Zdravím všechny alfisty, vím, že se už o olejích tady toho napsalo dost a dost a nepřál bych si, aby tady na mě někdo nenadával, že o tom tady zase vznáším debatu, ale potřebuju jen radu a názor, abych se rozhodl pro který... . Vím, že do Alfy podle výrobce patří Selenie, ale chtěl bych neco levnějšího. Tak se rozhoduju mezi Castrol magnatec a Shell helix plus, vše je v polosyntetice. Tak bych chtěl poradit, který z těchto olejů je lepší nebo lepší pro mou Alfu 156 2.5 V6 r. v. 2000. Mám ji chvíli a chci vyměnit olej,atd. Děkuju za rady všem, ahojte.
19.06, 8. 3. 2010, odpovědětJa bych dal přednost Shellu
19.11, 8. 3. 2010, odpovědětvím, že takovouto odpověď asi nechceš slyšet, ale radši našetři na tu selenii u alf je olej to na čem bys šetřit neměl...
19.26, 8. 3. 2010, odpovědětHlavně tam dej 10W-60
19.37, 8. 3. 2010, odpovědětDíky Vám všem, asi je fakt lepší našetřit a dát tam tu selenii a být klidný, že se nic nestane, i když si myslím, že castrol či shell jsou také dobré oleje. Ještě jednou díky všem. Ahoj
19.50, 8. 3. 2010, odpovědětpáni nedavno som išiel kupovat jednu alfu 2,4 JTD a ten mudry majitel mi povedal ze on dava iba olej seleniu pretože keby daval castrol alebo shell tak začne pri vyššej rýchlosti klepat vačka...HA HA HA....takže názory su všeliake....ked ma olej zhodnu šecifikáciu s výrobcom tak na značke nezalezi..
19.57, 8. 3. 2010, odpovědětAhoj Marku, tak si myslis, že kdybych tam dal ten zmiňovany castrol magnatec nebo shell helix plus tak se nic nestane, i kdyz ten motor budu občas točit do vyšších otáček, nebo ho třeba nezadřu?
20.10, 8. 3. 2010, odpovědětja liju castrol magnatec nejezdim pořád v červeném poli ale občas tomu taky přišlápnu za zachvilku mě čeká výměna měl jsme sundané víko a olej byl pořád pěkný žádné usazeniny nic selenie je vysoko s cenou jen kvuli jmenu
20.26, 8. 3. 2010, odpovědětvies ja neviem aku normu udava vyrobca pri tvojom motore 2,5 V6....ale ked sa ta bude zhodovat s normov na inom oleji tak nie...ved aj castrol vyraba vyzkozitu 10w60....poviem ti priklad...alfa romeo 156 1,9 JTD 85 KW myslim ze vyrobca udava olej Selenia WR5 to je 5W40........Opel Vectra C 1,9 Cdti 88 kW (alfácky motor) teda toto je jeden a ten isty motor pretože opel daval alfacke motory no a tam výrobca auta odporúča olej 0W30.....ale to je len priklad ...daj do motora co tam patri ...sam by som to spravil tak ako predpisuje výrobca len aby si vedel co tam daval ten majitel pred tebou...
20.35, 8. 3. 2010, odpovědětAhoj gondali, právě, ta cena je dosti vysoka, tak jsem prave patral po levnějších, ale znackových olejích a tyto dva, které jsem vybral jsou cenově stejné, ale oproti selenie levnější. Taky uvažuju nad tím castrolem magnatec, protože ma ty molekuly, které zůstanou na stěně valce a chraní motor při studených startech a snad i kvalitně maže při vytočení do vyšších otáček a při rychlejší jízdě. Kdyby ta selenia racing byla levnější, tak nemám co řešit.
20.32, 8. 3. 2010, odpovědětMichal, aky olej mas vo svojej 2.5 v6 teraz? Resp vies aky olej sa tam doteraz daval? Ak by si aj chcel dat jednu zo spominanych znaciek (castrol, shell), tak tam daj jednoznacne ako uz bolo spominane viskozitu 10w60. pre ten motor je to najlepsie. pokial sa tam doteraz lialo vsetko mozne, nebolo by mozno odveci spravit pred vymenou oleja preplach, najlepsie bishopom 501.
21.34, 8. 3. 2010, odpovědětAhoj hyde 21, kupoval jsem to od majitele z čech, je tam prý nejaký obyčejný 10w40, cinol nebo neco takoveho, tak to chci vymenit, protoze takovy olej neznam. Kdyz tam dam castrol magnatec 10w40 tak myslis, ze to bude dobre? Ta selenie je dosti draha....
21.42, 8. 3. 2010, odpovědětano je draha.. vis co, zkus napsat na znackoveoleje.cz tam ti vždycky poradí dobře... ten chlápek občas přispívá i tady. a evidentně tomu hodně rozumí, snad ještě nikomu neporadil špatně.. s tou specifikaci, myslím, že by ty oleje měl být stejné, co se týká vyskozity, nicméně existuje spousta aditiv co se přidávají do olejů a selenia má přesně vychytané tyto aditiva pro motory alf...(možná i proto ta cena)
1.10, 9. 3. 2010, odpovědětahoj pratele,presne jak tu naci pisou,selenia je predevsim u italu psan jako zajizdeci olej,me prijde hodne moc zbytecne predrazena,mimo internet bych pro ni musel jezdit 60km az do plzne,takze i nedostupna,a celkem zbytecne dohady,vlastnosti oleju urcuji specifikace a na znacce vubec nezalezi,protoze aby ten olej mohl vubec nosit toto oznaceni tak musi splnovat stejne pozadavky jako ten druhy se stejnym oznacenim ,ostatne je jen otazka znacek oleju co tam daji za primesy,treba na lepsi studene starty atd.,jinak ty oleje jsou stejne,protoze jsou asi jen tri hlavni vyrobci oleju na svete a od tech si pak odkupuji olej renomovane zacky a daji tam jen primes.ahoj vsem Lukas
7.18, 9. 3. 2010, odpovědětale mel by tam byt 10W60 znacku at si kazdy uzna sam za vhodnou
7.20, 9. 3. 2010, odpovědětAhoj kluci, děkuju Vám všem za rady a názory, mějte se fajn a ještě jednou díky.
11.04, 9. 3. 2010, odpovědětAhojte, řeším ten sám problém, jeký olej. Taky jsem se rozmýšlel nad tím, co tam dát kromě selenie z důvodu ceny, ale asi není na místě moc šetřit. Mám stejný motor jako Ty Michale. Zavolal jsem si do www.zackoveoleje.cz a tam mi jeden velice ochotný pán poradil, že nejlepší co tam dát je Mobil 1 5w50 . Není to také levná záležitost, ale přece jen levnější a je to srovnatelné ze selenii racing...
17.21, 9. 3. 2010, odpovědětkdyby nekdo chtel, mohu nabidnout castrol sport 10w60 za 200kc/litr
17.30, 15. 3. 2010, odpovědět