Prosím o radu, jde vyndat a následně nandat píst do válce spodem? aby se nemusela sundavat hlava motoru? A mohu použít ojnice z různých motorů, nebo se nějak mohou odlišovat? Např 2+2 nebo 3+1. Díky moc za rady.
22.27, 31. 1. 2010, odpovědětNejde.
11.04, 1. 2. 2010, odpovědětNejde vyndat ojnicni cep bez vyndani pistu s ojnici,asi to nech radsi odbornikovi.mej se
15.57, 1. 2. 2010, odpovědětposlednu vetu previest v opacnom poradi
16.24, 1. 2. 2010, odpovědětzlatý český ručičky :-)
18.03, 1. 2. 2010, odpovědětHonzíku,podle toho co zde píšeš se radši do ničeho nepouštěj.Uděláš ve finále víc škody než užitku.Ty vůbec nevíš odkud jede vlak!
14.31, 2. 2. 2010, odpovědětale ved nech skusi, daco sa nove nauci. tie motory nie su nejake zlozite - bezna konstrukcia.
16.57, 2. 2. 2010, odpovědětProto si sem píšu o rady, třeba už to někdo dělal a poradí co a jak, teď mi nejvíc zajímá jestli někdo neví zda můžou být kombinované ty ojnice, nebo musí být z jednoho motoru. jedna je u ložiska vytlučená a 3 jsou dobrý. v druhym motoru jsou 3 dobrý a jedna je vytlučená u pístu.
19.30, 2. 2. 2010, odpovědětpreco by sa nemohli kombinovat ? dolezite je samozrejme vyvazenie. ich odvaz a z tych troch vyber taku co je najblizsie k tym trom dobrym, das im nove ojnicne loziska + prislusny vybrus klukovky a je to. ale dobre je, ze ratas s tym, ze ten motor potom uz bude len taka hrkalka na dozitie :) ( alebo na predaj, haha )
20.10, 2. 2. 2010, odpovědětTak jsem vyndal kliku z toho bloku co mám mimo, písty opravdu nejdou vytáhnout spodem, takže jsem je vytáhnul vrchem. Ten jeden byl asi dvakrát prasklej, od toho vypadlého ventilu. Teď budu teda řešit sundání hlavy na motoru co mám v autě, jinak myslel jsem, že bych vyndal převodovku a motor nechal v autě a vyndal kliku s pístama a nechal zgenerálkovat a poskládal zpátky, ale asi bude snazší vyhodit motor ven a v klidu ho poskládat mimo auto a potom napasovat zpátky. Jaké mohou nastat problémy při sundavání spojky, respektive odpojení motoru od převodovky? A následné vyndání z vozu. Jinak ještě rada, můžu použít stávající pístní kroužky nebo mám někde shánět funglovky?
21.36, 6. 2. 2010, odpovědět