Zdravím všechny. AR 156 2,0 T.S. r.v. 2002, SW. Kontrolka airbagů neustále svítí. Podle diagnostiky je vadná řídící jednotka airbagů. Chybu nelze vymazat. Kde najdu řídící jednotku airbagů a jak nejlépe ji vymontuji? Dík. Ruda.
16.14, 12. 3. 2007, odpovědětJe uložena ve středovém panelu - pod rádiem u podlahy. Od spolujezdce je k ní dekl. Než jí budeš vyhazovat, zkontroluj všechny konektory (vyčisti kontakty a zkontroluj jak drží) a znova na diag. Možná bude po závadě. Futuristiko.
19.31, 12. 3. 2007, odpovědětDěkuji za odpověď a rady. Řídící jednotku přislíbili opravit, ale chtějí ji vymontovat a předat do opravy. Patrně nahrají nový software. Je nutná její demontáž?
7.56, 13. 3. 2007, odpovědětAhoj mám problém.. Chtěli jsme vymazat chyby ale 3 chyby mi vymazat nejdou.. je to: Přední levý předepínač + přední pravý předepínač pásu ( po nárazu obvod rozpojen) + odporový snímač přítomnosti polujezdce(obvod rozpojen) co s tím? dá se to nák vymazat nebo to někde mám shánět? na netu to nikde nemůžu sehnat.. díky moc za odpo Lukin
13.55, 19. 5. 2007, odpovědětběžně se to nedělá ale i v ní se přehraje soft a jo ok mě to stálo 1000. furt lepší než cca 7000 za novou
20.21, 12. 3. 2007, odpovědětAhoj pokud by jsi prece jen shanel novou jednu mam. 776 590 250
21.23, 12. 3. 2007, odpovědětJiž 3 dny jsem neviděl kontrolku airbagů ( kromě startování ). Řídící jednotku airbagů jsem vymontoval podle návodu, který mi poslal člen klubu Alfa. Je to snadné. Řídící jednotku jsem donesl k chlápkovi, který se zabývá elektronikou. Řekl, ať přijdu za 3 hod. Pak jsem ji v autě připojili a zatím je vše O.K. Tvrdil, že na řídící jednotce simuloval vystřelení airbagů a pak vymazal všechny chyby, kterých bylo „milion“. Sám byl překvapen, že to pracuje a měl z toho očividnou radost. Cena 1500,-.
7.32, 14. 4. 2007, odpovědětMám ten samý problém co ty,mám AR 156 sw 1.8ts. rok 2000,ale také přislíbeno,že příští týden to bude odstraněno. Na diagnostice mi to píše to samé,co tobě. a je pravda,že na to furt čumím jak kretén,když jedu.
22.29, 18. 4. 2007, odpovědětKdežepak ti to udělali ? Mám neprosto ten samý problém a už mě to trochu štve :-))
13.15, 30. 4. 2007, odpovědětI já mám jednu volnou řídící jednotku. Jen je potřeba, aby souhlasilo číslo. Dávalo se několik modelů.
7.06, 19. 4. 2007, odpovědětNo ja mam iny problem... Svieti mi kontrolka... tak som bol na diagnostike a nic.. ziadna chyba... len to resetol a vsetko OK... no a na druhy den uz svina svietila zas... Tak zas to iste na diagnostiku a reset... No a za 2 dni zas... :-( Teraz uz na to dlabem ale ked som sa dozvedel ze mi nebude fungovat airbag tak chcem to dat spravit.... V com to je..? Moze tam byt len zly kontakt niekde a ked prejdem po jame tak sa to odpoji..? diiik..
10.13, 30. 4. 2007, odpovědětTo Sfing: to může klidně dělat kontakt, nejčastěji to vyhlásí pytel v sedačce. Vyskoušej rozpojit konektory pod sedačkama a prostříknout je kontaktolem, pak je pevně stáhni zdrhovací (vázací) páskou. Jsou to ty žluté dráty.Pak to nech vymazat a uvidíš, ale je divné že diagnostika nic nehlásí. Vždycky, když se rozsvítí závada tak se zapíše co ji vyhlásilo. Kde si byl na dignostike? Vypadáto jako by neuměla číst chyby.
10.27, 30. 4. 2007, odpovědětNe nic nehrozí jen si nezapomeň vypnout zapalování a vytáhnout klíček, jinak se ti hned po odpojení zapíše závada :c)
13.14, 30. 4. 2007, odpovědětmám AR 156 1,8 kde najdu tu řídící jednotku airbagu, svítí mi kontrolka a na výpise z diag mi to hlasí vadnou ... chtěl bych mrknout na ty kontakty a kdyžtak ji nechat znova nabít
12.59, 9. 9. 2008, odpovědět