ahojte, preco mi drme volantom-co je jasny priznak nedosadnutych elektronov- aj ked mam namontovane sroby s distancnymi ploskami. poslali mi to tak s tym, ze je to ok, ze tie sroby spolu s podlozkou budu bez problemov fungovat. alfa ma roztec 5x98 a elektrony maju 5x100. vsade sa dusovali, ze to nieje problem, ale ono to KURVA je problem. halvne teraz, ked mam nove ramena+geometriu a jebe to neskutocne. chlapi poradte co s tym...ak tak mi poslite nejaky link na konkretne sroby, s ktorymi mate skusenosti, mate ich na aute a vse je ozaj v poriadku., dikes.
13.09, 4. 10. 2009, odpovědětJuraj , diki moc. super. a vedel by si mi poradit aky rozmer mi bude treba. lebo linka uz nefunguje, ale nasiel som si na ine auta. len ten rozmer nemam sancu zistit. ak by si mi nejako pomohol, tak budem rad...vdakaa :)
13.56, 4. 10. 2009, odpovědětto si si namontoval kolesa bez tych redukcnych kruzkov a disky vystredil od oka ? pekne.
14.12, 4. 10. 2009, odpovědětno ani nie. prisli elektrony so srobami+ distancnymi ploskami pod hlavu srobu. spolahol som sa na to, ze ked mi predajca povie, ze to bude bez problemov, tak to ozaj tak aj bude. jazdil som na tom cele leto. nejake vibracie boli, ale ja ako laik som nevedel cim to je. teraz som dal nove ramena urobit a chlapi v servise vravia ,ze sa to neda vycentrovat a s novym podvozkom to pri jazde riadne aj citit.
14.30, 4. 10. 2009, odpověděttak ako , chalani poradi takto ten rozmer toho kruzka, dfam si to vyrobit na mieru, ak mi helfnete rozmermi:)
19.33, 4. 10. 2009, odpovědětTak si změř pruměr náboje a díru v elektronu a máš to:-))
19.38, 4. 10. 2009, odpovědětchlapi viete dakto poradit aky rozmer ma mat tesniaci kruzok na zmenu roztece z 5x98 na 5x100?? je to tak vecicka co sa dava pod zrob pre zmenu roztece. potebujem vonkajsi a vnutorny rozmer. nechcem davat kvoli tomu dole srob a z neho brat mieru, lebo auto vibruje prave kvoli nim, takze ten rozmer je napicu. napiste chlapi co mate v autach take sroby a ste bez problemov. dakujeeem :)
18.45, 6. 10. 2009, odpovědětalebo aspon dakto kto sa tomu rozumie a vie povedat ake tam ma ist srob+podlozka. dakujem:)
18.51, 6. 10. 2009, odpověděthttp://www.alu-pneu.cz/data.php?r=47
19.35, 6. 10. 2009, odpovědětTady si vybereš 150kč za kus.
19.37, 6. 10. 2009, odpovědětPlastové vymezovací kroužky jsou používané pro přesné upevnění alu kola na náboj brzdového kotouče. Při nepoužití těchto kroužků dochází k vibracím, které se přenášejí do řízení a volantu.
19.38, 6. 10. 2009, odpovědětjasne jasne, dakujem velmi pekne. mam nervy lebo auto vibruje a na SK ziaden shop podobne kruzky neponuka. a curaci od ktorych mam elektrony neodpisuju. takze si mi pekne poradil, dakujem . PS : zistil som ze rozmer , vonkajsi, na naboji je 58,1mm este musim zmerat vnutro elektronu a je to, len som zvedavy ako sa mi to podati s presnostou na 0,1mm :DDD este raz dakujem
20.11, 6. 10. 2009, odpovědětTady o tech krouzkach slysim teda poprve. Chcete mi teda rict, ze kdyz mam kolo roztec 5x100 a alfa samozrejme 5x98, ze mi nestaci jenom srouby s plovouci hlavou??? To musim koupit jeste tyto podlozky? Sakra to mi nikdo nerekl...
8.54, 7. 10. 2009, odpovědětTo je snad logické že nestačí jen šrouby ale podstatná věc co se týká vymezení a hlavně všechny rázy nenesou šrouby ale právě vymezovací kroužek,tím pádem nedochází k náhodnému povolení kola.Ono origo kola nemají žádný kroužek jelikož jsou přesně vrtaný na daný vůz.Uvědomte si,že bez vym.kroužku při dotáhnutí prvního šroubu dojde k vyosení kola vůči ose náboje,tím pádem dochází k vybracím.Takže hňupy,kroužky jsou potřeba!!!
9.24, 7. 10. 2009, odpovědětPřesně tak...Jen dement si může myslet,že kolo je vystředěný šroubama.Kolo je vždycky vystředěný průměrem náboje a středovou dírou v kolu..na co by tam asi jinak byla?Náboj taky přenáší prakticky všechny síly.Šrouby tam jsou jen aby to kolo v podstatě neupadlo-rozhodně ne ke středění,nebo tak něco
10.12, 7. 10. 2009, odpovědět