Zdravím všechny majitele Alf 156. Nedávno jsem se také stal majitelem tohoto vozu, který mě naprosto uchvátil jak interiérem v kůži a dřevě, tak vnejšími tvary nadherné karoserie. Mám na Vás dotaz. Skoro všude se dočítám, jak jsou některé Alfy nespolehlivé a konkrétně motory. Mají prý velké vůle, zvýšenou spotřebu oleje, bývají vylágrované a brzo odcházejí. Vím, že je to také způsobeno majiteli v minulosti, kteří třeba nedolívali olej jak měli, honili to za studena, atd. Ale přesto mě překvapilo, že měli natočeno jen do 200 tis. km. Ten můj má najeto 155tis. a bojím se, aby mi v nejbližší době také neřekl dost. To bych asi nepřežil, protože jsem se do Alfy zamiloval a jsem hrdý na to, že můžu patřit mezi Vás. Hned po koupi jsem vyměnil vsechny filtry, olej motor+převodovka, svíčky, rozvody, komplet brzdy, atd. Auto je má vášeň, tak mám po přečtení pár takových recenzí trochu strach. Tak jsem se chtěl zeptat Vás, kteří máte s tímto vozem zkušenosti. Děkuju Vám všem za odpovědi a názory.
8.12, 20. 1. 2010, odpověděttak to si este neprecital vsetko :)
8.33, 20. 1. 2010, odpovědětJak to myslíš, ta V6 má chyb daleko víc, nebo celkově stopadesátšestka?
8.43, 20. 1. 2010, odpověděttu na tejto stranke sa nic nedozvies su tu vedcinou len provokatery .....chod radsej na stranku www.alfisti.cz tam mas skvele forum.....a tam o 2,5 v6 pisu ze su dost spolahlive motory ak sa o ne dobe staras
12.07, 20. 1. 2010, odpovědětChipsy, diky moc, kouknu se tam a snad mě to uklidní, díky.
15.30, 20. 1. 2010, odpovědětPokial pises ze si hned po kupe vymenil rozvody aj naplne atd a budes vo vcasnej udrzbe pokracovat, mal by ti V6 spolahlivo sluzit aj nadalej. Jeho jedina slabina spociva v tom ze ludia casto zanedbaju vymenu rozvodov v predpisanom intervale 90tisic km / 5 rokov a potom to ma nepekne nasledky ked remen preskoci vdaka unavenej napinacej kladke alebo sa rovno roztrhne. Veci ako lambda sonda alebo vaha vzduchu ani nespominam lebo to su vsetko kvalitne BOSCH produkty ktore sa musia zial brat ako spotrebny material. Sem tam treba skontrolovat stav oleja ked tomu rad vytnes. Pri dobrej udrzbe sa V6 motory bez problemov doziju 400-500tisic KM, len je otazne ci je tych tvojich 155tisic KM aj realnych.
18.34, 20. 1. 2010, odpovědětAhoj hyde21, děkuju Ti za Tvůj názor a slova, která mě trochu ujistily v tom, že ty motory od Alfy konkrétně 2.5 V6 nemůžou být tak špatný. Já si také říkám, že šestiválec musí vydržet aspoň těch 500tis. km, tedy víc než čtyřválec. Proto mě překvapilo, jak skoro každý napsal, že jim motory vydržely zhruba 200tis. Vše se asi odvíjí od toho, jak se předchozí majitelé o ně a vlastně celé auto starali a nezanedbávali údržbu a dávali autu vše, co potřebovalo. Měl jsem už asi 11 aut různých značek, převážně němce a s Alfou nemám žádné zkušenosti. Proto mě tak trochu znepokojily různé informace o krátké životnosti motorů a poruchovostí Alf. Nekupoval jsem si ji na pár kilometrů. Chci, aby mi vydržela dlouho, protože je to opravdu nádherný vůz a nedá se srovnat s žádným autem, co jsem měl. Alfa je opravdu jak tady kolegové píšou ojedinělá svými tvary jak uvnitř tak zvenku, luxusem a samozřejmě sportovním vzhledem.
22.14, 20. 1. 2010, odpovědět2,5 JE DRZAK. TREBA TAM USTRAZIT LEN ROZVODY AKO TI TU CHALANI PISALI..A KED PISES ZE AUTO JE TVOJA VASEN TAK PROBLEMY NEBUDU. A AK BUDU TAK TAKE AKO SU S KAZDYM STARSIM AUTOM..
11.37, 21. 1. 2010, odpovědětAhoj JA-NE, díky za tvá uklidňující slova, snad mi sloužit dlouho bude a motor vydrží, díky moc.
17.17, 21. 1. 2010, odpovědět