Ahoj chci si koupit 156ku r.v. 99-01 v motorizaci V6 24v 140kw a zajímalo by mne pár věcí. Druh nebo typ zadni /přední nápravy, ceny popř. problematika výměny rozvodů a na co bych si měl dát při koupi pozor. Děkuji.
14.30, 30. 9. 2009, odpovědětAhoj, mám svoji Alfu 156 V6 zatím cca rok, ale tak něco jsem snad pochytil. Pořádně si zkontroluj hlavně stav náprav, hlavně té přední - zavěšení a vůle poloos...to je asi největší achylova pata tohodle auta. Mě se to při koupi zdálo ok, ale po čase jsem zjistil, že jsou obě dvě poloosy na výměnu. Všeobecně jsem zjistil, že se na V6 některé díly (např. ty poloosy) schání dost blbě, originál vždycky stojí hrozně penez a neoriginály buď neexistují nebo nejsou nikde skladem. Bylo mi řečeno, že prý je to "atypický" motor. Rozvody se dají pořídit za nějakých 7-8 tis. za materiál. Jinak co se týče těch typů náprav, tak mám dojem, že předek je McPherson nebo něco na ten způsob a zadej nějaká víceprvková nebo lichoběžník...rozhodně ne vlečená ramena, takže jízdní vlastnosti jsou parádní.
12.41, 1. 10. 2009, odpovědětVepředu nejsou McPhersony, ale spodní a horní ramena. Mně od začátku vržou silenbloky v ramenech a výměna ramen není zrovna levná. Vzadu je víceprvková náprava a je to taky samý silenblok, ale zas to pěkně jede, ale radši na to pořádně koukni, hlavně ten předek
19.42, 2. 10. 2009, odpovědět