Zdravim alfisty. Mam veliky problem. Tacnu d zacatku. Pred dvema roky sem si nechal delat rozvody od obyc mechanika. Od te doby motor divne klepal. Tento mesic auto z niceho nic chciplo a neslo natocit. Po sleze se zjistilo ze se potkaly ventily. Vymenila se vodni pumpa udelaly se nove rozvody s pripravky na nastaveni, hlava na prebruseni ventily atd. Auto se nastartovalo nes se natlakovaly hydrostely hruza ale pak krasne tichy chod volnobehu. Jak se ale pridal plyn jako by tam neco mlatilo a pri vyssi teplote se to trochu stisilo, ale porad pri seslapnuti plynu. Takovy tupy zvuk jak by sel na sucho ale jen na leve strane. Olej samozrejmne novy taky selenia. Jede nadherne jen to strasne mlati ani otacky nekolisaji jen to mlaceni. Absolutne newime cim by to mohlo byt. Je to 1.6 TS 99rv. Nalil se tam i pripravek na sestelovani hydrostelu, ale bojim ses tim jezdit aby se to nejak nevymrsilo. Poradte mi prosim. Sem od Svitav.
0.09, 2. 10. 2009, odpovědětNa volnobeh nai neklepne a menilo se i tesneni u svodu. S timto si u nas nikdo nevi rady... pry u potkaneho motoru to muze byt cokoliv. Jak zjistim ze jsou hydrostely ok? Nebo jak poznam vuli na pistu.
0.16, 2. 10. 2009, odpovědětA když jste dělali znovu ty rozvody, měnili jste i variátor? Měl bych spíš podezření na něj, než na hydroštely. Vůlí na pístu myslíš asi vůli na pístním čepu, ale to je u těchto motorů dost nepravděpodobný. hydroštely poznáš, ty jsou prošoupaný a tak ztrácí tlak a klepou o vačku. Ještě tou levou stranou myslíš řidičovu, nebo spolujezdcovu stranu, jen aby jsme si rozuměli. Pokud myslíš levou stranou stranu co jsou rozvody, tak je to na 90% variátor.
6.50, 2. 10. 2009, odpovědětTo ti spis musi rict mechanik nez nekdo prez internet.
12.22, 2. 10. 2009, odpovědětVariator sme nemenily. Ten borec rikal ze 1.6ky nemaji variator. Tak newim ale je to z leve strany jak sou rozvody.
18.20, 2. 10. 2009, odpovědětno ak 1.6 nema variator, pan mechanik je naozaj borec, ked to vravi. haha. variator tam samozrejme je.
18.46, 2. 10. 2009, odpovědětha ha ha, variator tam samozrejme je, ale jen u silnejsi vere 1.6 a ta se v 99. nedelala :-)
19.53, 2. 10. 2009, odpovědětja mam 1.6 / 98 a variator mam. ale tak dobre, ked vravis, mozne je vsetko :)
16.29, 3. 10. 2009, odpověděthlavně chyba Selenie, proč myslíš, že ty motory odcházej? Lej Castrol, nikdy ne Selenii, je to jen domluva už léta s Fiatem, proto to propagují, jinak nedávat. Dělal jsem pro Imofu a vím, co je Selenia zač! - svinstvo!!!
18.29, 2. 10. 2009, odpovědětJestli je selenia svinstvo to nevim, ale slyšel jsem že zrovna Castrol škodí alfáckejm motorům nejvíc. Ja dávam Agip.
22.28, 3. 10. 2009, odpovědětAhoj,kdyžtak se zkus zeptat zde www.alfa-rome-go-motors.wgz.cz je tam na něj číslo,tak mu brnkni.
20.05, 2. 10. 2009, odpovědětDiky zkusim mu brnknout. S tou selenii ten olej tomu motoru opravdu pomohl. Mozna bych rekl ze mu zachranil zivot. Pac byvaly kretensky mechanik ktery mi menil olej mi tam nalil polosontetiku valvoline. A to byla chyba kdyz sem to zjistil nechal sem ho hned vylit. Takze co teda ma 1.6 variator nebo ne? Co vim tak 1.6 ts se delaly vsechny 120ti konovy takze o silnejsi newim maximalne kroutakem.
10.28, 3. 10. 2009, odpovědětOdkaz nefunguje.
10.30, 3. 10. 2009, odpovědětNo,podle mě to variátorem nebude.Takhle ti těžko někdo poradí - nahraj ten zvuk a dej ho na net někam a pak se uvidí.Jinak vadnej hydroštel poznáš,když po jízdě sundáš víko ventilů a pak je všechny shora pomačkáš,tak vadnej hydroštel bude gumovej a ostatní tvrdý.Případně to můžeš doměřit ventilovejma měrkama - pokud by byl už úplně KO.Těsně po jízdě bych změřil vůle na všech vačkách (neměly by tam bejt pokud jsou hydroštely OK)-u toho kterej by byl úplně KO by vůle byla-a nebo by při stlačení byl gumovej
20.44, 3. 10. 2009, odpovědětHold tam chybí nějaký písmenko, je to http://www.alfa-romeo-go-motors.wgz.cz/
11.40, 3. 10. 2009, odpovědětněkteří mají nejspíš pravdu s tím variátorem.ten je na levé straně kde jsou rozvody a je to takové klepání.nemělo by to na nic mít vliv do té doby než odejde úplně.je dost drahej.mě to dělá taky a je to určo tím
14.14, 4. 10. 2009, odpovědětajhote, chtěl sem se zeptat jaký olej mám dát do alfi romeo 156 1:8 twin spark díky za radu
16.39, 5. 6. 2013, odpovědětLněnej
20.29, 5. 6. 2013, odpovědětjezis ty si ale kokot aby sa niekto sral s 1,6TS co tam nekupis na bazosi druhy motor za 250eur. rovno tam drbni 1,8TS menej sa kurvi, 1,6 ma aj tak vykon nakokot.
0.45, 6. 6. 2013, odpovědětHod tam olej Starline.. nejlpeší :D
10.04, 6. 6. 2013, odpovědět