Alfa 156 1.9 JTD 85KW 115PS r.v 2004 facelift ...Nazdar chcel by som zvysit vykon na mojej alfe pomocou chiptuningu a potrebujem poradit aka varianta by bola najlepsia aby som zvysil vykon a nezabil agregat ? Ma s tym niekto skusenosti ?dakujem
22.50, 9. 11. 2009, odpovědětchip uz tady reseny byl a všichni doporučuji SHARKANA: alfatuning.sk@gmail.com
14.04, 10. 11. 2009, odpovědětTak, tak.. taky bych doporučil Sarkana, a to né kvůli tomu, že bych ho znal, ale mě před 2ma měsíci čipoval auto(Alfu159 1.9JTDm 16V) Alpiners2-taky ze Slovenska a taky dost doporučovanej a auto mě pak vůbec nejelo. Nebo jelo, ale kvůli tomu, že to strašně kouřilo se zanášel FAP fitr a tak sem furt jezdil v nouzovým režimu. A nebyl schopen to jakkoli napravit a neustále se vymlouval na to, že mi odešlo nějaké čidlo a přitom podle examineru byl zanešenej jen ten filtr. Tak jsme se dohodli, že mi tam jeho znýmý tady v čechách nahraje původní soft a on že mi vrátí peníze(5000,-). Potom co mi tam ten kluk nahrál původní nastavení to jezdí jak víno, i když né tak svižně a tudíž byl problém jen v čipu a né v nějakém odešlém čidle co mi furt podsouval. No ale výsledek je ten, že mi dodneška nevrátil peníze a dnes je už i nedostupný na telefonu. Takže toho fakt nezkoušej, nebo spláčeš na výdělkem.. a píšu to jen proto kdyby Ti ho někdo někde doporučoval a nebo se Ti dokonce ozval sám.
14.48, 10. 11. 2009, odpovědětObaja su dobry, len si treba povedat co chces. ci max vykon alebo len decentne zvysit aby moc nedymilo. z 85kW sa da v klude vytiahnut aj 110kw. ale tych 100 je optimum... Rataj s pripadnou vymenou zotrvaka, spojky a ak ma turbo dost km, mozno sa bude porucat.
16.14, 10. 11. 2009, odpovědětNevím jak Šarkan, ale Alpiners teda čipuje spíš metodou pokus-omyl, než že by si o tom konkrétním autě něco nejdřív přečet aby věděl co ho čeká. Co jsem se minulý týden dozvěděl, tak Sarkan prý, když po něm jeden známej taky se 159tkou chtěl aby mu jí načipoval, tak mu to rovnout odmít s tím že je to složitý a že nechce riskovat. No a pro Alpinerse byla pžítomnost FAP filtru naprostým překvapením. Myslím, že jako profík kterej si tím vydělává by si takovouhle základní věc, jako je přítomnost FAPu u 2 roky starýho auta mohl zjistit. A kdyý se to nepovede, tak hledá je výmluvy a svou chybu nepřizná. A nakonec ani nevrátí prachy, i když sám navrhne, že se čip zruší a vrátí mi je. Jo a pokud jde o zvýšení výkonu, tak jsem mu říkal, že tomu nerozumím a že to chci zvýšit na pro motor bezpečný maximum. Takže bylo na něm o kolik mi to nejvýše zvedne.
16.42, 10. 11. 2009, odpovědětnajlepsie by bolo nejake doporucenie na slovensku lebo nebyvam zrovna blizko ceskych hranic :( ...a este ma zaujima jedna otazka ...teraz tam mam nabehanych 160 000 km ..kolko by este zvladol agregat pri optimalnom chipnuti ? dakujem za kazdu odpoved a radu tych nikdy neni dost :)
17.03, 10. 11. 2009, odpovědětMotor 1.9jtd 85kw je temer nesmrtelny,turbo take.Turbo se necha koupit za 4-6tis takze toho bych se nebal.
17.07, 10. 11. 2009, odpovědětA co si myslis o tom chipnuti pri terajsich nabehanych 160 000 km ?
18.24, 10. 11. 2009, odpovědětVubec bych se toho nebal ale at to dela trochu znaly clovek a nedavat tam vykon co to jde ale s rozumem.
19.34, 10. 11. 2009, odpovědětJasne urcite to nedam na maximum mam rad svoje auto ..Nemam ho ani rok co som ho kupil ale uz by som chcel nieco silnejsie.Teraz by som uz bral jednoznacne 2.4 JTD ale uz nato nemam prachy takze rozhodol som sa pre Chip .Nemas nejake skusenosti alebo si nepocul o firme EB Chiptuning ?Lebo tam by som to chcel dat spravit .. Ponukaju mi optimálne navýšenie výkonu z 85kW/115PS-275Nm na 106kW/144PS-343Nm..co myslis ? zatim dik
20.04, 10. 11. 2009, odpovědětBy som odporucal, nedavat velky krutiak v nizkych otackach. Obmedzide si tym nicenie zotrvaka. tak isto ako u seriovky stupanie tomu na krk pri 2000ot. Jtd neni tdi. Podradim a vytocim do 5000. Pri kompletnom prekopani softu by sa dalo ist aj na vyssie otacky. U tej 85kw/275nm by som isiel na maximum nejakych 300nm a zhruba 100kw. Ja mam jtd 77kw/255nm pridane mam na cca 270nm a je to citit aj ked je to len max15nm. mozno je to v reali 5nm. Hlavne ked pojdete upravovat soft, majte novu, alebo vycistenu vahu vzduchu, nech bere realne hodnoty.
21.40, 10. 11. 2009, odpovědětSarkan je od dubnice nad vahom a alpiners tusim od rimavskej soboty. Na sarkana kontakt mam. 85kw jtd robi zhruba za 250E-odhadom. mne robil 77kw za 180e.
21.43, 10. 11. 2009, odpovědětMozes mi dat ten kontak na Sharkana ? A kde on ma vlastne firmu kde to robi ?Ja som si myslel ze on byva v Cechach
21.51, 10. 11. 2009, odpovědětDoporučuji Sarkana. Dělal klukovi čip na 103kW už před 2 roky a je to naprosto v poho! Jinak někdo má firmu a někdo umí!! Sarkan dělal čip na Alf i kolegům a nevím o žádných problémech.
22.13, 10. 11. 2009, odpovědětsarkan: alfatuning.sk@gmail.com Keby ten mail bol neplatny, napis mail, dam ti nanho cislo, hadam to este plati.
21.55, 11. 11. 2009, odpovědětvyjadrím sa aj ja: prvý chip čo som ti robil sa ti zdalo málo, aj keď ti už vyhadzovalo 2ku na automate pri akcelerácii. bolo ti málo a chcel si ešte viac. chipoval som ti to v piatok, vravel som aby si s tým pojazdil, vyskúšal to a ozval sa mi, lebo som bol v čechách až do nedele. v sobotu si mi písal ako to neskutočne ide, a že ti išla dole spotreba... zabudol si spomenúť že si potom čistil čidlá a fap ste umývali vo vode. a čo sa týka peňazí tak som ti vravel že ti pošlem peniaze na účet. ešte som ich neposlal lebo čakám na výplatu. ale keď chceš robiť zomňa debila a podvodníka, tak kľudne.
12.51, 11. 11. 2009, odpověděta ešte niečo sunic, hučal si domňa aby som pridal aspoň 25%. tak už keď očierňuješ tak napíš aspoň celú pravdu.
12.54, 11. 11. 2009, odpovědětNo jsem rád, že jsem Tě přiměl ke komunikaci, když přes telefon nereaguješ. Ostatně asi i to byl úmysl tohoto mého příspěvku. A k tomu čipování: Máš pravdu ve všem krom toho, že jsem nechtěl přidat alespoň 25%. Chtěl jsem bezpečné maximum s tím, že tomu nerozumím. Řekl jsi mi, že podle Tebe je bezpečné maximum 25%. Tedy chtěl jsem to co jsi mi TY navrhl. Ano, nejdříve jsi to zvedl o 15%, ale to uznávám, nepoznal jsem rozdíl oproti původnímu nastavení, tak jsem Ti řekl ať to zvedneš na to Tebou zmiňované bezpečné maximum a to těch 25%. A ano, v sobotu jsem Ti psal, že to jede úplně nádherně a že jsem moc spokojený. Jenže následující týden v úterý se tím vysokým kouřem co z toho po načipování šel zanesl onen FAP fitr o kterém jsem já, jako lajk nevěděl. Nezmiňuju to, že jsi si to Ty, jak odborník přes čipování mohl zjistit, vzhledem k tomu, že jsi přesně věděl co mám za typ motoru i rok výroby a dokonce i stav kilometrů. No nezjistil a pokud vím, já se za to na Tebe ani nezlobil a uznal jsem, že se to může stát. Ale co mě nakrklo, bylo to Tvé neustálé vymlouvání na to, že mi odešlo nějaké čidlo. Ano, FAP jsem čistil wapkou, ale dělal mi to letitý mechanik co tímto způsobem čistil již nezpočet FAPů. Ale co hlavně, nejdříve jsem s tím byl v Alfa servisu, kde to čistili přes examiner, což mě mimochodem stálo 895,- kč(které ty mi těžko dáš) a to vyčištění vydrželo jen cca 200km. Pak se to zaneslo znovu a už to ani v Alfa servisu přes examiner zregenerovat nešlo. Prostě to se to po minutě zastavilo a psalo jim to, že regeneraci nelze dokončit. A TEPRVE potom to čistil mechanik wapkou. A mimochodem, i v Alfa servisu jsem se ptal na to vodní čištění a bylo mi řečeno, že to nedělaj, ale že o téhle možnosti už taky slyšeli!! Tak asi tak. Víš moc dobře, že jsem se to s Tebou snažil vyřešit rozumně, ale vzhledem k tomu, že jsi nekomunikoval a když už ano, tak jsi se stále vymlouval jen na to údajně vadné čidlo, které mi mimochodem examiner nenašel. Byla pouze vada zanešeného FAPu. No a kdyby nějaké to čidlo bylo vadné, tak by asi auto po zpětném nahrání originál softu tím klukem z jižních čech(kterému jsem mimochodem za to dal 300,- a 5ti kilo mu ještě slíbil, až mi pošleš peníze- protože on se tvářil dost překvapeně, že mi to má dělat zadarmo- což jsi mu asi zapoměl říct) tak by auto dál blblo. Jenže ono 2 dny po tom nahrání začalo zas normálně jet (FAP se sám pročistil) a za další 2 dny mi dokonce sama zhasla chybová kontrolka a s autem jsem od té doby najezdil dobrý 2000km a furt jezdí dobře- i když zdaleka né tak svižně jako první dny po čipu. Tak prosímtě nauč se uznat svojí chybu, protože ta se může stát každému a jde jen o to jí vyřešit. Víš moc dobře, že jsem byl hoodně dlouho v klidu a snažil se to "přátelsky" vyřešit. Jenže když někdo přestane komunikovat, tak je to těžký.. A pokud jde o ty prachy, kdyby jsi mi na tu smsku ve které jsem Ti poslal číslo účtu odpověděl že čekáš na výplatu, tak jsem Ti odpověděl že dobrý a pár dní počkám. A hlavně určitě tady nemusela vzniknout tahle zbytečná diskuze. Jenže když nekomunikuješ, tak co mám dělat. Ani na včerejší sms jsi neodpověděl. Fakt jsi na mě působil solidně, tak mě pak hodně štval ten obrat, když nastal problém. Takže doufám, že během několika dní budu mít prachy na účtě a uzavřeme to. V opačném případě nebude tyto stránky jediné kde se o problému s Tebou zmíním a věř že to poženu i přes policajty jako podvod z Tvé strany a pro Tebe, jako státního zaměstnance to asi nebude úplné příjemné.
14.11, 11. 11. 2009, odpovědětA jen souhrn co mě to Tvé čipování stálo.. 5000,- Tobě za načipování; 895,- ve Fiatu za examiner; 2100,- za 2* čistění wapkou u mého mechanika; 300,-(+500) tomu klukovi za nahrání původního softu a nepočítaně nafty, které to spotřebovalo navíc při jízdách na nouzový režim. A to ještě 400km(tam a zět) do těch Jižních čech. Zaplatíš mi tyhle náklady??
14.17, 11. 11. 2009, odpovědětA jen jsem chtěl dodat, že jakmile budu mít prachy připsaný na účtě, tak sem samozřejmě rád napíšu, že jsi mi je vrátil. A doufám, že 14dní Ti bude stačit, jinak jak jsem psal, budu to už bez varování řešit jinak. A mám kamaráda už 13let u policie, tak mi určitě rád poradí, jak je z Tebe dostat. Čuráčka ze sebe dělat nenechám!!
12.16, 13. 11. 2009, odpovědětna každou svini se už vaí voda
0.21, 13. 11. 2009, odpovědětfurt bez odpovědi Igore?
15.53, 19. 11. 2009, odpovědětco ti mam na tie hluposti odpisat? inak chalan mi pisal ze po tebe ziadne peniaze nechcel, tak neviem preco si tu vymyslas.
18.43, 19. 11. 2009, odpovědětNevím jaké hlouposti, napsal jsem přesně tak jak to bylo a i tak jak jsem Ti to v průběhu celé anabáze říkal.. neřek jsem jediné slovo ani lež navíc. A on si o peníze neříkal, to jsem ani neřek, jen prostě mi přijde fér, když mi někdo něco udělá, tak za to zaplatit. Zvlášť když v tom byl úplně nezúčastněnej, ale zachránil mi tak auto. Nebo to je možná silně řečený "zachránil", ale pomohl mi od těch problémů který jsem s tím měl.. Tedy jeho slova nebyla zaplať mi za to, ale je to mladej kluk-student, tak když jsem mu peníze nabíd, tak samozřejmě a vcelku pochopitelně je neodmítl. Ale nabídka vzešla ze mě. A mimochodem, ty peníze, alespoň těch 5000,-kč za to nepovedené načipování mi vrátíš nebo jsi se rozhodl mi je nevrátit a zbytečně to komplikovat?? Po výplatě už snad máš, né? A jestli jsi třeba úplně náhodou ztratil číslo mého účtu které jsem Ti v smsce poslal, rád Ti ho pošlu znovu. A jen tak mimochodem ,pročítal jsem si několik slovenských fór a ani tam nepatříš mezi "vzhlášené čiptunery" a i tam těžko dokážeš přijmout pravdu někoho jinýho. Nevím jestli to je zrovna ta nejlepší vlastnost??
9.15, 20. 11. 2009, odpovědětJo a jen aby si mě nechytal za slovo.. jo, naspal jsem že se "tvářil dost překvapeně že to má dělat zadarmo", ale kdo by se netvářil, když za ním přijede někdo úplně cizej, boří mu třeba volnej den a chce po něm nějakou práci? Nebo Ty by jsi- kdybych za Tebou někdo přijel, něco po Tobě chtěl, pak Ti za to ten někdo nabídl peníze- ty peníze od něj nevzal? Tak nechápu proč seš na něj naštvanej, on je v tom naprosto nevinně.. jo, kdybys mu dopředu řekl, peníze si žádný neber, tak to chápu, ale jinak?
11.08, 20. 11. 2009, odpovědětZdarec tak se teda taky vyjádřím k tomu co je zde napsáno o nepovedené upravě alfy 159 jtdm.Je pravda že jsi měl alpiners2 zjistit skutečný stav a typ motoru a co danný vůz obsahuje a jeho možné upravy.Ja osobně ,když bych měl na takové auto tak bych si nejakej Fab nebo jak se to jmenuje nechal vykuchat dannou firmou.Řešily se tady peníze které jsem si od Sunica vzal po opětovném přehrátí sofwaru na original ,protože uprava kterou mi alpiners poslal na snížení kouřivosti byla výkonově znatelně slabá oproti originálu.Ty peníze jsem si vzal ,protože on mi je sám nabídl a NEřekl jsem si o ně.Počítal jsem s tím že to budu delat zadarmo.Byl prostě rád že jsem mu to urobyl a že mu to zase jede.Byla to částka 300kč.Sunic věděl že jsem s alpinersem2 dohodnutej ze to bude zadarmo.Protože alpiners mi udelal dobré chipy do aut ZADARMO a jsou fakt dobré nemužu si stěžovat octavie jezdí nadherně tak proč bych to pro něj neudelal taky zadarmo.Akorát tato Alfa se mu nejak nepovedla protože on nevěděl že nejací pani zelení tam daly fap.No prostě se to stává že se něco nepovede.Je taky potřeba to přiznat že jsi to posral ale co stava se to.Když to do něj Sunic valil že at tam ještě přidá kw tak co? Delal jen to co chtel zakazník.Kdo to mohl vědět že to zajde takhle daleko.Fap je prostě nahovno.Kdo chce víc nemá nic.Konec
22.19, 27. 11. 2009, odpovědětHmm je to smola sunic, cim novsi motor tym tazsie cipovanie, a tie fap filtre no koniec, mne robil jeden cip alpiners isiel v pohode, teraz mam iny lebo postupne zvyšujem vykon a stale mi ho kamos upravuje ale mam staru 156 1,9 JTD 77 KW , ide mi lepsie ako 2,4 JTD, ale idem na max nie na pohodlie, vybil som aj katalysator a planujem vacsie turbo, upravili sme sanie , zotrvak a tak, teraz mam tak 105 KW a 300 Nm a to jazdim kazdy den , davam podlahy asi 1,5 roka zatial max spokojnost :)
16.24, 29. 11. 2009, odpovědětSouhlasím s Tebou, ale něco k tomu dodat musím dodat a to jen to co už jsem výše napsal, že jsem po něm nechtěl honit furt nějaký kilowatty navíc. Ale jelikož jsem tomu nerozuměl, tak jsem po Alpinersovi chtěl aby mi řekl jaký BEZPEČNÝ maximum mi doporučí abych neničil motor a tak. Řekl mi, že se to dá teoreticky zvýšit i o 50%, ale že obecné a i jeho doporučované maximum je 25%. Čili mi to nezvyšoval o víc než mi sám doporučil. Pravda, nejdřív to zvedl o 15%, ale to jsem vážně rozdíl nepoznal, tak jsem mu řekl ať tam nastaví těch 25. Ale co si budem povídat, když už za to platíš a dělá Ti to někdo z dálky, tak proč si to za ty prachy nezvýšit víc, když vím, že těžko budu někoho v okolí shánět s kým bych to pak třeba mohl ještě postupně dolaďovat.. A jak jsem psal, chyba se stane, ale musí se umět přiznat.
13.30, 30. 11. 2009, odpovědětTo byla reakce na chalana :-))
13.32, 30. 11. 2009, odpovědět