 9. 2009, odpovědětTaky mám ještě jeden postřeh, může to být imobilizérem v klíčku... Jestli už máš starší, může vydávat horší signál a tudíž to kolísá... Řekli mi to v servise, nevím zda je to použitelná rada, ale stálo by za pokus nechat si ten imobilizer zkontrolovat někde...
8.54, 22. 9. 2009, odpovědětto akoze kluc ma mat nejaky vplyv na otacky ? no uz som pocul vselico, ale toto ...
9.05, 22. 9. 2009, odpovědětNo pry ze kdyz ten imobilizer v klicku vysila slabe ty signaly, tak se muze stat, ze ten motor s nim ztraci kontakt a kolisaji mu otacky... Pry uz se s tim parkrat setkali... No zda se to jako silenost, ale mozna na tom neco bude, protoze nicim to byt musi, a plno lidi tady pise, ze uz vymenili vsechno co by s tim mohlo mit neco spolecneho a problem stale pretrvava... Za pokus to stoji. Zkus s tom zajit nekam, kde dělaj zabezpečení do aut ať ti to proměřej...
13.40, 22. 9. 2009, odpovědětTo je pekna blbost s tim klicem,staci aby byl ke startu kvuli imo a pak ho muzes vyhodit z okna a auto pobezi i bez nej.Teda pokud si sejmes kod z klice a druhym startujes.Vymen tu lambdu a uvidis.kdyby jsi chtel mam tu starsi za 800kc.mej se martin 739/470094
14.16, 22. 9. 2009, odpovědětJa vsak taky netvrdim, ze to je pravda, rikam pouze to co sem slysel...
16.26, 22. 9. 2009, odpovědětTak závada odstráněná ..... Lambda Bola v pohode len akurát špatné ukostrenie prestriekané Kontak Sprejom a fici uplne skveloooo .... Diki za rady
9.13, 23. 9. 2009, odpovědětkteré kostry jsi prostříkával ?
10.32, 23. 9. 2009, odpovědětNazdar měl, jsem stejnej problém.Psal jsem tady vyřešení. Když si dáš na stránce vyhledávání mého jména, tak najdeš můj článek.Hodně štěstí
11.20, 23. 9. 2009, odpovědětjaké ukostření si prostříkal a kde ho najdu .dík
11.55, 23. 9. 2009, odpovědětAko sa spaja kabel z Lambdy co ide k motoru je tam spojka za zadnim krytem motoru kde se to rozpaja tak cca v sterede rozmontoval som a teraz pradie ako macicka ale prisiel na to jeden elektrikar :-) nahodou :-)
13.22, 23. 9. 2009, odpovědětProblem .nevim nemuzu to najit nemuzes to vyfotit zakrouzkovat a poslat me to na mail
17.07, 23. 9. 2009, odpovědětPleas.
18.36, 24. 9. 2009, odpovědětDneska nemma v praci fotak v nedelu ti to poslem staci ??
6.46, 25. 9. 2009, odpovědětSuper dík
14.25, 25. 9. 2009, odpovědětChlapi mám dvě otázky .Kde je přesně v motorovém prostoru konektor lambda sondy.jakej má tvar a barvu .a druhá když budu jezdit s odpojenou lambdou jaké budou následky.dík za radu.mám 1.8 ts r.v.2/99 .
14.34, 25. 9. 2009, odpovědět