dobry den alfisti potřebuju od vas radu docela mě okouzlila alfa romeo 166 potřebuju znat vaš nazor jestli je to dobre auto jaky rok je dobry koupit a jaky motor ja se přiznam že sem puvodně chtěl passata ale nemužu si pomoct a ta alfa mě laka vic hodně lidi mě od toho odrazhuje tak bych chtěl znat vaš nazor děkuju za odpovědi
13.26, 20. 2. 2010, odpovědětBrácha má 166 2,4jtd 100kw a zatím bez problemů. Rozhodně je to lepší svezení než v passatu a za ty prachy neber to.
21.41, 20. 2. 2010, odpovědětAhoj,ja mam 156 1,9 v.r.2000 4tym rokem a sem max. spokojeny.zatim sem vymenil jen termostat,ale to sem vedel ze je spatny pri koupi,tak sem dostal slevu:-)tet me cekaji horni ramena:-( to mi rekli na technicke. 166 je krasna bohuzel sem sni jeste nejel.starsi auto je vzdy loterie,tak hodne stesti pri vyberu.
23.35, 20. 2. 2010, odpovědětja bych sel do benzinu 3.0 V6
23.39, 20. 2. 2010, odpovědětTreba davat pozor hlavne na napravy, ich oprava nie je zrovna lacna a je to najvecsia achilovka 166tiek. Tak isto elektronika, kopa veci ma vlastne riadiace jednotky ktore casto odchadzaju koli skratu ktory zapricini voda ktora sa dostane a nakondenzuje pod stredovu konzolu kde to potom robi sarapatu s kurenim, relatkami na svetla a smerovky atd. Co sa motorizacie tyka, kazdy ti tu asi doporuci 2.4jtd ako je zvykom na tomto fore, prakticky je to rozumny motor pre 166ku ale ako kazdy CR dizel ma svoje slabiny (turbo, vstreky, cerpadlo, dvojhmotny zotrvak, atd). Existuje aj alternativa ako napr 3.0 V6 prerobena na sekvencne vstrekovanie LPG, naklady +/- rovnake ako pri JTDcku ale pozitok zo zvezenia spada do "mierne" vyssej kategorie, staci sa nebat ist do toho. Su aj 2.5 V6, co je koncepciou prakticky to iste ako 3.0 ale do 09/2000 sa robil len s 5stupnovym manualom (ak chces manualnu prevodovku teda) a vdaka slabsiemu krutaku zere +/- rovnako a niekedy aj viac ako 3.0 cize nema moc vyznam. Vyhol by som sa TS motoru vdaka jeho nedostatocnej vykonovej dimenzacii pre auto ako je 166 (to by sa este dalo prekusnut ak ma clovek rad kludnu jazdu), tym padom aj ta spotreba neni bohvieaka na ten ponukany vykon ale hlavne jeho velmi silnej nespolahlivosti. Sem tam clovek natrafi aj na motor 2.0 V6 TB co je este starsi SOHC 12V alfacky V6 s turbom. Moc sa do 166ky nehodi kedze je to oldschool motor s dost citelnym turbolagom, horsou odozvou na plyn a velmi slabou dynamikou v otackach kde este nezabera turbo (pod 2800rpm). Spolahlivost je vdaka pritomnemu turbu trochu nahnuta, zalezi kto na tom pred tym jazdil, ten motor ale viac pasuje do GTV kam sa tiez daval.
1.18, 21. 2. 2010, odpovědětTo jiri: to je super ze jazdis 4 roky a este si do toho nedal okrem benzinu a oleja nic. Len tak dalej :) Sak to ide neee?
23.55, 22. 2. 2010, odpovědět