Zdravim alfisty,chci se podělit o můj hrůzný zážitek se servisem a chci ukázat,jak lidé dokážou jednat. Tagže alfa 156 2.0 ts,klepala na klice.Odvezla se do servisu Miskovice-pan Kroupa.Auto tam stálo týden a nic.Dalších 14 dní se auto rozdělávalo,chce to přebrousit kliku.Klika na výbrusu samozřejmě praskla,tagže sehnali jinou za další peníze a šla znova na výbrus.po měsíci a půl byly díly připraveny.Kroužky,rozvody,klika,šály,gufera,atd...mezitím sem měl špatnou převodovku,kterou sem si musel SÁM sehnat...auto se zkompletovalo a točilo,ale nechytalo...závada:řídící jednotka,imobilizér a spínací skřínka.Opět sem musel SÁM shánět tyto věci a další peníze navíc,sehnal jsem a přivezl jej do servisu.po třech měsících v servisu auto konečně vrčelo.ALE problém...-autu lítají volnoběžné otáčky-prý lambda(před servisem otáčky nelítaly)...tagže suma sumárum auto stálo v servisu 35000+10000 za díly,keré sem si sám sehnal.Po 1 týdnu auto znovu startuje ale nechytá.Auto mě nechalo,nemohl jsem jej dostat domů.Volám do servisu-dnes nemají čas,zítra jedou na závady.Do dnes se neozvali.Co si o tom myslíte?děkuji za reakce
14.37, 30. 9. 2009, odpovědětJen jsem to přelítl: to je servis na alfy přímo? asi ne že.... Dávám to k typovi co dělá jen alfy, a za dobrý kačky za práci na hodinu.. mám ten samý motor... Jednak nemám na drahý servisy(ještě jsem se nesetkal s levným) a hlavně mám dobrej pocit z toho, když mi na tom dělá typ co se vrtá jen v těhle autech.. zatím bez problémů...Tady v okolí máme servis přímo na alfy a ještě nikdo mi neřekl, ať to tam dám, že jsou solidní.. Zkrátka sevisy ne e.. Motor ti udělá i mechanik u sebe v garáži, to je můj názor... Tvoji situaci ti fakt nezávidím, zkus to dát k někomu, kdo t.s motorům rozumí, a rozhodně ne do servisu.. borec co dělá alfy ti určitě udělá lepší cenu za opravu a díly než nějakej děda ze zlodějny zvané SERVIS!!
14.55, 30. 9. 2009, odpovědětNo to ze si dily shamis sam je celkem normalni ale nechapu ze se behem opravy motoru znicila prevodovka a ridici jednotka.Jinak me vychazi go motoru s novymi rozvody nekde 15-20tis.
17.34, 30. 9. 2009, odpovědětJá dávám auto do servisu AGROTEC v Hustopečích u Brna(krom toho ještě nedávno ofic.prodejce alfa+fiat!)A ředitel M.Rada jezdí zavody s AR147!(kde ji také servisují!)Tam mám známeho serisáka ten dělá AR asi 13let.Ten jen poslechne motor a zná co dělat.3roky co mám ar156 20TS-vpohodě!!!!http://www.motormix.cz/gallery.php3?album=2420&pg=7 http://www.periskop.cz/cz/clanky/martin-rada-s-alfou-romeo-zahajil-prvenstvim-v-rakousku/ http://www.ewrc.cz/results/profile.php?profile=3708
18.12, 30. 9. 2009, odpovědětMáš to dávat do Dobřeně u Suchdola, na Brno se vyser, když jseš asi od Kuťaberku. Aleš Melcer a děla Fifiny
19.37, 30. 9. 2009, odpovědětMůžu ti sehnat okamžitě uni lambdu od Bosche na to tvoje autí za 2000 kč a pasuje tam, neboj
19.40, 30. 9. 2009, odpovědětVyjádření autoservisu Oldrich Kroupa, Miskovice u Kutné Hory. AR 156 2.0 ts byla převzatá do opravy 14.7. 2009. AR jsme museli odvést na odtahovce nešlo odtáhnout na laně tunning nárazník bez otvoru na hák šlo i špatně naložit. Majitel nám řekl že je motor zadřený na klice (klepe). Před námi to měl v jiném servisu tam mu vyměnily ojniční ložisko na 3 válci. po ujetí 50 km znova klepe. Když jsme motor chtěli protočit a poslechnout tak nám bylo zděleno že jsou přeskočené rozvody. Tudíš jsem nevěděl jaký stav motor+elektronika. Zákazník nebyl objednán na opravu AR stála 6 dní na dvoře. Když jsme AR zatlačili do dílny zjistili jsme že slabě svítí kontrolka imobiliseru a ani nezhasíná. Kontrolka vstřiku stále zhaslá. Motor jsme demontovali, klika motoru se dala na přebrus. Po 10 dnech nám volali že klika je prasklá na 3 válci. Důsledek ježdění s klepajícím motorem. Měli jsme skladem jinou originál nezadřenou. Byla nabídnuta zákazníkovy za 3000 Kč ten souhlasil. Klika se dala přebrousit po 12 dnech byla udělaná komplet na 1 výbrus. Seznam dílů motoru AR 156 2ts Přebroušení kliky+ložiska+axial.........4500Kč Olejové čerpadlo................................7400Kč Pístní kroužky.....................................2200Kč Rozvodové řemeny.............................1277Kč Těsnění pod hlavu..............................713Kč Gufero pod setrvačník.........................688Kč Olej. filtr..............................................145Kč Olej motoru.........................................1300Kč Pružný díl výfuku.................................645Kč Použité díly Klika motoru........................................3000Kč Ojnice motoru......................................800Kč Převodovku si kupoval sám věděl že je na 2 rychlosti špatný synchron. Cena za opravu byla dohodnuta 10000Kč - oprava motoru - oprava výfuku ( pružný díl) - oprava předního podběhu koroze ( vyvaření ) - odtažení vozidla na opravu Po zamontování do AR zablokovaný imobiliser ( což se dalo čekat kontrolka stále slabě svítí ) Veškerá elektroinstalace katastrofální stav všude někdo byl štípal, tahal předělával asi náký garáž mistr. Zákazník nemá kode kartu. Auto stále zablokované. Nechal jsem ho sehnat řídící jednotku motoru+imoniliseru+kliček. Dal jsem mu číslo na pána kterej ma tyto díly a řekl jsem mu ze to bude stát asi 4000 Kč. Bylo to tak a jel proto pouze 25 km. Po namontování do AR hned šla po ohřátí kolísají otáčky. Proběhlo přenastavení servomotorku klapky ( nepomohlo ) je nefunkční lamda sonda. Zákazník mi při předání řekl že otáčky kolísali i před opravou. Cena za opravu byla dohodnuta takže zablokovaný imo. jsem dělal zdarma a kolísání otáček jsem neřešil z důvodu finanční stránky. Po 14 dnech mi zákazník volá v neděli odpoledne že auto nejde natočit kliček svítí zablokováno. Auto nemůže přitáhnout díky tunning nárazníku. Servisní odtahovka pučená. V pondělí ( statní svátek ) jsme byli na závodech. V úterý mi zákazník řekl že je v práci. Tak jsem mu pověděl až příde tak at mi brnkne a mi si proto dojedeme. Nezavolal, tak jsem předpokládal že už moje služby nepotřebuje a pak tady čtu jak je hrozně nespokojenej, tak mu volám a uz mi to jen típá. Tato AR byla za posledních 5 let v nejhoršim stavu. S tím byl zákazník seznámen. Celá tato kauza je pro nás uzavřena S pozdravem Autoservis Oldřich Kroupa Miskovice 132 komletní po záruční servis ital-auto, náhradní díly nové,original,použité. Pro motosport úpravy-přestavby. Výkup+prodej aut se zárukou. Odtahová služba pro stálé zákazníky, náhradní vozidlo. Tel. 327 515 317 mob.728 445 887
23.47, 4. 10. 2009, odpovědětNo myslím je dobře vyslechnout občas obě strany aby názor byl objektivnější. Nikomu nestraním
5.50, 5. 10. 2009, odpovědětU pana Kroupy si necháváme opravovat všechna naše rodinná auta. Vždy komunikace, rychlost, kvalita bez problémů.
17.01, 29. 6. 2015, odpovědětKamaráde, aby sis S A M nemusel shánět díly, tak si kup něco méně atraktivního než je AR, třeba VW ten má servisu jak nasráno i když v tvém případě to asi servisem nebude (nechci soudit). Zkus se zamyslet, jestli "soudruzi někde neudělali chybu" (myslím Tebe), nebot p.Kroupu trochu znám a tohle mě nepasuje. čau
6.58, 6. 10. 2009, odpovědětČau alfáci,newim jak vy,ale můj názor takovýto je:co je to za servis,když si musí zákazník shánět sám náhradní díly?Já sem zvyklej,že dám svou 2,4 do servisu a prostě mi jí opravěj a nemusim shánět díly.Beze starostí.Jinak cuore sportivo mějte se Lubor
11.06, 6. 10. 2009, odpovědětNo tak zase na druhej strane ked ja dam auto do servisu tak dam sam ND aspon viem co tam davaj a snazi sa byt pri oprave pritomen nech vim co a ako delaj ..... to delam od tej doby co jsem dal alfu na vymenu celniho skla napsali si 8 000 KČ za NEW a po mesiaci sa mi zacalo na niektorych miestach rosit sklo v spoji medzi kastli a oknem .... a zjistil som az po skoumani vyrobne na celnim skle MADE IN CHINA tak som reklamoval a bolo mi reČeno ze oni mi tam dali origos sklo ze som stim musel neco delat tak jsem rekl OK ... na druhý den jsem prisiel s mechanikem a panom z poistovny a sklo mi vymenili za original a este som ho neplatil a vratili mi peniaze za porušenie reklamančního řádu :-)
11.21, 6. 10. 2009, odpovědětať je to tak nebo tak,rozhodně si myslím že tahle konkrétní alfa musela bejt pěknej šrot,s odpuštěním jako většina ostatních alf do roku 99.. nezlobte se,mluvím ze skušenosti..
22.01, 3. 11. 2009, odpovědětJSES MAGOR
11.14, 18. 6. 2010, odpovědět